Enerjisi ve coşkusuyla yenilendiğimiz bir bahar mevsimini daha geride bıraktık. Ne çok şey sığdırdık mayısa. Balıkesir Kitap Günleri, Malatya ve Kocaeli Kitap Fuarları'nda kitapseverlerle buluştuk önce. 10-13 Mayıs tarihlerinde, Türkiye'nin dört bir yanındaki bayilerimizle Tudem 25. Bayi Toplantısı'nda bir araya geldik. Kızılay’ın en işlek bölgelerinden Konur 2 Sokak'ta faaliyete geçirdiğimiz Tudem Ankara Kitabevi ile şehrin kültür sanat dünyası için yeni bir çekim merkezi oluşturduk. Derken haziran geldi ilkyaz tazeliğiyle... Şimdi gök daha mavi, güneş daha parlak, deniz daha engin sanki. Umut ise her zamankinden daha çok. Çünkü her yenilik umutla başlar. Biz yenilik tohumlarımızı ektik; kitaplarımızın, kataloglarımızın, etkinliklerimizin çalışmalarına başladık bile... Keyifli okumalar...
Tudem Yayın Grubu’nun 25. Bayi Toplantısı büyük bir coşkuyla gerçekleşti
Tudem Yayın Grubu 25. Bayi Toplantısı, 10-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Sheraton Çeşme Hotel Resort & Spa’da yapıldı. 200’den fazla Tudem bayisinin, toplamda 400 kişiyle katıldığı toplantıda, Tudem’in yeni eğitim öğretim yılı için hazırladığı 230’un üzerinde eğitim yayını tanıtıldı. 
Devamı... 








Tudem Kızılay Kitabevi’nde
buluşmak üzere!..

Bundan böyle, Ankara’da edebiyat, kültür ve eğitim coşkusunu bir arada yaşayabileceğiniz yepyeni bir mekânınız var! Tudem Kızılay Kitabevi. Tudem Yayın Grubu’nun İzmir Alsancak, İstanbul Beşiktaş ve Kadıköy kitabevlerinin ardından Ankara’da faaliyete geçirdiği yeni kitabevi, Ankaralı kitapseverlerin uğrak noktası olan Kızılay’ın en işlek bölgelerinden Konur 2 Sokak No: 43/A’da yer alıyor. Mayıs ayının son günlerinde kapılarını açan Tudem Kızılay Kitabevi, okul öncesinden çağdaş dünya edebiyatına, Tudem Yayın Grubu tarafından yayımlanan bütün kültür ve eğitim yayınlarının bir arada sergilenmesine olanak sunuyor.  

Hicabi Demirci'ye uluslararası ödül
Desen okurlarının Çizgili Dünya ve Çizginin Çizgisi kitaplarından tanıdığı karikatürist Hicabi Demirci, dünyanın en prestijli basın karikatürleri yarışması World Press Cartoon'da "editoryal karikatür" dalında üçüncülük ödülünü kazandı. 
World Press Cartoon'da Türkiye'ye ödül getiren ilk karikatürcü olan Demirci, Portekiz'de düzenlenen törende "Bu ödülü laik, bilimsel ve özgür aklın egemen olduğu bir dünya için alıyorum" dedi.
Sanatçının ödüle değer görülen çalışması Çizginin Çizgisi kitabında da yer alıyor.   

Işıkkent Aquatlon Şenlikleri'nde kıyasıya yarıştılar
Işıkkent Eğitim Kampüsü Aquatlon Şenlikleri, Tudem Yayın Grubu sponsorluğunda, Mavi Karga Spor Kulübü desteğiyle gerçekleşti. Aquatlonda ilkokul birinci sınıftan liseye kadar farklı yaş gruplarından öğrenciler mücadele etti. 
Öğrenciler, sınıflarına göre 25 metreden 300 metreye kadar yüzdüler ve 250 metreden 1 kilometreye kadar koştular. Yarışa katılan tüm öğrencilere Tudem kitapları hediye edildi.


Tudem kitapları,
Yunan yayıncılarla buluştu 

Silva Literary Agency, Tudem Yayın Grubu'nun yazarlarını yurtdışındaki okurlarla buluşturmak için yürüttüğü çalışmalar kapsamında mayıs ayında Selanik Uluslararası Kitap Fuarı'na katıldı. 5-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ve Yunanistan’ın en büyük kitap fuarı olan Selanik Kitap Fuarı'na katılan Silva Literary Agency yetkilisi Aslı Candaş, Tudem yazarları ve kitaplarını Yunan yayıncılara tanıtma ve Yunanistan'ın yayın piyasasını yakından tanıma olanağı buldu. Candaş, "Yayınevleri ve ajanslarla son derece olumlu görüşmeler yaptık ve güzel kitaplarımızı gelecekte Yunanca olarak da yayımlanmış görmeyi iple çekiyoruz." dedi. 



 
Habib Bektaş, 3. Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali’ne konuk oldu
Yazar-şair Habib Bektaş, bu yıl üçüncü kez kapılarını açan Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali'ne konuk oldu. Bektaş, 25 Mayıs Cuma günü, İzmir Kültürpark Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilen “Dünyayı Güzellik Kurtaracak!” isimli panelde Turgay Kantürk, Tuna Kiremitçi ve Meltem Cumbul ile aynı sahneyi paylaştı. Yazar, panelin ana temasını edebiyat, kentler ve güzellik sözcükleri ile buluşturarak “Edebiyatla Güzelleşen Kentler” başlığı üzerine çeşitli paylaşımlarda bulundu.











Balıkesir, Malatya ve Kocaeli Kitap Fuarlarında Tudem'e yoğun ilgi
Tudem Yayın Grubu, mayıs ayında Balıkesir Kitap Günleri ile Malatya ve Kocaeli Kitap Fuarlarına katıldı. Tudem Edebiyat, Delidolu, Desen, Uçanbalık, Tudem Eğitim, BlokTest markalarına ait yayınların yanı sıra çocuk ve gençlik kitapları dergisi İyi Kitap'ın okurlarla buluştuğu fuarlarda, Tudem stantları ziyaretçi akınına uğradı.
Kitapseverler Tudem yazarlarıyla tanışma fırsatı da yakaladı. Balıkesir Kitap Günleri’nde Güldem Şahan, Beyza Ayküz ve Ayla Çınaroğlu; Malatya Kitap Fuarı’nda Hamdullah Köseoğlu; Kocaeli Kitap Fuarı’nda ise Toprak Işık, Beyza Akyüz, Aşkın Güngör, Ayla Çınaroğlu, Pelin Güneş ve Çiğdem Gündeş okurlarıyla bir araya geldi.


Fincan Teyzenin kurabiyelerini birlikte pişirdiler
Ankara Atael Koleji, geçtiğimiz günlerde hem keyifli hem de lezzetli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Mizahi öyküleriyle tanınan ödüllü yazar Pelin Güneş, Fincan Teyzenin kurabiyelerini Ankara Atael Koleji öğrencileriyle birlikte pişirdi. Okulun yemekhanesinde, Fincan Teyzenin Kurabiyeleri kitabında yer alan tarife sadık kalarak kurabiye malzemelerini hazırlayan 70 öğrenci, öğretmenleri ve Pelin Güneş’le birlikte hamur yoğurdu, kurabiyelere şekil verdi. Hummalı bir hazırlık sürecinin ardından kalp, kare, örgü, daire gibi farklı formlar verilen kurabiyeler heyecanla fırına sürüldü. Kahkahanın hiç eksik olmadığı, neşe dolu bir etkinlik deneyimi yaşayan öğrenciler, kurabiyeler pişerken Pelin Güneş’le söyleşti ve kitaplarını imzalattı. Bu lezzetli mi lezzetli kurabiyelerin tarifi
Fincan Teyzenin Kurabiyeleri'nde...
Tudem Beşiktaş Kitabevi Sorumlusu Mehmet Kalkan sizin için seçti:
Bir Şeyler Yapmam Gerek
Ödüllü yazarımız Elif Yonat Toğay’ın renkli kaleminden çıkan öyküler, bizleri sanki bir resim sergisine davet ediyor. Bu sergide çocukların dünyasından 15 adet güzel öykü var, hem de çocukların dilinden anlatılmış, onların renklerine boyanmış, buram buram çocuk sağlığı kokmakta. İlk öyküden son öyküye kadar çocukça yapılan hesapların, sınırsız hayal gücünün, karşılaşılan sorunlara çözüm üretmenin heyecanıyla karşılaşacaksınız. Çocuklar daha önce bu kadar güzel bir çerçevede resmedilmemişti. Yazarımızın tüm öykülerine hâkim olan eşsiz mizah anlayışı, biz büyüklere daha önce fark etmediğimiz bir bakış açısı sunarken, küçüklerin hayatlarına da bir ayna tutuyor. 
Çocukların gözünden çizilen komik öyküler arasında ayrım yapmak zor olsa da, gördüğüm resimlere bakarak sizlere belki biraz ipucu verebilirim. İlk önce, yarınki sınava çalışmak yerine, öğretmenin okula gelmemesi için olasılık peşinde koşan bir çocuk olacaksınız; sonra okul takımından atılıp bir çekirge ile sandvicinizi paylaşacaksınız. Peki ya hayatla kulaktan kulağa oynarsak neler olabileceğini düşündünüz mü? Temmuz ayının ikinci haftası babanızla tek başınıza çıktınız bir tatil, sürekli sizi korumak için elinden geleni yapmaya çalışan bir baba; peki ya artık siz büyüdüyseniz ve bunu sadece siz biliyorsanız? Ayrıca, ilk kez âşık olacaksınız, sınıfta size tatlı tatlı gülümseyen bir kıza. 5. sınıfa geçecek  ve matematik profesörü olmak isterken öğretmeninize âşık olup şiir yazacaksınız, hem de matematikle ilgili. Annenizle babanızı bir arada tutan bir Süpermen olmaya ne dersiniz? Tek derdiniz ise nöbeti sizden devralması gereken bir kardeşinizin olması. Durun unutmadan söyleyeyim. Sevdiğiniz kızın doğum günü için erkenden uyanıp özene bezene hazırlandıktan sonra, bir bilgisayar oyunu aklınızı çelse ve sevdiğiniz kızı bile unutsanız… Babanızın evine ilk gidişinizde cici annenizin yaptığı ikramları yerseniz, annenize haksızlık edeceğinizi düşünüyorsanız. Son olarak mesleğini bulmak için beyin fırtınası yapan bir çocuk olacaksınız. 
Öykülerden bizlere kalan kocaman, tamamen çocuksu bir gülümseme. Hayatınıza sihirli bir değnek değmiş gibi, çocukluğunuzla yüzleşmek istemez misiniz? Haydi, şimdi çözüm üretme zamanı. 
“Dur! Bir şeyler yapmam gerek.”
Tehlikesavar Matematik Cambazları, katil örümcekleri, ölümcül fırtınaları, keskin bıçakları ve daha birçok tehlikeli şeyi merkezine alan karmaşık problemleriyle, okurları akıl almaz bir matematik serüvenine davet ediyor. 
Yaz tatilinde kitap okumak gibisi yok!..
Bizler için yaz tatili demek, daha çok kitap okumak demek. Evde, bahçede, parkta, kumsalda, hatta sokaklarda tüm çocuklar ve gençler kitap okusun, yaz tatillerini kitaplarla renklendirsin istiyoruz. Bunu dileyen sadece biz değiliz kuşkusuz. Yazarlarımız da bizlerle hemfikir olacaklar ki her biri Tudem Yayın Grubu kataloğundan harika kitap önerilerinde bulundu. Aytül Akal, Habib Bektaş, Koray Avcı Çakman, Mavisel Yener, Mehmet Atilla ve Miyase Sertbarut'un sizin için seçtiği kitap önerilerini görmek için tıklayın...
"Bu yazın okumaya değer 5 kitabı"
Bill Gates, 2018 yazının okuma listesinde 
Arafta'ya yer verdi. 
"Kapitalizm çarkının öyküsü"
Ayşegül Tozal, 
Teneke Uygarlık 'ı,
Arka Kapak'ta 
değerlendirdi.
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen yüzlerce paylaşım arasından birini seçtik. @ebruaykac'a bu güzel fotoğraf ve değerlendirme için teşekkür ediyoruz. Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak, biz de merak ediyoruz.
Mayıs ayında yayımlanan kitaplarımızı incelemek için tıklayınız.
Mayıs ayındaki tekrar baskılarımızla ilgili detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.








Gökkuşağının yolunu gözleyen
Dev Tavşan Sırbistan'da

Uçanbalık Yayınları okurlarının yakından tanıdığı yazar, ressam Can Göknil’in Dev Tavşan adlı çalışması, 26 ülkeden 1500’ün üzerinde kitap illüstrasyonunun internet üzerinden başvuruda bulunduğu “BookILLFest” yarışmasında öne çıkarak, Sırbistan’ın Novo Miloševo kentindeki Banat Kültür Merkezi’nde açılacak uluslararası illüstrasyon sergisine katılmaya hak kazandı. 
Banat Kültür Merkezi ve Novi Sad Fuarı işbirliğiyle gerçekleştirilen “BookILL Fest"in sanal ortamdan gerçek dünyaya uzanan bir yansıması olan sergi, 2 Haziran Cumartesi günü kapılarını açtı. Yarışmaya katılım gösteren binlerce eser arasından oluşturulan çok özel bir seçkinin sunulacağı sergi, 2019 yılının Mart ayına kadar sanatseverler tarafından izlenebilecek.

Spor Gezginleri ile tanışma zamanı!..
Genç yazar Alper Akal’ın raflarda yerini alan ilk romanı Kaçış Oyunu, spor etkinlikleri ile genel kültür bilgilerini harmanlayan macera dolu “Spor Gezginleri” serisinin birinci halkası. Eski püskü bir kutu oyunu etrafında toplanan farklı karakterlerdeki dört sınıf arkadaşını, Antik Roma’dan Orta Asya’ya, hatta Eski Mısır’a uzanan inanılmaz bir serüvene çıkaran Kaçış Oyunu, okurlarına eğlenceli bir roman eşliğinde spor ve genel kültür bilgilerini sınama fırsatı sunuyor. Küçüklüğünden bu yana spor tutkunu olan Akal, Spor Gezginleri - 1 Kaçış Oyunu ile hem eğitici ve öğretici, hem de çok eğlenceli bir kitaba imza atıyor.
Toprak Işık’la
İşlem Tamam Elde Var 3

Toprak Işık’ın, matematiğin göründüğünden çok daha keyifli olabileceğini kanıtlayan “İşlem Tamam” isimli başvuru dizisinin üçüncü kitabı çok yakında okurla buluşuyor.
Problem çözme, denklemler ve geometri soruları gibi temel matematik konularının sürükleyici bir hikâyeyle buluştuğu, İşlem Tamam Elde Var 3 çocuklar için yine eğlenceli bir serüven vadediyor.
Toprak Işık’ın mizahi anlatımı ve Doğan Gençsoy’un karikatür esintili resimleriyle etkileşimli bir okuma deneyimi sunan “İşlem Tamam” serisi, içeriğindeki sorularla kitapseverleri beyin fırtınasına davet ediyor. 
Prof. Dr. Selahattin Dilidüzgün'den ufuk açıcı bir kitap
Tudem Edebiyat, Prof. Dr. Selahattin Dilidüzgün’ün çocukları “okur” kılmak isteyen öğretmenlere ve ebeveynlere yönelik kaleme aldığı Çağdaş Çocuk Yazını  isimli kitabını okurlarla buluşturmaya hazırlanıyor. Çocuk yazınına giriş niteliği taşıyan kitap, Türkiye’deki yazın eğitimi, çocuk yazınının dünyadaki ve ülkemizdeki varlığına ilişkin bilgi ve görüşleri aktarıyor. Bu genel manzaranın ardından, çocuk yazınının çocuğun sanatsal duyarlığı üzerindeki geliştirici etkilerini, ana türler olan masallar, fantastik kitaplar ve gerçekçi kitaplar üzerinden tartışıyor. Her türden örnek eserler; konuları, karakterleriyle ele alan Çağdaş Çocuk Yazını, bu alandaki farklı türlere dair birçok önyargının kırılmasına önayak olabilecek, ufuk açıcı bir kitap.
Özgür ve bağımsız araştırmanın önemine dair bir kitap
İleri Araştırmalar Enstitüsü'nün kurucusu Abraham Flexner'in "Faydasız Bilginin Faydası" isimli metni Delidolu Yayınları'nın kurmaca dışı kitaplar koleksiyonunun "Ne Yapmalı?" alt dizisindeki yerini alıyor. Abraham Flexner’in 1939 tarihli, zamanının çok ötesindeki makalesi "Faydasız Bilginin Faydası", şu an enstitünün başkanlığını yürüten Robbert Dijkgraaf’ın özgür düşünce ve merak temelli engelsiz araştırma üzerine yazdığı önsözle sunuluyor.
Flexner’in, insan merakı üzerine yaptığı gözlemlerinin bugünün, hatta yarının dünyası için ne kadar yerinde ve güncel olduğuna dikkat çeken eser, özgür ve bağımsız araştırmanın önemini vurgulayarak, pek çok buluşun bu temele dayandığını hatırlatıyor.

William Moris'in manifesto niteliği taşıyan metni okurlarla buluşuyor
Delidolu Yayınları, İngiliz şair, yazar ve ressam William Morris'in "Nasıl Yaşıyoruz ve Nasıl Yaşayabiliriz?" isimli metnini, illüstratör Korkut Öztekin'in çarpıcı resimleriyle yayımlamaya hazırlanıyor. Kâr ve tüketim odaklı kapitalist toplumu ve rekabetçi piyasayı mağlup etmenin tek yolu olarak emekçi sınıfların ve yoksulların mücadelesine işaret eden Morris’in 30 Kasım 1884'te yaptığı ve 1887 yılında broşür olarak basılan konuşmasından oluşan metin, yabancılaşmamış bir yaşam için kılavuz işlevi görüyor. 
"Nasıl Yaşıyoruz, Nasıl Yaşayabiliriz?" sosyalist bir sanatçının sesinden sınıf mücadelesini ve olası çözümleri sunarken, sanat, zanaat, toplumsal üretim ve emek üzerine düşüncelerinizi tetikleyecek, hâlâ güncel, hâlâ geçerli bir eser.

Paco Roca'dan yaşlı olma hali üzerine gerçekçi bir grafik roman!
İspanyol illüstratör, yazar Paco Roca’nın, 2008 Uluslararası Barcelona Çizgi Roman Festivali’nde “En İyi Çizgi Roman Ödülü”ne değer görülen etkileyici grafik romanı Kırışıklıklar; yaşlıların dünyasına içtenlikle eğilerek, yalnızlık, sadakat, hayaller, özlem ve çaresizlik gibi kavramları ele alan samimi bir hikâye anlatıyor. Animasyon türünde beyazperdeye de uyarlanan ve başta Goya Ödülleri olmak üzere pek çok ödülü kucaklayan Kırışıklıklar, rahatsızlıkları yüzünden geriye kalan ömürlerini bakımevinde geçirmek zorunda kalan bir grup yaşlı insanın günlük hayatından kesitler sunuyor.

Çocuklar çizgilerle öğreniyor
Uçanbalık Yayınları, erken öğrenme koleksiyonuna eklediği "Çizerek Öğreniyorum" serisiyle 3-6 yaş grubundaki çocukların harfleri ve sayıları keşfetme süreçlerine destek oluyor. 3-4 yaş için İlk Çizgiler, Şekiller ve Renkler, Sayılar, Harfler, 4-5 yaş için Harfler ve Sayılar ile 5-6 yaş için Harfler ve Sayılar olmak üzere toplam 8 kitaptan oluşan seri, çocuklara çizgilerle harf ve sayı sembollerini, yaş dönemlerine uygun bir şekilde aşamalı olarak öğretiyor. 
İki bölümden oluşan koleksiyonun ilk bölümünde, kademeli bir şekilde ilerleyen çizgi çizmeye, harfleri ve sembolleri yazmaya, o harflerle uyumlu şekilleri çizmeye yönelik çalışmalar yer alıyor. İkinci bölüm ise sayı ve sembollerle ilgili eşleştirme çalışmalarını kapsıyor. Seride yer alan kitapları incelemek için 
tıklayın...
Boyama yaparak
keyfili bir öğrenme serüveni!

Uçanbalık Yayınları, öğretmenler ve ebeveynler tarafından büyük ilgiyle karşılanan erken öğrenme koleksiyonuna yepyeni bir seri daha ekledi: "Akıllı Boyama". 3-4 yaş için Sihirli Harfler ve Sihirli Sayılar, 4-5 yaş için Sihirli Harfler, Sihirli Sayılar, Hayvanlar ve Yavruları, 5-6 yaş için Sihirli Harfler, Sihirli Sayılar, Taşıtlar ve Ulaşım olmak üzere toplam 8 kitaptan oluşan seri, çocuklara renkleri, sayıları, harfleri, şekilleri ve sembolleri boyama yoluyla öğretiyor.
Kitaplarda yer alan sihirli boyama sayfaları çocukların sayıları renklerle eşleştirmelerini ve doğru kodları bularak renklendirme yapmalarını sağlıyor. "Akıllı Boyama" serisi ayrıca yaş düzeylerine uygun kavramlar ile çizgileri, sembolleri, sayıları ve harfleri adım adım tanıtıyor. Seride yer alan kitapları incelemek için
tıklayın...



 
Tudem’in 2018-2019 eğitim öğretim yılı katalogları hazır! 
Tudem Yayın Grubu bünyesindeki Tudem Eğitim ve Bloktest markalarının değişen müfredata göre güncellenen ürünlerinin ve yepyeni kaynak kitapların yer aldığı ilkokul ve ortaokul katalogları hazırlanarak sektörün ve eğitimcilerin incelemesine sunuldu. Ayrıntılı bilgi için
tıklayın...





 
Bu kutuyla öğretmek çok kolay
BlokTest, öğretmenlerin sınıfta öğrencilerine bilgi aktarmak, tekrar yaptırmak ve öğrenme düzeyini değerlendirmek için ihtiyaç duyacakları tüm içerikleri Öğrenme Kutusu’nda bir araya getirdi. 
İlkokul 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri için özel olarak hazırlanan Öğrenme Kutusu, her derse özel kapsamlı konu anlatımı, alıştırma ve etkinlik içeren kitapları, çek-kopar formatındaki Tekrar Testleri, kazanımların yerleşme derecesini ölçmeyi sağlayan Deneme Sınavları'ndan oluşuyor. Öğrenme Kutusu, öğretmenlere Mobil Ölçme uygulamasını kullanarak her testin sonucunu tek tuşla okuma ve saklama olanağı da sunuyor. Yeni müfredata uygun olarak hazırlanan ve öğretme sürecinin üç basamağını oluşturan öğrenme-tekrar-sınama aşamalarının tümünü tek bir kutuya sığdıran BlokTest Öğrenme Kutusu, bu yıl öğretmenlerin en büyük yardımcısı olacak. 
İyi Kitap'ın 105. sayısı yayımlandı!
Türkiye’nin tek çocuk ve gençlik edebiyatı dergisi olan İyi Kitap'ın yeni sayısı yayımlandı. 2009 yılından bu yana kesintisiz yayımlanarak bir edebiyat dergisi için yakalanması zor bir başarıya imza atan İyi Kitap'ın 105. sayısı yine birbirinden güzel kitaplar ve inceleme yazılarıyla dolu. Tudem Yayın Grubu bünyesinde çıkarılan ve ücretsiz olan İyi Kitapwww.iyikitap.net, Issuu ve Magzter üzerinden ücretsiz olarak okuyabilir, dilerseniz pdf olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
İyi Kitap ile ilgili güncel bilgilerden haberdar olmak için ise derginin sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz. 
Paylaş
Tweet
Paylaş
Tudem Yayın Grubu Bültenine üye olun, bültenimiz e-postanıza gelsin.
Sosyal Medyada TUDEM YAYIN GRUBU
Copyright © 2017, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 

TUDEM YAYIN GRUBU
1476/1 Sokak No:10/51 35220 Alsancak, Konak / İzmir
Tel: 0(232) 463 46 40 Faks: 0(232) 464 11 73

www.tudem.com

Adres listemizden çıkmak için lütfen tıklayın: unsubscribe from this list  
Liste üyeliği tercihlerini değiştirmek için lütfen tıklayın: update subscription preferences