Verimli ve başarılı bir yılı geride bıraktık. 2018’de ajandamız yine iyi kitaplar, kaliteli çeviriler ve etkinliklerle dolu. Bizim için kutlamaya değer bir diğer şey ise Türkiye’nin tek çocuk ve gençlik kitapları dergisi İyi Kitap’ın 100. sayısına ulaşmış olması! Tudem Yayın Grubu’nun sosyal sorumluluk projesi olarak başlayan İyi Kitap, dokuz yıldır kesintisiz yayımlanıyor ve okurlarıyla buluşmak üzere binden fazla eğitim kurumu, kütüphane ve kitabevine ücretsiz dağıtılıyor. İyi Kitap’ın çocuk ve gençlik edebiyatı alanında bir referans olarak kabul edilmesinin altında, kurulduğu günden bu yana bağımsız bir editoryal çalışma sürdürmesi yatıyor. “Daha güzel bir dünya için iyi kitaplar var olmalı” diyerek herkese kitap dolu bir yeni yıl ve iyi okumalar diliyoruz.
Beğeniyle okunan
Tudem kitapları
şimdi de özel kutulu setlerinde!  

Tudem Yayın Grubu’nun çoksatan serileri, indirimli fiyat avantajı ve özel saklama kutularıyla set halinde satışa sunuluyor. 
Yepyeni Tudem setleri, sevdiği kitaplara kütüphanesinde bir bütün olarak yer vermek isteyen koleksiyonerler ve özel günlerde sevdiklerine kitap hediye etmekten hoşlanan edebiyatseverler için kaçırılmayacak bir fırsat! Ne de olsa en güzel hediye kitap.
Devamı...
Kitap Günlüğüm, kitapseverler tarafından çok beğenildi
Geçtiğimiz ay Tudem Edebiyat markasıyla raflarda yerini alan Kitap Günlüğüm, kısa sürede kişisel kütüphanelerin vazgeçilmezi haline geldi. Kitapseverlerin, okuduğu kitaplara dair ayrıntıları, görüşleri, önerileri not edip yıllar boyunca saklayabilmeleri ve ileride tekrar bakıp hatırlayabilmeleri için tasarlanan pratik ve eğlenceli günlük, okurlardan yoğun ilgi gördü. Üstelik çocukların yanı sıra yetişkinler tarafından da beğenildi. Kitap Günlüğüm'ü daha yakından tanımak için 
tıklayın...

Hicabi Demirci’ye bir ödül daha
Desen okurlarının, Çizgili Dünya ve Çizginin Çizgisi isimli kitaplarıyla tanıdığı karikatürist Hicabi Demirci, “Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması”nda, ifade ve basın özgürlüğü konulu çalışmasıyla ikincilik ödülüne değer görüldü. Demirci, usta çizer Eflatun Nuri anısına bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmanın İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde plaketini Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın elinden aldı. 
Didem Ünal’la
Ormanda Alfabe heyecanı

Bursa Merkez ve Bursa Görükle Final Okulları birinci sınıf öğrencileri, yazar Didem Ünal ile eğlenceli bir drama etkinliğinde buluştu.
Didem Ünal'ın kaleme aldığı, Oğuz Demir'in resimlediği Ormanda Alfabe kitabından yola çıkılarak düzenlenen etkinlikte, çocuklar keyifli bir oyun eşliğinde alfabeyi öğrendi. 
"Hüzünde buluşanların öyküleri."
Elif Tanrıyar, 
Üç Yaşam
Milliyet Kitap'a yazdı. 
"Jimmy Liao’dan 
sıcacık bir anlatı”

Derya Boğa,
Bir Dileğim Var' ı kitapeki.com'da 
değerlendirdi. 

Üretim Sorumlusu Esin Köseler sizin için seçti:
Bir Dileğim Var
Bir Dileğim Var, küçük bir çocuğun büyük hayal dünyasını anlatan, sımsıcak bir resimli kitap.
Her yaştan okura uygun ama özellikle yetişkinlerin okuması daha yerinde olur; ne de olsa insanlar, hayatın koşuşturmacası içinde hayal kurmayı tamamen unutabiliyor.
Kitapta, sahilde bulunan bir demlik ve onun yarattığı devasa düşler konu ediliyor. Şiirsel dili kadar resimleri de iç açıcı ve umut verici olan bu kitabı büyükten küçüğe herkese tavsiye ediyorum.
 
Söyleyin bakalım, her şeyi sayabilir misiniz? Mesela yeryüzündeki tüm insanları, hayvanları ve nesneleri? Gökteki yıldızları, uyduları ve gezegenleri?
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen yüzlerce paylaşım arasından birini seçtik. @kronik_okur'a bu güzel fotoğraf ve değerlendirme için teşekkür ediyoruz. Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak, biz de merak ediyoruz.
Aralık ayında yayımlanan kitaplarımızı incelemek için tıklayınız.
Aralık ayındaki tekrar baskılarımızla ilgili detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.

Şimdi Hamdullah Köseoğlu'nun
 
kitaplarını okuma zamanı

Dil duyarlılığını şiirsel anlatımıyla zenginleştirerek farklı edebi türlerde eserler veren Türkolog, yazar Hamdullah Köseoğlu’nun kitaplarını, Ocak ayı boyunca yüzde 30 indirimli olarak edinmek ister misiniz?
Kampanyanın detayları hakkında ayrıntılı bilgi almak ve yazarın kitaplarını incelemek için
 tıklayın...
İyi Kitap, 100. sayısını kutluyor!
Türkiye’de çocuk ve gençlik edebiyatı alanında yayımlanan tek dergi olan İyi Kitap, 2018’in Ocak ayında 100. sayısı ile okurlarına merhaba diyor. Tudem Yayın Grubu’nun desteğiyle her ay yayımlanıp ücretsiz dağıtılan İyi Kitap, yetkin isimlerin kaleminden çıkan inceleme ve eleştiri yazılarını okurlarıyla buluşturuyor. İyi kitapların daha fazla kişiye ulaşması amacıyla Tudem Yayın Grubu’nun sosyal sorumluluk projesi olarak yayın hayatına başlayan dergi, dokuz yıldır Türkiye’nin dört bir yanındaki özel okullara, devlet okullarına, kütüphanelere ve kitabevlerine ücretsiz olarak dağıtılıyor. İyi Kitap’ın çocuk ve gençlik edebiyatı alanında bir referans olarak kabul edilmesinin altında, 2009 yılından bu yana bağımsız bir editoryal çalışma sürdürmesi yatıyor. 

Tudem Yayın Grubu
Çukurova Kitap Fuarı'nda

Tudem Yayın Grubu, yepyeni kitapları ve sevilen yazarlarıyla 6-14 Ocak tarihleri arasında Adanalı kitapseverlerle buluşuyor. Aytül Akal, Çiğdem Gündeş, Habib Bektaş, Koray Avcı Çakman, Mehmet Atilla, Miyase Sertbarut ve Toprak Işık’ın okurlarıyla bir araya gelmeye hazırlandığı fuar, Çukurova’daki Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. Dokuz gün sürecek bu büyük kitap coşkusuna, yedi markası ve bini aşkın kültür ve eğitim yayınıyla katılan Tudem Yayın Grubu, 608 ve 609 numaralı stantlarında her yaştan kitapseveri ağırlamaya hazırlanıyor.
Tudem Beşiktaş Kitabevi'nde
kitaplar konuşmaya, çocuklar keşfetmeye devam ediyor!

Atölye Pikolo işbirliğiyle hayata geçirilen Tudem Beşiktaş Kitabevi Atölye Çalışmaları bütün hızıyla sürüyor. 13 Ocak Cumartesi günü saat 11.00’de, deneyimli drama eğitmenleri Aslı Ersoy ve Elif Üngör tarafından gerçekleştirilecek “Kitap Tadımına Davetlisiniz!” başlıklı etkinlik için kayıtlar devam ediyor. 7-10 yaş arasındaki çocukların kitaplardan nasıl tat alabileceklerini eğlenceli bir keşif oyununa dönüştürecek bu keyifli atölye, katılımcılarını, kitapların büyülü dünyasına doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Ihlamurdere Cad. No: 67 adresindeki Tudem Beşiktaş Kitabevi’nde gerçekleştirilecek çalışmaya katılım kuponu, Tudem Beşiktaş ve Kadıköy kitabevlerinden 60,00 TL ve üzeri alışveriş yapanlara armağan ediliyor. Ayrıntılı bilgi için
tıklayın... 
Tudem Edebiyat yeni yılda da dopdolu
Tudem Edebiyat, 2018 için dolu dolu bir yayın programı hazırladı. Merak edenlere birkaç küçük ipucu: Şapkada Eriyen Bay Karp kitabıyla geniş bir okur kitlesine ulaşan Cary Fagan, yeni romanında kitapseverleri Dünyanın En Komik Adamı ile tanışmaya çağırıyor. Kült yazar Terry Pratchett imzalı Cadının Elektrik Süpürgesi, okurları fantastik bir yolculuğa çıkarıyor. Miyase Sertbarut ise “Kapiland’ın Kobayları” serisinin merakla beklenen üçüncü ve son halkasını 2018 yılının ilk çeyreğinde kitapseverlere buluşturacağını müjdeliyor. Tudem mutfağında hazırlanan kitapları incelemek için tıklayın...

Toprak Işık ile benzersiz bir matematik serüveni 
Toprak Işık'ın, matematiğin sıkıcı olduğunu savunanları önyargılarından kurtarmak adına özenle hazırladığı "İşlem Tamam" serisinin ikinci kitabı, çok yakında Tudem Edebiyat etiketiyle raflarda yerini alacak.
Temel matematik konularını, okurla sohbet tadında buluşturan kitap çarpma, bölme, kesirler ve ondalık sayılar gibi önemli başlıkları mercek altına alıyor.
Matematik dilini mizah dolu bir öyküyle buluşturan Toprak Işık, herkesi sayıların büyülü dünyasıyla tanışmaya çağırıyor. 
Delidolu'dan ilham veren ve zihin açan kitaplar
Delidolu Yayınları 2018’de formların iç içe geçtiği, zihin açıcı, ilham verici kitaplar yayımlamaya devam edecek. Güz döneminde “Ne Yapmalı?” temasıyla yayıncılık faaliyetini kurmaca dışı alana taşıyan Delidolu, yeni yılda "Okumak" ve "İzmir" temalarında da kurmaca dışı eserler yayımlayacak. Bu bağlamda, 2018’in öne çıkan kitaplarından biri, Arjantinli yazar Ernesto Sabato’nun Direniş adlı metni. "Okumak" temasında ise Arjantinli yazar Ricardo Piglia’nın Son Okur adlı metni okurlarla buluşacak. "Ne Yapmalı?" temasıyla yayımlanan John Berger'in Hayvanlara Niçin Bakarız?  ve Ralph Keyes'in Hakikat Sonrası Çağ-Günümüz Dünyasında Yalancılık ve Aldatma kitaplarına Andy Merrifield'ın Amatör: Sevdiğiniz Şeyi Yapma Zevki  adlı metni eklenecek. Raşel Meseri'nin Köpekbalıklarının Kayıp Şarkıları ve Doris Lessing'in "Argostaki Kanopus Arşivleri" serisinin ikinci kitabı Evlilikler ise Delidolu'nun yeni yılda yayım programında yer alan kurmaca eserler arasında yer alıyor. Delidolu mutfağında hazırlanan kitapları incelemek için tıklayın...

Modern çağın açmazlarına karşı
bir direniş çağrısı

Delidolu Yayınları, 2018'i Arjantinli yazar Ernesto Sabato'nun Direniş adlı kitabıyla karşılıyor.
Daha iyi ve yaşanılası bir dünya kurgusu üzerine bir tefekkür niteliği taşıyan Direniş, yazarın yayımlanan son kitabı. 

Sabato, direnmeyi bir yaşam biçimi olarak sunduğu kitabında “öteki”, “yabancılaşma”, “iletişim”, “birlikte yaşam” ve “vicdan” gibi konuları sohbet havasında ele alırken insanları direnmeye ve umut etmeye çağırıyor.
Yazar, olgunluk dönemi eseri olan Direniş'te politik bir örgütlenmeden ziyade, ahlaki ve vicdani bir direnişi savunuyor.

Feminist bilimkurgunun en yetkin örneklerinden Evlilikler
çok yakında raflarda   

Nobel ödüllü yazar Doris Lessing'in "Argos’taki Kanopus Arşivleri" serisini yayımlamaya başlayan Delidolu Yayınları, Şikeste'nin ardından serinin ikinci kitabı Evlilikler'i okurlarla buluşturmaya hazırlanıyor.
Feminist bilimkurgunun en yetkin örneklerinden biri olan roman, serinin ilk kitabı Şikeste'de sözü edilen farklı kuşaklar arasındaki evlilikleri konu ediniyor. Evlilikler, Lessing’in mit, fabl ve alegorik anlatıyı iç içe ördüğü, güçlü ve romantik fikirlerle dolu bir destan.

DiskDünya'da Küçük Tanrılar zamanı 
Küçük tanrılar her yerde bulunur; ıssız çöllerde, dağ başlarında, inanmayı unutan insanların ikamet yerlerinde...
Fakat büyük tanrıların mekânı bellidir. İmanı sarsılmaz ama zekâsı titrek Brutha’nın görevi ise, tanrıların kelâmını insanlara iletmek. Lâkin birtakım büyük sorunlar var. Kartallar gibi. Ve kaplumbağalar.
Ve Vorbis.
DiskDünya’nın en ironik, en cesur ve en realist kitaplarından biri olan Küçük Tanrılar, insanlık tarihinin en eski ve tekerrür eden öyküsünü, baştan aşağı değiştiriyor...


 

Şehir yaşamına Sempé’nin
muzip çizgisinden bakma vakti

Geçtiğimiz yıl dünyaca ünlü çizer Jean-Jacques Sempé imzalı Çocuklar ve Diğer Şeyler'i Türkiye'deki okurlarla buluşturan Desen Yayınları, şimdi de çizerin Şehir Yaşamı ve Diğer Şeyler adlı eserini yayımlamaya hazırlanıyor.
Çoksatan kitapları ve sansasyonel karikatür çalışmalarının yanı sıra New York Times, Paris Match, New Yorker gibi gazete ve dergilere yaptığı çizimlerle dikkat çeken Sempé, bu kitabında kent yaşamının içindeki koşuşturmayı muzip çizgileriyle ele alıyor. Her bakışta yeni bir şey keşfedilebilecek ayrıntılarla örülü Şehir Yaşamı ve Diğer Şeyler, kent yaşamının keşmekeşine ayna tutuyor.  
Dünya satış listelerine giren
Out of the Woods, Desen mutfağında  

Desen Yayınları'nın 2018 programında yer alan Out of the Woods, dünya satış listelerine girdi. Yeni Zelandalı Brent Williams'ın kendi hayatından uyarladığı depresyon ve anksiyete öyküsünü anlatan kitabı, sanatçı Mehmet Korkut Öztekin resimledi. Proje hakkında bilgi veren Mehmet Korkut Öztekin, Out of the Woods'un amazon.com'da en çok satan grafik roman olduğunu, manga, biyografi ve tarihi çizgi roman ile anksiyete ve fobi kitapları kategorilerinde liste başında yer aldığını söyledi. Devamı...
Gelin, bir dilek de siz tutun!
Geçtiğimiz aylarda Desen Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan Bir Dileğim Var, gerek basın gerekse kitapseverler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Yayımlanır yayımlanmaz merak uyandıran ve ön sipariş listelerine girmeyi başaran eser, özel günlerde sevdiklerine kitap armağan etmekten hoşlanan kitapseverlerin tercihi haline geldi. Bir Dileğim Var, her yaştan okurun beğenisini kazanacak bir resimli kitap klasiği olmaya aday.  

Uçanbalık, minik kitap kurtlarının
yüzünü güldürecek

Çocukları kitapların büyülü dünyasıyla tanıştıran Uçanbalık Yayınları hareketli bir sonbaharın ardından, 2018 kitapları için kolları sıvadı. Uçanbalık'ın yeni yayın planında neler yok ki? İşte birkaç küçük ipucu: Çocukların sevgili dostu Pengu'nun beşinci ve son macerası Acaba Bu Koku Da Ne? adlı kitapta etrafı kötü bir koku sarıyor. Ormanda Alfabe ile büyük çıkış yakalayan Didem Ünal ve Oğuz Demir ikilisi, yeni kitapları Denizde Sayılar ile harflerden sonra dümeni sayılara kırıyor. Galia Bernstein imzalı Ben Bir Kediyim ise keyifli görselleri ve sıcacık hikâyesiyle hem güldürüyor hem de düşündürüyor. Uçanbalık mutfağında hazırlanan kitapları incelemek için tıklayın...
Mıymıy Teyze
son macerasıyla karşınızda! 

Edebiyatımızın çılgın, özgür, dinamik, hayalperest yazarı Aytül Akal ile sıcacık desenleriyle öykülere neşe katan illüstratör Zeynep Özatalay'ın hayat verdikleri “Mıymıy Teyze” dizisi, Evde Tek Başına ile tamamlanıyor. Kitaplarla ilk kez kucaklaşacak minik okurları maceradan maceraya koşturan Mıymıy Teyze evde yalnız kalınca başına neler geliyor?! Musluklar bozuluyor, avizeler devriliyor, yemekler pişmiyor… Çocukların Mıymıy Teyze'si yine şekilden şekile girip kıkır kıkır güldürüyor.

Liselere Giriş Sınavında
5+5’lik başarı!

Tudem Yayın Grubu markası Bloktest, 5+5 Deneme Sınavı Seti ile bu yıl ilk kez yapılacak Liselere Giriş Sınavı'na hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinin yanında!
Sınavda çıkacak tüm dersleri kapsayan sette, her biri 90 soruluk 10 deneme sınavı yer alıyor. 
Devamı...

Birinci sınıfın ikinci dönemi için gereken her şey bu sette!
Tudem Eğitim'in öğretim programlarındaki değişikliklere göre hazırladığı 1. Sınıf 2. Dönem Seti, ilkokul 1. sınıf öğretmenleri ve öğrencilerinin ihtiyaç duyduğu her şeyi içeriyor. Set, Kazanım Odaklı Hepsi Bir Arada Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi, Evde 30 Dakika, Genel Yetenek kitaplarından oluşuyor. Şık kutusu ve özel fiyatıyla okurlarla buluşan seti daha yakından incelemek için tıklayın...
İyi Kitap'ın Ocak 2018 sayısı çıktı!
Okurlarını çocuk ve gençlik edebiyatına emek veren yetkin kalemlerle buluşturan İyi Kitap 100. sayısına ulaştı. 2009 yılından bu yana kesintisiz yayımlanarak bir edebiyat dergisi için yakalanması zor bir başarıya imza atan İyi Kitap, 100. sayısını derginin bugüne kadarki yolculuğunu ifade eden istatistikleri ve söyleşileri okurlarıyla paylaşarak kutluyor. Tudem Yayın Grubu bünyesinde çıkarılan ve ücretsiz olan İyi Kitapwww.iyikitap.net adresinden okuyabilir, dilerseniz pdf olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
Paylaş
Tweet
Paylaş
Tudem Yayın Grubu Bültenine üye olun, bültenimiz e-postanıza gelsin.
Sosyal Medyada TUDEM YAYIN GRUBU
Copyright © 2017, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 

TUDEM YAYIN GRUBU
1476/1 Sokak No:10/51 35220 Alsancak, Konak / İzmir
Tel: 0(232) 463 46 40 Faks: 0(232) 464 11 73

www.tudem.com

Adres listemizden çıkmak için lütfen tıklayın: unsubscribe from this list  
Liste üyeliği tercihlerini değiştirmek için lütfen tıklayın: update subscription preferences