Resim: Zeynep Özatalay
Puslu bir yılı geride bırakmanın hafifliği ile karşıladık 2022'yi. Yenilik iyidir; canlandırır, güçlendirir, tazelendirir, düşüncesinden hareketle; ''iyi ki''lerimizi çoğaltmak ve bizi seven okurlarımızın yüreğine dokunmak için, düştük yine iyi kitapların peşinden yollara. İnsanlığa ve elbette yayıncılık dünyasına attığı çalımlara rağmen nice tatlı anı biriktirdik 2021 yılında. Düş kurmakta henüz yeterince cömert davranamasak da 2022'den beklentilerimiz çok, hâlihazırda.

Her zamanki gibi dopdolu bir bültenle karşınızdayız. Sıkı durun, Tudem Yayın Grubu'nun 2021'deki ''EN''lerini seçtik! Çeviri eserler koordinatörümüz Begüm Özbayram'la kültür yayınları özelinde Tudem'in geçen yılını değerlendirdik. 4-10 Aralık tarihleri arasında, Fransız Yayıncılar Birliği'nin (BIEF) düzenlediği burs programına katılan Desen ve Delidolu yayın yönetmeni Ayşegül Utku Günaydın'dan da yabancı yayıncılarla gerçekleştirdiği buluşmanın izlenimlerini aldık. Çizgi Roman Okurları Platformu Kurucusu Ümit Kireççi, bu ay çıkacak 10. cildiyle tamamlanacak ''Yalınayak Gen'' serisi hakkında yazdı...

Bu arada, Tudem Edebiyat Ödülleri 20 yaşında! 20. yılında roman dalında düzenlenen yarışmanın seçici kurulu göz kamaştırıyor. Öte yandan, ''Küçük Yıldızlar - İlk Okuma Kitaplığı'' koleksiyonu resimli öykülerle zenginleşiyor. İyi Kitap'ın 140. sayısı yayında! 10 Ocak ''Gazeteciler Günü'' için hazırladığımız okuma önerileri ise çocukların gazetecilik mesleğini yakından tanımaları için kapı aralıyor. 

Yeni yıl, umutları tazelemek için harika bir fırsat. Bunu yaparken yeni kararlar almak, bunları hatırlamak için not tutmak ise vazgeçilmez bir eylem. İşte tam bu noktada, tüm ajandaların ''MAJANDA''sı, 2022 boyunca rengârenk içeriğiyle yardımımıza yetişiyor! 

Şubat bültenimizde görüşünceye dek, sağlıkla ve mutlulukla kalın.
Çeviri eserler koordinatörümüz Begüm Özbayram'ın görüşleri ile Tudem Yayın Grubu'nun 2021 yılına bakış...

2021'e büyük umutlarla girmiş olsak da, pandemi koşullarının yarattığı belirsizlik, istikrarsız ekonomik yapı ve dünyayı saran kâğıt sıkıntısı, pek çok işkolu gibi yayıncılığı da olumsuz etkiledi.

Tudem Yayın Grubu olarak 2021 boyunca, karşımızdaki karamsar tabloya inat, yeni kitaplar yayımlamaya, okurlarımızı yeni yazar ve çizerlerle buluşturmaya özen gösterdik.

2021 yılı içerisinde Tudem kültür yayınları genelinde; Tudem Edebiyat'ta 37, Uçanbalık'ta 7, Delidolu'da 15 ve Desen markamızda ise 14 kitap olmak üzere toplam 73 yeni kitap yayımladık. Yine kültür yayınlarımızda 390 kitabımızın tekrar baskısını yaptık.
Geçtiğimiz yılı pek çok ''ilk''le ve sürpriz kitapla geride bıraktık. Aytül Akal'ın uzun bir aradan sonra yayımlanan ''Süper Gazeteciler'' serisinin beşinci halkası Son Baskı başta olmak üzere; Miyase Sertbarut'un toplumsal duyarlılık geliştirmemiz gereken hassas bir konuya değindiği Bir Gün Herkes... adlı romanı, Benim Adım Hiç Kimse kitabından tanıdığımız Frank Cottrell-Boyce'un Kaçak Robot isimli serüveni ve Michael Morpurgo'nun Gölge adlı eseri yılın en çok ses getiren kitapları arasında yer aldı.

Patrick Ness'in absürdizmin sınırlarını zorladığı Hakkında Hiçbir Şey Bilmediğim Şeyler adlı öykü seçkisi, Cary Fagan'ın içimizdeki notaları ahenkli bir melodiye dönüştüren eseri Yol Arkadaşım Banjo, Paco Roca'nın aile ilişkilerini odağına alan grafik romanı Ev ve kitap yayıncılığının inceliklerini keşfe çağıran Kitap Yapma Sanatı da 2021'in ''en''leri arasındaydı.

Delidolu, Joan Kim Erkan'ın kaleme aldığı Kim Bu/Lady Who'nun Türkçe ve İngilizce baskılarını eşzamanlı olarak yayımlayarak, kendi yayıncılık tarihinde bir ilke imza atmanın gururunu yaşadı.

Desen, Türkiye'de sözsüz karikatürün öncüsü olan Turhan Selçuk'un mizahını genç nesillere tanıtmak amacıyla üç ciltlik özel bir ''Turhan Selçuk Seçkisi'' hazırladı.
 
Bir yıllık aranın ardından, 2021 Frankfurt Kitap Fuarı'na fiziksel olarak katıldık. Bologna Kitap Fuarı kapsamında 30'dan fazla yayıncı ve ajansla çevrimiçi toplantılar yaptık, heyecan verici projelere imza attık. Buna ek olarak, yurtdışı ajansları ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği sonucunda sevilen kitaplarımız dünya çocuklarıyla buluşma fırsatı yakaladı. 2021 boyunca Tudem kitapları geniş bir coğrafyaya dağıldı; Arapça, Çince, Korece ve İtalyancada yayımlandı.

Öte yandan, okuma güçlüğü çeken okurlar için tasarladığımız ''Sen de Oku'' koleksiyonunun bir uzantısı olarak doğan ''Sen de Oku Klasikler'' seçkimiz büyük beğeni kazandı. 2021'de raflara giren Denizler Altında Yirmi Bin Fersah, Peter Pan, Oz Büyücüsü, Mercan Adası ve Pinokyo, çocuk klasiklerine kattığı artı değerle farkını konuşturdu.

Pandemiyle birlikte iyice önemi artan dijitalleşmeyle, geçtiğimiz yıl e-kitap ve sesli kitap üretimimize de büyük ivme kazandırdık. Hâlihazırda 290 e-kitabımız ve 31 sesli kitabımız dijital platformlarda edebiyatseverlerle buluşmaya devam ediyor.
    
Kısacası, 2021'in bize sunduğu flu resmi şevkle, heyecanla ve keyifle görünür kılmaya ve daima ileriye bakıp üretmeye özen gösterdik. İnancımız o ki, 2022 el ele verip nice başarılara imza atacağımız bir yıl olacak. 

Mutlu ve umutlu yıllar!
Tudem Yayın Grubu adına, Fransız Yayıncılar Birliği'nin (BIEF) 4-10 Aralık tarihlerinde Montreuil Kitap Fuarı çerçevesinde düzenlediği profesyonel buluşmalara katılan Desen ve Delidolu yayın yönetmeni Ayşegül Utku Günaydın'ın izlenimlerini aldık:

BIEF'in resimli kitap ve çizgi roman yayıncılarına açtığı burs programına dünyanın farklı ülkelerinden on bir yayıncı kabul edildi. Pandemi nedeniyle yedi yayıncının katılabildiği organizasyonun çocuk, gençlik ve çizgi roman alanında yayıncılık yapan yayınevleri açısından çok verimli geçtiğini söyleyebilirim. 5 ve 6 Aralık'ta fuarda salt yayıncıların katıldığı panelleri izledik; bunun yanı sıra yuvarlak masa toplantıları yaparak profesyonel görüşmeler gerçekleştirdik. 
Parisli okurların bizzat katıldığı, çizgi roman sanatçılarının ve illüstratörlerin imza günü ve konuşmalarıyla zenginleştirdiği çok renkli bir fuardı. 

İki senedir Frankfurt, Bologna ve Londra kitap fuarlarını online olarak gerçekleştirdiğimiz için bu fiziksel buluşmaların sıcaklığı ve samimiyeti, yeni kurulan bağlantılar ve işbirlikleri için atılan adımlar, yayıncılık alanında yaptığımız çalışmalar açısından çok kıymetliydi.

BIEF'in, katılımcı yayıncılar için özel olarak hazırladığı katalog kapağında ve fuar afişinde Çiğdem Gündeş'in yazdığı ve Mavisu Demirağ'ın resimlediği Kırmızı Ayakkabı'nın görselinin kullanılması ise bizim için ayrıca mutluluk vericiydi. 

Kataloğu incelemek için
tıklayın
Fuardaki ilk günümüzde BIEF'ten Pierre Myszkowski'nin yönetiminde çocuk ve çizgi roman pazarının konuşulduğu bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirdik. Mediatoon'un altmarkası Dargaud'nun direktörü ve Didier Jeunesse'in telif hakları yöneticisi de dâhil olmak üzere farklı yayıncılar ile Uluslararası Bağımsız Yayıncılar Birliği temsilcisi de katılımcılar arasındaydı. Program boyunca ayrıca Fransa Millî Kütüphanesi Bibliothèque François-Mitterrand'ı, CNL'yi (Ulusal Kitap Merkezi) ziyaret etme ve IBBY'nin (Uluslararası Çocuk Kitapları Kurulu) sunumunu dinleme fırsatı yakaladık. Nathan, Gallimard, Didier Jeunesse, Mediatoon, L'école des loisirs gibi yayıncıların hem direktörleri hem telif hakları yöneticileri hem de seçici editörleriyle sohbet etme ve tartışma imkânı bulmak, Rue de Sèvres, ardından Futuropolis ve Delcourt'u yerinde ziyaret etmek ise oldukça ufuk açıcıydı. Türkiye'deki ekonomik durumun en çok sirayet ettiği alanlardan birinin yayıncılık olması sebebiyle zaman zaman yılgınlığa düştüğümüz şu zamanlarda pazar üzerine tartışabilmek, başka ülkelerin yayıncıların yaşadığı sorunları dinlemek ve yeni işbirlikleri geliştirmek bir nebze olsun umudumuzu tazeledi.
Tudem Edebiyat Ödülleri 20. yılını kutluyor!
 
20. Tudem Edebiyat Ödülleri'ne başvurular başladı. 2003'ten bu yana çocuk ve gençlik edebiyatımıza çağdaş ve özgün eserler kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen yarışma, 20. yılında çocuk edebiyatı alanında ve roman dalında verilecek.

Türkçe çocuk ve gençlik edebiyatındaki yazınsal üretimi artırmak ve bu alanda emek verenleri yüreklendirmek hedefiyle düzenlenen yarışma, yazdıklarını yayımlatma imkânı arayanlar için de büyük fırsat sunuyor.

Tudem Edebiyat Ödülleri bu yıl bir ilke imza atıyor ve esin verici eserleriyle yüzbinlerce okura ulaşan çok değerli kalemleri 20. yarışmanın jürisinde buluşturuyor: 2022 seçici kurulunda, Tudem Edebiyat Ödülleri'nde birincilik kazanmış yazarlarımızdan Güzin Öztürk, Hanzade Servi, Koray Avcı Çakman, Mavisel Yener ve Miyase Sertbarut yer alıyor.

Ayrıntılı bilgi ve şartname için tıklayın.
GölgeHürriyet kitapsanat'ın ''2021'in En İyileri'' listesinde!

Ödüllü İngiliz yazar Michael Morpurgo'nun bahar aylarında okurla buluşan Gölge isimli romanı, Devrim Yılmaz'ın Hürriyet kitapsanat eki için hazırladığı ''2021'in En İyi Çocuk Kitapları'' listesine seçildi.

15 kitaplık listenin 2. sırasına yerleşen kitap, ''Dostluk ve dayanışma karşısında hiçbir kötülük tutunamaz,'' ifadesiyle paylaşıldı.
 
Michael Morpurgo, Gölge'de sevginin ayıramadığı yaşamlara dokunuyor; Afganistan'dan İngiltere'ye uzanan destansı bir yol hikâyesi anlatıyor.

''2021'in En İyi Çocuk Kitapları'' listesi için tıklayın.
Tudem TYT 6'lı Deneme Sınavı Seti ile başarı tesadüf değil!

Tudem Yayın Grubu, TYT, AYT ve lise yayınlarına kaliteyi getirmenin haklı gururunu yaşıyor.  Tudem'in bu alanda yayımladığı yardımcı kaynaklar, üniversite sınavına girecek adaylara başarının yolunu açıyor.

Yakın geçmişte raflarda yerini bulan Tudem TYT 6'lı Deneme Sınavı Seti'nde, zorluk seviyesi Tam TYT Ayarı'na göre hazırlanmış, yeni nesil sorularla zenginleştirilmiş, tamamı video çözümlü 6 adet deneme sınavı kitapçığı bulunuyor.

Her bir kitapçık, TYT'de yer verilen soruların tarzına ve zorluk seviyesine uygun sorulardan oluşuyor. Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri bölümlerinde sorular, TYT konu analizine uygun olarak seçilmiş ve her denemenin konu analizi, kitapçığın ikinci sayfasında veriliyor.
Mobil ölçme özelliği de bulunan denemelerde, her bölümün başında bulunan karekodlar okutulduğunda o bölümdeki soruların video çözümlerine kolaylıkla ulaşılabiliyor.
Yeni okurlar için rengârenk kitaplar!

Okumayı yeni öğrenen çocuklar için özel olarak tasarlanan ''Küçük Yıldızlar - İlk Okuma Kitaplığı'' koleksiyonu yepyeni kitaplarla zenginleşiyor.

Kirpi Olayı ve Köpek Olayı isimli maceralarıyla koleksiyona eklenen ''Hayvan Koruyucuları'' serisi, 7 yaş ve üzerindeki öğrencileri bambaşka maceralara sürüklüyor; yeni sözcükler eşliğinde, hem düşündürücü hem de öğretici bir okuma yolculuğuna çıkarıyor. 
 
Farklı okuma seviyelerine uygun tema ve öyküleri, dikkat ve odaklanma becerilerini artıran eğlenceli bulmaca ve oyun sayfaları, çocukların sözcük dağarcığına katkıda bulunan sözlük bölümü ve rengârenk çizimleriyle farklılaşan ''Küçük Yıldızlar - İlk Okuma Kitaplığı'' koleksiyonu, 2022'de yayımlayacağı yepyeni resimli öykülerle kitapların dünyasına merhaba diyen hevesli okurların iştahını kabartmayı sürdürecek.

''Küçük Yıldızlar - İlk Okuma Kitaplığı''nı keşfetmek için tıklayın
 
 
 
ARALIK ayında yayımlanan yeni kitaplarımızı
incelemek için
tıklayın.

 
 
ARALIK ayında tekrar baskısı yapılan kitaplarımızı incelemek için tıklayın.
 
 
 
Majanda ile 2022'yi planlamaya hazır mısınız?

Majanda; bir günü, bir haftayı ve bütün bir ayı kapsayan etkileşimli içeriğiyle, çocuklara zaman yönetimi ve planlama becerisi kazandırmayı hedefleyen çok yönlü bir kişisel gelişim rehberi.
 
Klasik ajanda anlayışına kattığı artı değerlerle başarısı okurlarca tescillenen Majanda, genel kültür sayfaları ve dopdolu etkinlik seçkisiyle 2022 yılında da yine eğlenceyi garantiliyor!

Majanda 2022, ''Anlat Kendini!'' teması çerçevesinde oluşturduğu disiplinlerarası yaklaşımla yeni ifade araçları üzerine yoğunlaşıyor; renklerle, sözcüklerle, çizgilerle, yaratıcı fikirlerle hayatı kolaylaştırmaya ve güzelleştirmeye yönelik pek çok ipucu paylaşıyor.

İddialıyız, 2022 sizin yılınız olacak!
''Yalınayak Gen'' serisi, bu ay raflara girecek onuncu halkası Asla Vazgeçme ile tamamlanıyor.

Efsane serinin Türkiye'de geniş bir okur kitlesine yayılmasında katkıları bulunan Çizgi Roman Okurları Platformu Kurucusu Ümit Kireççi'den, serinin çizgi roman dünyasındaki yeri ve önemi hakkında görüşlerini aldık.
 
Desen Yayınları'nın yayımladığı manga klasiği ''Yalınayak Gen'' serisi, insanlık suçu olan ''savaşın'' eleştirisini onuncu cildiyle tamamlıyor. 2007 yılının Haziran ayında dilimize kazandırılan ''Yalınayak Gen'' Keiji Nakazawa'nın, özyaşamöyküsünün bir kesitinden yola çıkarak yarattığı bir manga olma özelliğini taşıyor. On ciltte derlenen bu kesitte Japonya'ya atılan atom bombalarının öncesiyle, bombaların sonrasında yaşanan zorluklar aktarılıyor. Ve bu aktarım tarafsız bir gözle, evrensel bir savaş karşıtlığı bakış açısıyla gerçekleşiyor.
''Yalınayak Gen''i önemli kılan da işte bu bakış açısı oluyor. Okura ucuz ve kolaycı hamaset nutuklarının ötesinde bir geniş görüşlülük sunuyor. Savaşın herkese eşit derecede zarar vereceğinin altını çiziyor. ''Yalınayak Gen''i okurken alımlayıcı, Japon halkının çektiği acılara tanık olmanın yanı sıra savaş çığırtkanlığının ve zararının dünyanın ortak sorunu olduğunu görebiliyor.

Seri, hem gençlere hem de yetişkinlere hitap eden konusuyla olduğu kadar çizgisiyle de özel bir estetik yapıyı barındırıyor. Popüler manga çizgilerinin yanında hayli sönük duran çizgisiyle ''Yalınayak Gen''in, bir seri olmakla birlikte, daha çok grafik roman türüne yakın durduğunu söyleyebiliriz. Tercih edilen bu teknikle çizgiler hikâyeyle bütünleşirken içeriğin önüne geçmek yerine destekleyici bir işleve bürünüyor.

Desen, dünyaca ünlü bir manga dizisini tamamlamanın çok ötesinde bir iş başarmıştır. Hem özenli çeviri bağlamında hem de yayıncılık cesaretiyle bir misyonu tamamlamıştır. ''Yalınayak Gen'' bir bakıma ülkemiz çizgi roman yayıncılığında ''devrim'' niteliği taşımaktadır. Türk çizgi roman okuruna sunulan ve büyük çoğunluğu eğlencelik serüvenler olan örneklerden sonra ''Yalınayak Gen'' okurlarımızda soğuk duş etkisi yaratmıştır. İddia ediyorum, bugün ülkemizde yükselişe geçerek yetişkin okurca tercih edilen grafik roman türünün basılmasının ve ilgi görmesinin başlıca sebebi, ''Yalınayak Gen''in ''başka bir çizgi roman da mümkün'' dercesine basılabilmiş olmasıdır.

Her şeyin ötesinde...
''Yalınayak Gen'', her an ayakkabımızı bırakarak yollara düşebileceğimizi hatırlatıyor. Usta Keiji Nakazawa'nın yaşadıkları tüm savaş çığırtkanlarına yanıt niteliği taşıyor. Ve sonunda bu muhteşem eser onuncu cildiyle raflarımızdaki yerini alıyor...

''Yalınayak Gen'' serisini keşfetmek için tıklayın
Çocuklar, gazeteciliğin bilinmeyen yüzünü bu kitaplarla keşfediyor...

Toplumsal olaylara kayıtsız kalamayan, her şeyi merak etmekten kendini alıkoyamayan dijital medya çağındaki çocuklar, Tudem'in haber ve habercilik kavramlarını odağına alan kitaplarını okuyarak gazetecilik mesleğinin inceliklerini öğreniyor.

''Uzaylılar geldi!'' diye bir haber okusanız, ne kadar şaşırırsınız?
Seksen beş yaşında bir çocuğun(!) salıncakta sallanması mı, yoksa çiçeklerine şarkı söyleyen bir kadın mı kulağa daha ilginç geliyor? 
Haber toplama ve yazma süreci nasıl işliyor?
Peki, yeni nesil medyadan, özellikle de internet haberciliğinden kasıt nedir?

Çocuklar merak ediyor, edebiyatımızın üretken kalemlerinden Aytül Akal, Hanzade Servi ve Dilek Sever, kaleme aldıkları gazetecilik serüvenleri ile genç okurların zihnindeki soru işaretlerini açıklığa kavuşturuyor.

O hâlde, şimdi Süper Gazeteciler ile gündemin nabzını tutma, Büsbüyük Haberler'in acar muhabirleri Pırıl ve Fabo ile gerçeklerin peşinde koşma ve İpek'in ev ödevi sayesinde haber toplamanın püf noktalarını keşfetme zamanı...

''Gazetecilik'' temasını odağına alan kitaplarımızı incelemek için tıklayın
Ayşegül Utku Günaydın ile editoryal çalışmanın incelikleri bu atölyede!

Delidolu ve Desen markalarımızın Yayın Yönetmeni Ayşegül Utku Günaydın, Karadankaçan Akademi tarafından düzenlenen ''Uygulamalı Çocuk Edebiyatı Editörlüğü Atölyesi'' eğitmenleri arasında yer alıyor.

Günaydın, 14 Ocak Cuma akşamı saat 20.00'de başlayıp 10 hafta sürecek çevrimiçi eğitimler kapsamında ''Kitabın Sunumu - Editoryal Çalışma: Arka Kapak ve Basın Bülteni'' başlıklı bir atölye çalışması gerçekleştirecek.
 
Atölye programı hakkında bilgi edinmek ve kaydolmak için [email protected] adresine başvuruda bulunabilirsiniz. 
Yarıyıl tatilinde Tudem kitabevlerine uğramayı unutmayın!

Yarıyıl tatili kapıda. Tatil kitapsız geçmez, #TatildeKitapOkumakGibisiYok diyenlere müjdemiz var!
 
Tudem Yayın Grubu, İstanbul Beşiktaş ve Kadıköy, Ankara Kızılay ve İzmir Alsancak'ta yer alan kitabevleriyle, her yaştan okurlara renkli bir alışveriş deneyimi sunuyor.

Uzman eğitimcilerimiz tarafından özel olarak hazırlanan yeni nesil soru bankaları, deneme sınavı setleri, onbinlerce okura ulaşan edebiyat eserleriyle bini aşkın eğitim ve kültür kitabının farklı oranlardaki indirim ve çeşitli kampanyalarla satışa sunulduğu Tudem kitabevleri pazartesinden cumartesiye, 10.00-20.00 saatleri arasında hizmet veriyor.
 
Unutmayın, #TatildeKitapOkumakGibisiYok
Birinci sınıfın ikinci dönemi için gereken her şey bu sette!

Tudem Eğitim'in, öğretim programlarındaki değişikliklere göre hazırladığı 1. Sınıf 2. Dönem Seti, ilkokul birinci sınıf öğretmenleri ve öğrencilerinin ihtiyaç duyduğu her şeyi içeriyor. Set, Kazanım Odaklı Hepsi Bir Arada Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi, Evde 30 Dakika ve Genel Yetenek kitaplarından oluşuyor.

Öğretim programlarındaki kazanımlara göre düzenlenen Hepsi Bir Arada kitapları, özet konu anlatımları, alıştırmalar, etkinlikler ve çözümlü sorularla öğrenmeyi kolaylaştırıyor.

Öğrencilerin tüm derslerde gördükleri konuları pekiştirmeleri için hazırlanan Evde 30 Dakika, 16 hafta için 80 ev çalışması içeriyor. Genel Yetenek kitabı ise birinci sınıf öğrencilerine yönelik sözel yetenek, sayısal yetenek, şekil yeteneği ve çoklu yetenek sorularından oluşuyor. 
Bu fırsat kaçmaz!

Ocak ayı boyunca, tudemkitabevi.com ve Tudem kitabevlerinde Delidolu kitaplarında 3 al 2 öde fırsatı sizleri bekliyor!

Galler'den ayrılıp önce İstanbul'a sonra Aydın'a yerleşen Joan Kim Erkan'ın Türkiye'deki altmış yıllık hikâyesine odaklanan Kim Bu; filmlere de konu olan ''şeytani çocuk'' imgesini, ustaca kaleme alınmış bir korku-gerilim başyapıtına dönüştüren Beşinci Çocuk; hayvanlara bakışımızın zaman içinde nasıl değiştiğini irdeleyen Hayvanlara Niçin Bakarız? ya da a'dan z'ye editörlüğün tüm yönlerini ele alarak editörlüğü bir meslek ve kariyer olarak irdeleyen Editör Ne İş Yapar? Delidolu kitaplığında keşfedilmeyi bekliyor...
Storytel'deki kitaplarımızla her zaman yanı başınızdayız! 

Sahilde, parkta, hatta bisiklet sırtında; Tudem'in kitapları dilediğiniz zaman kulağınızda ve e-kitap okuyucunuzun ekranında. Üstelik yıllık aboneliklerde yüzde 40, üniversite öğrencilerine ise yüzde 50 indirim avantajıyla!

Tudem Yayın Grubu'nun geniş kitlelere ulaşarak klasiğe dönüşen eserleri, Storytel'in sesli ve e-kitap kütüphanesinde sizleri bekliyor!

Yetkin Dikinciler gibi usta oyuncuların yanı sıra deneyimli seslendirme sanatçılarının ya da yazarlarımızın kendi sesinden yayına hazırlanan sesli kitaplarımız ile çoksatan kitaplarımızın e-kitap edisyonları, dünyanın her yerindeki Storytel abonelerine ulaşarak edebiyatın sınırlarını bir kez daha genişletiyor.

Storytel Tudem kitaplığı için tıklayın.
Storytel Delidolu kitaplığı için tıklayın
Tudem Yayın Grubu, 20. Geleneksel Eğitim Sempozyumu'nda!

Eğitim ve kültür yayıncılığındaki gelişmeleri yakından takip eden Tudem Yayın Grubu, 27-29 Ocak tarihleri arasında, Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından bu yıl yirmincisi düzenlenen Geleneksel Eğitim Sempozyumu'na katılmaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce eğitimciyi, idareciyi ve sektör uzmanını bir araya getirerek eğitim-öğretim çalışmalarına önemli katkılar sunan sempozyum, 2022 yılında ''Eğitimin Dönüşümü'' başlığı altında Antalya Belek'te düzenleniyor. Tudem yöneticilerinin ve çalışanlarının bizzat katılım göstereceği sempozyumda, Tudem Yayın Grubu'nun özgün ve nitelikli yayınlarının sergileneceği özel bir stant da yer alacak.
2022'nin ilk imza gününde buluşalım!

Delidolu etiketiyle henüz raflara giren Kapıdaki Kadın kitabının ödüllü yazarı Ferda İzbudak Akıncı, 29 Ocak Cumartesi günü saat 16.30'da İzmir Alsancak Yakın Kitabevi'nde okurlarıyla bir araya gelecek.

Keyifli bir ortamda, sosyal mesafelendirme kuralına uygun şekilde gerçekleştirilecek imza gününde yazar, yeni kitabına dair merak edilenleri paylaşacak, okurlarının sorularını yanıtlayacak.

İzmirli edebiyatseverler etkinlik ajandalarına mutlaka not etsinler!


 
 
 
Michael Morpurgo, Flamingo Çocuk ile yine kalplere dokunuyor!

Lorenzo, annesi ve babasıyla birlikte Fransa'nın güneyinde, etrafı flamingolarla çevrili bir çiftlikte sakince yaşıyordu. Diğer çocuklardan farklıydı o; okuma yazma bilmez, doğru düzgün konuşamazdı. Ancak bir konuda müthiş yetenekliydi: Hayvanları iyileştirmeyi, onlarla iletişim kurmayı iyi bilirdi. Değişiklikten hiç hoşlanmazdı; rutini severdi. Bir de müziği. Kent meydanındaki atlıkarıncaya binmeye bayılırdı.

Derken bir gün Alman askerleri geldi, atlıkarınca durdu, müzik sustu. Ve her şey değişti...

Çocuk edebiyatının usta kalemlerinden Michael Morpurgo bu romanında ayrımcılık ve mücadele konularını incelikle ele alırken bir yandan da dostluğun, dayanışmanın ve umudun öneminin altını çiziyor. 
Dikkat, ufkunuz açılabilir! 

Hanife ablayı ziyaret eden uzaylılar nereden geliyor olabilir?

Ali abi, havada asılı kalmak için çok ağır değil mi?

Edip abi bir günde nasıl üç kilo alacak? 

Toprak Işık'ın yeni romanı Uzayda Bir Mahalle, üç ortaokul öğrencisinin gündelik hayatları çevresinde kurgulanmış, karakterlerin kendilerine özgü tuhaflıklarıyla renklenen samimi bir arkadaşlık hikâyesi. 

Bilim ile edebiyatı buluşturan bu romanda karadelikleri, cüce yıldızların sırrını, paralel evrenleri ve sicim teorisini öğrenirken; dalga teorisi ve kuantum fiziği gibi, modern bilimi anlamanızı sağlayacak konulara kolay bir başlangıç yapacaksınız. 
2020 Tudem Edebiyat Birincilik Ödüllü Düşünme(me) Oyunu çok yakında raflarda!

Hayata öfkeli bir çocuk; olan bitene, gidenlere kalanlara, şehirlere yollara, en çok da kendine kırgın... Kırık dökük eşyalarla, kitaplarla, bitkilerle ve kaykayıyla kurduğu küçük dünyasına kimseyi almak istemiyor.
Ta ki gizemli bir küçük bey, yaşlı bir ağaçtan hayatının tam ortasına düşünceye kadar...

Fabula, Heros'un tuhaf hikâyesini anlamaya, onu ayrı düştüğü annesiyle buluşturmaya çalışırken kendisinin de gerçeklerle yüzleşmek zorunda olduğunun farkına varıyor. 

Sevtap Ayhan'ın Tudem Edebiyat Birincilik Ödüllü romanı Düşünme(me) Oyunu, okuru hayal ile gerçeğin, reddin ve kabulün sınırlarında gezdiren duygu yüklü bir eser.
Okumayı oyun hâline getirip eğlenceli kılmanın yolları bu kitapta!

''Okuma Güçlüğü'' kitapları, okumayı öğrenmeye yeni başlayan okul öncesi çocuklara, disleksi ile mücadele edenlere, okumasını geliştirmek isteyen ya da okumayı sevmeyen çocuklara yardımcı olmak için özel olarak hazırlandı. Seriyi oluşturan iki kitap da, okuma becerileri alanında ebeveynler, öğretmenler, dil ve konuşma terapistleri için başucu kitabı olmaya aday.

Pek çok filmde imzası bulunan ve daha ilkokuldayken disleksi tanısı konan sinemacı Stefani Terziyan ile eğitim hayatını çocukların dil gelişimini anlamaya ve desteklemeye adamış, yurtiçi ve yurtdışında dil ve konuşma alanında uzmanlaşmış Treysi Terziyan'ın akademik araştırmaları ve tecrübeleriyle ortaya çıkan bu seri; eğitim, dilbilimi, dil bozuklukları, gelişimsel psikoloji gibi disiplinleri harmanlıyor.

 
Yaşasın, Mıymıy Teyze geri döndü!

Aytül Akal ile Zeynep Özatalay'ın birlikte hayat verdikleri ''Mıymıy Teyze'' serisi yepyeni bir serüvenle karşımızda. Üstelik Mıymıy Teyze bu sefer sokakta!

Mine'nin yokluğunda Mıymıy Teyze evde çok ama çok sıkılır. Oflar, poflar... Ne yapsa ne etse zaman bir türlü geçmek bilmez. Sonunda, sokağa çıkmaya karar verir ve şenlik başlar!

Mıymıy Teyze'nin yeni macerasına hazır mısınız?



 
''Acı da, sevinç de, aşk da davetsiz gelir...''

Ferda İzbudak Akıncı'nın Kapıdaki Kadın adlı romanı, bir kaza sonucu hayatını kaybetmenin eşiğine gelen bir adamın zihninin dehlizlerinde gezindiren sürükleyici bir metin. 

Yakın tarihimizin en önemli kırılma noktalarından biri olan 80 döneminin yarattığı travmanın gölgesinde yaşanan, saplantı derecesinde tutkulu ama platonik bir aşk sarmalını odağına alan kitap, aynı zamanda on bin yıllık dostumuz buğdayın her geçen gün daha da yabancılaştığımız hikâyesine eğiliyor.  

Yazarın yer yer bilinç akışı tekniğini de kullandığı eseri, zaman içinde çok değişik yönlere akan bir hayatı ve onunla kesişen diğer hayatları, toplumun yıllar içinde geçirdiği değişimleri göz önünde tutarak betimliyor.  


 

 
''Yalınayak Gen'' serisi tamamlanıyor!

Ünlü manga ustası Keiji Nakazawa tarafından yaratılan ve atom bombasının etkilerine dair tarihsel bir belge niteliği taşıyan ''Yalınayak Gen'' serisinin, Türkiyeli okurlar tarafından uzun yıllardır merakla beklenen onuncu ve son cildi Asla Vazgeçme, tarihe tanıklık ettirmeyi sürdürüyor. 

İkinci Dünya Savaşı'nda önemli bir dönüm noktası olan Hiroşima'nın bombalanmasını ve atom bombası ertesinde yaşananları küçük bir çocuğun gözünden aktaran bu gerçekçi manga, otobiyografik özellikler taşımasının yanı sıra savaşın trajedisini, yaşanan acıları ve her şeye rağmen dayanışmanın önemini vurguluyor.

İnsanlığın yeni nesli için bir güç kaynağı umuduyla hayat bulan Gen'in 25 dile çevrilen ve dünya çapında yankı uyandıran hüzünlü öyküsü; nükleer silahlanmaya ''hayır'' diyecek gücü geleceğe taşıyor, 20. yüzyılın en büyük vahşetlerinden birini unutmuyor ve unutturmuyor.
 
 

''Renkli burç resimleri için mitolojik öyküler''

Can Göknil, Burçlar Kuşağı isimli yeni kitabında çocuklar ve gençlerle, önce resimlerle iletişim kuruyor. Resimleri masalsı burç öyküleri tamamlıyor.


Ece Erdoğuş Levi,
Gazete Oksijen için Can Göknil'le Burçlar Kuşağı üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. 
''Bir dehanın 'ev'indeyiz!''

Asuman Portakal, sözcüklerin her birini birer fırça dokunuşuyla yerli yerine yerleştirdiği öyküleriyle bizi bir dehanın, büyük bir sanatçının çığlığını, barıştan, herkese adil pay edilmiş iyi bir hayattan yana tavrını bir kez daha ve yakından görmemiz için sessizce onun atölyesine götürüyor değilse de o atölyeyi evimize getiriyor.

Yunus Bekir Yurdakul, Picasso'nun Gözleri'ni Cumhuriyet Kitap'ta değerlendirdi.
Farnham Calkins, Terry Pratchett'ın Muhteşem Maurice ve Değişmiş Fareleri romanını FRPNET'te mercek altına aldı: Bir Fareyi Fare Yapan Nedir? 

Esra Dilara Tümöz, Tuhaflıklar Ailesi Yollarda üzerine BirGün Kitap'a yazdı: Tadı damakta kalan müthiş macera

Şükran Soner, ''Turhan Selçuk Seçkisi''nin üçüncü halkası İnsan Denen Garip Hayvan Cumhuriyet Kitap için inceledi: Ödünsüz Büyük Usta!


Saadet Sevinç DoğanSanal Zombi Anneannem'i Kocaeli Barış Gazetesi'nde değerlendirdi: Yazar, sadece torunu değil, bizi de kendimize getiriyor

Gökhan Yavuz Demir, Kaçak Robot'u İyi Kitap'ta yorumladı: Vazifeşinas Robot Eric

• Grace Paley'nin Ölü Dilde Bir Hayalperest adlı kitabı cumhuriyet.com.tr'deki Kitap bölümünde masaya yatırıldı: Bu hayatı nasıl yaşamalıyız?

Deniz Poyraz, Benim Duvardan Farkım Ne?'yi İyi Kitap için yazdı: Boş bir duvar neler öğretir?
 
 
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen yüzlerce paylaşım arasından birini seçtik. @defnusunkitapligi'na bu güzel fotoğrafı ve değerlendirmesi için teşekkür ediyoruz. 

Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak, biz de merakla bekliyoruz.  
 
 
Bu seri tüm 1. sınıf öğrencilerinde bulunmalı!

Miyase Sertbarutu'un imzasını taşıyan ''Emre ile Cemre'' ilk okuma serisi, sade dili ve gündelik hayattan seçtiği konularıyla okumaya yeni başlayan çocuklara renkli maceralar sunuyor. 

Video için 
tıklayın
 
 
İyi Kitap'ın 140. sayısı yayında!

Her daim ''iyi kitap''ların izini süren İyi Kitap yine dopdolu bir içerikle karşınızda!

Birbirinden renkli kitaplar ve nitelikli inceleme yazılarıyla dolu Ocak 2022 sayımızda, okurlarımızı her zamanki gibi ''iyi kitap''larla buluşturmaya devam ediyoruz.  
 
Tudem Yayın Grubu bünyesinde çıkarılan ve ücretsiz olan İyi Kitap'ı 
www.iyikitap.net
Dergilik ve Magzter üzerinden okuyabilir, dilerseniz bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

İyi Kitap'la ilgili güncel bilgilerden haberdar olmak için derginin sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.
 
 
​Copyright © 2022, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 

 
İş bu bilgilendirme e-postalarımız 6698 sayılı kanun kapsamında ilgili maddelere uygun olarak yapılmaktadır. 6698 sayılı KVKK Kanunu kapsamında Kişisel Veriler ile İlgili Aydınlatma metnimize www.tudem.com/KVKK adresinden ulaşabilirsiniz.