Resim: Serap Deliorman
Takvimler temmuz ayını gösteriyorsa eğer, içimizdeki edebiyat notalarını engin mavilere bırakma zamanı gelmiştir demek. Sarı sıcaklarla mücadele ettiğimiz bugünlerde hayata kısa bir kitap molası vermek gibisi yok! İster deniz kenarında ister evlerimizde olalım, kendimizi edebiyatın kollarına bırakmaktan daha güzel ne olabilir ki?
 
Her temmuz olduğu gibi editöryal ekibimiz durup dinlenmeden güz kataloğumuz için çalışmalarını sürdürüyor. Yine farkımızı konuşturacağımız, okurlarımızın kalbine dokunacağımız kitapların izindeyiz. İlk meyvelerini ağustos ayında toplamaya başlayacağımız yeni yayın dönemimiz beklediğinize değecek.
 
Elli yedi kitabımızı tekrar baskıya gönderdiğimiz yoğun geçen bir ayın sonrasında okurlarımız için yine dolu dolu bir bülten hazırladık: Aygül Bahar Yılmaz, yaz tatilini yaratıcı fikirlerle dolup taşırmaya birebir çalışması Akıl Fikir Kitabım'ı okumak için 10 neden sıralıyor. Pelin Güneş, gençlerin ebeveynleriyle yaşadığı sorunları gerçekçi bir dille yansıttığı Sıkıldım, İki Hafta Yokum'u kaleme alış serüvenini paylaşıyor. Figen Gülü, çocukluğundan günümüze ulaşan yazma tutkusunu ''Yazmasam Olmazdı'' köşemizde anlatıyor. Yaz okumaları için hazırladığımız seçki, çocukların ve gençlerin yaz tatillerini renklendirecek keyifli önerilerde bulunuyor. Uzun yıllara dayanan işbirliğiyle pek çok kitabımızı resimleyen Serap Deliorman, ''Çizginin Ucunda''ya konuk oluyor...
 
Bu arada yaz rehavetine kapılıp da, tatile çıkmadan önce Tudem Kitabevlerine uğramayı sakın unutmayın! Hayalden kaleler kurmadan, İkiz Gezginler'le İstanbul'da Bodrum'a keşiflerle dolu bir yolculuğa çıkmadan ya da dünyanın en komik adamı Mort Ziff ile tanışmadan geçer mi şu uzun tatil günleri? Tabii, yaz okumalarınızı yeni kitap dostunuz ''Okuma Günlüğü''ne kaydetmeyi atlamamak koşuluyla... İstanbul Beşiktaş ve Kadıköy, Ankara Kızılay ve İzmir Alsancak'taki kitabevlerimizde her yaştan okurlar için bini aşkın kültür ve eğitim yayınımızla yaz boyunca da yanınızdayız. 

Ağustos ayında yepyeni haberlerle buluşana değin, sağlıkla ve sıcaklarla barışık kalın!

İyi tatiller!
Etkinlik Rehberi'miz a'dan z'ye yenilendi!

Tudem Yayın Grubu, öğret­menlerin ve okul idarecilerinin beklenti ve dönüşlerini dikkate alarak 2011'den bu yana her yıl güncellediği Etkinlik Rehberi'yle hem okullarda yepyeni bir etkinlik anlayışının yer­leşmesine önayak oldu hem de sektöre öncülük etti.
 
Çocuk ve gençlerin okuma alışkanlığı kazanmasında etkinliklerin payının büyük olduğu yadsınamaz bir gerçek. Pandemi, her alanda olduğu gibi okulların kitap odaklı etkinlik anlayışında da önemli değişikliklere vesile oldu. Uzaktan eğitim döneminde hayata geçirilmeye başla­nan çevrimiçi programlar, alışılagelmiş etkinlik sunuş biçimlerine deyim yerindeyse çağ atlattı. Dijital toplantı platformları kısa sürede kendi dinamiklerini kurup âde­ta yıllardır hayatımızdaymışçasına kök saldı. Yazarlar ve çizerler tek bir oturumda ve kısa zamanda, yüzlerce çocuğa aynı anda seslenebilme olanağı buldu.
 
Değişen düzene ve beklentilere hızla ayak uyduran Tudem Yayın Grubu, okullardaki yeni etkinlik anlayışını dikkate alarak, tasarımından etkinlik akış planına baştan aşağı yenilediği Etkinlik Rehberi'yle, yine yayıncılık sektörüne iz bırakacak bir çalışma hazırladı.

Yeni Etkinlik Rehberi'nde, okul öncesinden ortaokula, hepsi çevrimiçi dostu ama aynı zamanda yüz yüze de uygulanabilir toplam 70 etkinlik bulunuyor. 12 yeni et­kinlikle renklenen rehberde dedektiflik atölyesinden yaratıcı düşünme oyunlarına, eğlenceli deneylerden kent eğit­imine uzanan onlarca farklı etkinlik, çocukları kitapların renkli dünyasıyla buluşturmak için davetinizi bekliyor.

Etkinlik Rehberi'ni incelemek için tıklayın
Uçanbalık Yayın Kataloğu 2021-2022 çıktı!

Tudem Yayın Grubu, Uçanbalık markası ile 2-7 yaş arası çocukları nitelikli eğitim ve edebiyat kitapları ile buluşturmaya devam ediyor. Uçanbalık Yayın Kataloğu 2021-2022Uçanbalık Kültür ve Uçanbalık Eğitim olmak üzere iki ayrı bölümden oluşuyor.

Uçanbalık Eğitim, bu yılı yepyeni bir eğitim setiyle karşılıyor. MEB Okul Öncesi Eğitim Programı'na uygun olarak hazırlanan Ana Sınıfı Seti, 6 fasikül, 5 eğitim kitabı, 2 kültür kitabı, 4 değerlendirme materyali olmak üzere toplam 17 parçadan oluşuyor. Ana sınıfına ait tüm kavramları ve kazanımları içeren set, hayal gücünü harekete geçiren, merak uyandıran sayfalarıyla çocukların odaklanma yeteneğini geliştiriyor.

Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiği bir araya getiren STEM felsefesini sanatın tasarım ve keşif gücüyle zenginleştiren STEMA Erken Öğrenme Seti ise okul öncesi dönemindeki çocukları düşünmeye, tasarlamaya, sorgulamaya ve üretmeye davet ediyor. 36+, 48+, 60+ Erken Öğrenme Setleri de çocukları incelemeye, üretmeye ve düşünmeye yönlendiriyor. Bu yıl koleksiyona yeni eklenen Ana Sınıfı Kitapları, MEB'in Okul Öncesi Eğitim Programı ile uyumlu, tamamlayıcı kavramların yer aldığı zengin içeriğiyle çocukların matematik, görsel algı-dikkat, çizgi, sanat, robotik kodlama ve İngilizce alanlarında gelişimlerini destekliyor.

Uçanbalık Kültür, masaldan öyküye, tiyatrodan şiire uzanan geniş yelpazedeki kitaplarıyla çocukların okuma ve keşfetme serüvenine eşlik etmeyi sürdürüyor. Yirmiden fazla dinozor türünün arzıendam ettiği Dinozorların Şarkısı; ayrıca ''küçük'' ve ''büyük'' kavramlarının peşinde koşturan, duygusal bir büyüme kitabı olan Matilda ve Aydede, 2021'in öne çıkan kitapları arasında yer alıyor. 2019 Tudem Edebiyat Ödülleri'nde dereceye giren, sözcüklerle değil çizgilerle bilinmezliği aktaran Evden Çıktığımda ve gerek epik anlatımı gerekse etkileyici çizgisiyle korkuya meydan okuyan Gece Parlayan küçük okurların kitaplıklarına girmeye hazırlanıyor. Yayımlandığı ilk günden bu yana küçük-büyük herkesi güldüren ''Mıymıy Teyze'' serisi de altıncı macerası Sokakta ile sevenleriyle buluşacak olmanın heyecanını yaşıyor. Bu arada, kütüphanelere bir aslan gireli tam 15 yıl oluyor! İçimizi okuma sevgisiyle dolduran Kütüphanedeki Aslan sıcacık öyküsüyle çocuk kitaplıklarının olmazsa olmaz eserlerinden biri olmaya devam ediyor.
 
Uçanbalık etiketiyle yayımlanan 200'den fazla eserin yer aldığı bu katalogda her kitabın ve serinin özeti, erken öğrenme programına uygun kavramlar, temalar ve kitapların hitap ettiği yaş grupları ayrıntılarıyla bulunuyor. Ayrıca çevrimiçi de uygulanabilir okul etkinlikleri seçkisi ve Okul Öncesi İlk Yıllar Programı (PYP) ile ilişkilendirilen Uçanbalık kitap listesi, kataloğun içeriğini zenginleştiriyor.

Uçanbalık Yayın Kataloğu 2021-2022; kitap, eğitim materyali ve etkinlik belirleme sürecinde hem öğretmenlere hem de ebeveynlere büyük kolaylık sağlıyor.

Kataloğu incelemek için tıklayın
Babam ''ben'' olunca ben yine aynı ''ben'' olur muyum?
 
Toprak Işık'ın, bir baba ile ele avuca sığmaz oğlunun başından geçen akılalmaz olayları romanlaştırdığı Babam Okulun En Çalışkanı, 25. baskısı ile 100.000'i aşkın okura ulaştı!
 
5. sınıfta okuyan Bertan'ın başı dersleriyle ve buna bağlı olarak da babasıyla azıcık derttedir. Derslerinde geride kalmak Bertan'ın canını pek sıkmasa da babası Cem Bey'i ziyadesiyle rahatsız etmektedir. Bertan'ın ders çalışmaya hiç vakti yoktur. Bunu fark eden Cem Bey, olağanüstü önlemler almak niyetindeyken olanlar olur. Bir sabah, on iki yaşındaki Bertan ile otuz beş yaşındaki Cem Bey'in bedenleri ansızın yer değiştirir. Acaba bu bir rüya mıdır? Bu ani değişikliğin sebebi ne olabilir? Şaşkına dönen baba oğul, bundan böyle hayatlarına birbirlerinin bedenlerinde devam etmeye karar verir...
 
''Fen Bilimleri'' serisinin ''Canlılar ve Hayat'' konularına odaklanan Babam Okulun En Çalışkanı, çocukları eğlenerek öğrenmeye ve öğrendiklerini gülümseyerek hatırlamaya davet ediyor.
Pelin Güneş ile Sıkıldım, İki Hafta Yokum üzerine kısa bir söyleşi...


Farklılıkları nedeniyle eleştirilen, ötekileştirilen insanları bir ilkgençlik romanında buluşturma fikri nasıl ortaya çıktı?
Birdenbire :) Hikâye için elimde kelebek ağı sağa sola koştururken, o dönem bunlar takıldı ağa. Şaka bir yana, ergenlerin sorunları ve kozadan çıkış süreçlerinin sıkıntısı dikkatimi çekerken, yaşlanan insanların da benzer bir tür yalnızlaşma dönemine girdiklerini fark ettim. Ya da şöyle demeli; sizin çocuk ergen olma yolunda iken, anne babanız ve yakın akrabalarınız da yaşlanma sürecine giriyorlar hızla. İki süreç de kolay değil. Birbirinden çok uzak gibi görünen yaş dönemlerini, hayata bakış açılarını, zevklerini, önyargılarını bir roman örgüsünde buluşturmak iyi bir fikirmiş gibi geldi, yola öyle çıktım. Yanılmadığımı gördüm.
 
Kitabınız, gençlerin ebeveynleriyle yaşadığı sorunları gerçekçi bir yaklaşımla ele alıyor. Gençlerin ruhsal dalgalanmalarına karşı geliştirilebilecek ideal bir ebeveyn tutumu ve davranış yönetiminden bahsedebilir miyiz?
İdeal bir ebeveyn tutumu ve davranışı!? Parmak izleri ne kadar değişkense bu sorunun yanıtı da o denli karmaşık. Formül ya da çözüm bulma çabaları, boşa kürek çekmek gibi geliyor bana. Yanında olduğunuzu hissettirmek ama önüne geçmemek, itip çekiştirmemek, tartışmaları ateşlememek ama bir üfürükle de söndürmemek... Kendi deneyimlerimden çıkardığım; soğukkanlı olabilmek önemli. O dönem hafifleyince, içinden çıkılmaz gördüğümüz sorunların o kadar da büyük olmadığını görüyor insan. 

Tuana'nın fantastik edebiyata sığınması bir bağlamda onun gerçek dünyadan uzaklaşmasını da olanaklı kılıyor. Bunu özellikle mi tercih ettiniz?
Fantastik edebiyata kaçış edebiyatı da diyorlar. Tuana'nın da bir süreliğine evden uzaklaşmak istemesi ile başlayan olaylar, karşılaştığı kişiler, fantastik bir dünyayı anımsatıyor. Ama zaten zaman zaman hepimiz yaşadığımız yerden uzaklaşmak, kendi dünyamızdan çıkıp farklı bir kültüre, coğrafyaya uzanmak istemiyor muyuz... Seyahat, sinema, müzik ve edebiyatın her türü bir nevi kaçış değil mi?

Romanınızın en vurucu cümlelerinden biri olan ''O yaz birdenbire büyüdüm,'' kendi içinde çok farklı anlamlar taşıyor. Bir yazar olarak, gerçek hayatta insanların böyle dönüm noktaları yaşayabileceğine inanıyor musunuz?
Evet, maalesef, insanın birdenbire büyüdüğü, onlarca yaş birden aldığı dönemler oluyor. Büyüyünce bunun adı olgunluk oluyor ama çocukken oldukça sıkıntılı. Ayrılıklar, ölümler, göçler ya da beklenmedik talihsizlikler, o yaşlarda iç dünyamızda bir dönüşüme sebep oluyor. Tuana için bu ani büyümenin kırılma noktası, ebeveynlerinin ayrılması iken, kendine ait bir odaya kavuşmasını, kardeşiyle rahatça kavga edebilmesini de sürecin farklı bir yönü olarak bize gösteriyor. Bunun adı da savunma mekanizması sanırım.

Sıkıldım, İki Hafta Yokum okuruna ne vadediyor? Gençler ve özellikle de ilkgençlik çağında çocuğu olan ebeveynler neden okumalı?
Kitaba hazırlık sürecinde, yazarken ve sonrasında, çocuklar, okul, eğitim sistemi, sosyallik, başka hayatlar vs. üzerine arkadaş, eş dost, komşu sohbetleri yapıyorduk. Açıkçası, kitapla ebeveyn-okur arasında da böyle bir iletişim kurulsun isterim. Sohbete ortak olmak gibi. Gençlere gelince, umarım biraz olsun o yaş dönemlerine ayna tutabilmişimdir. Severek, kızarak, gülerek, hüzünlenerek, ''evet yaaa...'' diyerek okurlarsa ne mutlu bana.   


Sıkıldım, İki Hafta Yokum'u keşfetmek için tıklayın.
290 e-kitabımızla Google Play Books ve Storytel'deyiz!

Pandemi süreciyle birlikte iyiden iyiye uyum sağladığımız dijital dönüşüm, okuma kültürümüzü ve alışkanlıklarımızı da zenginleştirdi, çeşitlendirdi. Yaz tatili belki de uzun süredir uyum sağlamak için direttiğimiz e-kitaplara yakınlaşmak için kaçırılmayacak bir fırsat!

Son beş yıldır e-kitap üretimini hızlandıran ve değişik platformlar üzerinden e-kitap satışı yapan Tudem Yayın Grubu, okur kitlesini genişletip dünyanın dört bir yanındaki okurlara ''anlık'' ulaşım sağlayabilmek adına Storytel ve Google Play Books'la işbirliği yapıyor.

Çizgili Pijamalı Çocuk'tan Çöplük'e, Süper Gazeteciler'den Sonsuzluk Kütüphanesi'ne Tudem Edebiyat ve Delidolu markalı 290 e-kitabımız Google Play Books'un ve Storytel'in e-kitap koleksiyonunda!

Tudem Edebiyat'tan 225, Delidolu'dan ise 65 kitabın hâlihazırda satışta olduğu e-kitap seçkimiz yepyeni eserlerle büyümeyi sürdürecek.
 
''İyi kitap''ların tadını benzersiz bir dijital okuma deneyimiyle buluşturmak için herkesi e-kitap arşivimizi keşfetmeye çağırıyoruz.
 
Storytel'in koleksiyonunda yer alan e-kitaplarımız için tıklayın.

Google Play Books koleksiyonunda yer alan e-kitaplarımıza ise, 
Google Play Books sitesindeki arama çubuğuna e-kitap adını yazarak ulaşabilirsiniz.  
Çevrimiçi etkinlikler sayesinde uzaklar yakınlaşıyor...

Sevilen yazarlarımızdan Betül Avunç, 25 Haziran Cuma akşamı, Gölcük Değirmendere Atatürk Ortaokulu öğrencileriyle çevrimiçi bir söyleşide buluştu. 

Avunç'un ZOOM yoluyla İstanbul'dan bağlandığı kent eğitimi etkinliğine, yazarın İstanbul Perisi adlı kitabını okuyan yüze yakın 5. sınıf öğrencisi katılım gösterdi. 
 
Yazarın, kadim kent İstanbul'u deniz yoluyla tanıtan ''İstanbul Boğazı'nda Efsanevi Bir Vapur Yolculuğu'' başlıklı etkinliği çocuklardan büyük ilgi gördü. 
 
 
Yazarımız Dilek Yardımcı sizin için seçti: 


ATIŞTIRMALIK ÖYKÜLER
Elif Yonat Toğay

Atıştırma Zamanı...

Başlığa aldanıp da çıtır çıtır patates kızartmasını, leziz mi leziz börekleri, bunlara seve seve eşlik edecek kankaları çekirdek ve cipsleri aklınıza getirdiniz değil mi? Hatta yetinmediniz, listeye yenilerini eklediniz: kekler, pizzalar, çikolatalar... Yo, bunların hiçbiri değil. Atıştıracağınız şey bir kitap! Kitabın atıştırmalığı mı olur canım, diyeceksiniz. Olur, hem de bal gibi olur.
Elif Yonat Toğay'ın Atıştırmalık Öyküler'i böyle bir kitap. Zevkle, bir çırpıda, kendinizden geçerek okuyorsunuz. Öyle kaptırıyorsunuz ki bir de bakıyorsunuz kitap bitivermiş. Biterken de okuruna neler neler bırakmış: zihinde muhteşem bir tat, yüzde samimi bir gülümseme; yoğunluktan, teknoloji bağımlılığından, bazen de bencillikten kaçırılıp unutulan pek çok şeyi yeniden fark etmenin tatlı telaşı...

Kitapta birbirinden güzel on öykü var. Ve herkes kendinden bir şeyler buluyor bu öykülerde. Elif Yonat Toğay, bir yandan minik okurlarının korkularını, hassasiyetlerini, cinliklerini, olaylara ve durumlara bakış açılarını; kısa, etkili ve zekice cümlelerle ortaya koyarken öte yandan güldürmeyi, yer yer de duygulandırmayı başarıyor. Okurlarının nabzını çok iyi tutuyor. Okurlar; yalnız değilim, tam da benim yaşadıklarımı anlatıyor, nasıl da komik, deyiveriyor. Çünkü kitapta çocukların zihnini kurcalayan, örneğin altını ıslatmaktan kardeş kıskançlığına, yemek yeme probleminden yetişkinlerin kafa karıştırıcı ve kuralcı tavırlarının etkilerine kadar pek çok şeyi çocuk doğallığı ve aynı zamanda cinliğiyle, vurucu bir biçimde anlatıyor. Bunları yaparken ebeveynleri de ihmal etmiyor, kendilerine ayna tutmalarını sağlıyor. Bu ayna bazen onları çocukluklarına götürüyor bazense yoğun çalışmaktan ihmal ettikleri ''kendi çocuklarının'' muhteşem ve zorlu dünyalarına.

Çocuk olmanın güzelliklerini hem çocuklara hem de yetişkinlere öykülerinde tekrar tekrar hatırlatıyor; yetmiyor öğretmenlere de mesaj veriyor Sevgili Elif Yonat Toğay. Nasıl mı? Öykü türünde muhteşem örnekler ortaya koyarak elbette... Bir Türkçe öğretmeni olarak çocuklarıma ''öykü türünü'' onun öyküleriyle öğretiyorum. Az sözle pek çok şey anlatmanın, hayattaki küçük şeylerin yaşamdaki büyük etkilerini samimi, yüreklere dokunarak dile getirmenin, güldürürken düşündürebilmenin hazzını öğrencilerim onun öykülerinde keşfediyor.

Elif Yonat Toğay'ın Atıştırmalık Öyküler ve Bir Şeyler Yapmam Gerek kitapları her öğretmenin sınıf kitaplığında ve okuma listesinde mutlaka bulunması gereken eserlerden. Umarım Elif Hanım bu kitaplara yenilerini ekler. Çünkü bir Türkçe öğretmeni olarak ders başlangıçlarımı onun öyküleriyle yapıyorum ve öğrencilerim bundan büyük mutluluk duyuyor.


 
* Atıştırmalık Öyküler / Yazan: Elif Yonat Toğay / Resimleyen: Maria Brzozowska / Tudem Yayınları / 2018 / Öykü / 7 yaş ve üzeri
 
 
Yetenekli illüstratörlerimizden Serap Deliorman ile ''çizginin ucunda''...


Serap Deliorman'ı resim yapmaya iten şey neydi?
Çocukken resim yapmayı oyunlardan, maceralardan daha çok sevdiğimi keşfedip can sıkıntısından kurtulmak için hep resim yaptığımı hatırlıyorum. Böyle böyle defterler doldurdum yıllar içerisinde. Biraz tesadüfler biraz da tutku sayesinde eğitim hayatımda resmi ve sanatı öncüleyen seçimlerde bulundum. Mesleğimi tüm görünmez zorluklarına rağmen çok seviyorum.
 
Bağımsız çalışan bir çizer olarak gününüz nasıl geçiyor?
Bağımsız çalışmanın en güzel kısmı çalışma saatleri konusu. Uzun yıllar geceleri verimli çalışan biri oldum. Şimdi 4 yaşındaki kızımın uyanmasıyla başlıyor günüm. Pandemiyle birlikte evde oyunlu, kitaplı, bahçeli yoğun günler geçirdik. Bana yine geceleri verimli çalışma saatleri kaldı. Günlerimi daha fazla okumakla, hem yazıp hem çizeceğim kitap projeleri geliştirmekle, geleneksel çizim yöntemleri eşliğinde yeni şeyler denemekle geçiriyorum.  
 
Hayatı çizginin ucunda görmek nasıl bir duygu?
Uçsuz bucaksız renkli bir gökte uçmak gibi... Ama aşağı bakınca ağırlaşabilir insan. Sanatla uğraşan herkesin yaşadığı gibi, güvencesiz bir geleceği göze almak demek bu. Mücadeleci ruhu hiç bırakmamak gerek. Ama bir yerlerde gökkuşağına denk gelmek de var...

Serap Deliorman'ın paletinden genelde ne tür işler çıkıyor? Çizim serüveninizde sizi etkileyen özel bir isim oldu mu?
Şu aralar dijital çalışmalar yapıyorum. Yani tüm kalemlerim, kâğıtlarım ve boyalarım yanı başımda. Günüm kızımla geçerken her boşlukta çalışma fırsatını değerlendirebiliyorum. Suluboya, kolaj, akrilik boya gibi tekniklere çok emek verip ilerlemeye çalıştım ancak bunlar, çok zaman alan ve baskı aşamasında çok zahmetli olan yöntemler. Dijital dünya bana geleneksel çizim tekniklerini aratmıyor, renkler ve dokular her şeyi sunuyor. Ama ilk eskizlerim mutlaka kalem kâğıtla başlıyor hâlâ. Mustafa Delioğlu'nun resimlerindeki dokuları, renk paletini, deniz gibi derinleşen fondaki karakterlerini hep çok sevdim. İlham aldım.

Tudem Yayın Grubu ile yollarınız nasıl kesişti?

Resimlediğim ilk kitap Uçanbalık Yayınları'ndan çıkmıştı. Üniversitede ve lisede çocuk kitabı resimlemesi üzerine çalışmalar yapmıştım. Uçanbalık, üç güçlü kadın yazarımızın kurduğu bir yayıneviydi. Açıkçası beni çok cesaretlendirdiler, çok desteklediler başlangıç için. Sonrasında Tudem'in resimli kitap yarışmalarına katıldım. Ödül almasam da iki kitabımın basılmaya değer görülmesi Tudem'in çizerleri arasında yer almamı sağladı. Tudem bünyesinde severek ve heyecanla yaptığım pek çok kitabım basıldı, farklı yazarlarla tanışma şansım oldu. Dilerim yolumuz uzun olsun.
 
 
Çevirmeni Mustafa İsmail Dönmez'in gözünden Akdeniz Sürgünü


İpeğin sesini dinliyorum teninde. İpek, ülgerlerine dokunduğunda yeşil bir buğday tarlasına uğrayan meltemin huzur veren uğultusu geliyor kulağıma. Birbirine yaslanan buğday saplarından başka hiçbir hareket yok. Başaklar rüzgâr aralarından geçtikçe gözlerini açarak uyanıyor, kasılıp dolgunlaşıyor. Sapların ve başakların hışırtıları duyuluyor uzaklaşan rüzgârın ardından. İpeğin dokunduğu yerdeki kabarcıklarda ateşböceklerinin davetkâr haykırışları duyuluyor sonra. Kumaş, teninin üzerinden kaydıkça sırayla kabaran ritmik bir hat oluşuyor teninde. Her dokunuşta farklı bir haykırış, her temasta farkı bir davet var. İpek, tenine dokundukça bir zamanlar canlı olduğunu mu hatırlıyor? Yoksa sen ona yeniden hayat mı veriyorsun? Bu yüzden mi haykırışları? İpekten kadınlar varmış. Sen de onlardansın.

Dantel, parfümünün damlacıklarının döküldüğü yerlerde hep. Boynunda, gerdanında, çukurlarında, en kuytu, kıvrımlı ve açılmayan büklümlerinde. Danteli kuytularının etrafında dolaşacak kadar özel yapan ne? Aynı anda hem teşhir edebilip hem de gizleyebilme özelliği mi? Yoksa dantel ilk ortaya çıktığında ona erişmek çok zahmetli olduğundan mı en özel yerlere kuruldu? Nasıl bir emek gerekti ona erişmek için? Kimler, nasıl çalıştı onu yaratmak için? Hem kumaşta o delikleri açmayı kim akıl etti? Bu kadar emek mahsulü bir kumaşsa uğruna neler feda edildi? Kraliçeler onu üzerlerinde taşıyabilmek için ne ölçüde kıskandılar birbirlerini, ne mücadeleler verdiler? Krallar ve burjuva için ne ifade ediyordu dantel? Uğruna çok paralar harcandı mı? Onun için kan dökenler bile olmuş olabilir mi? Dantelden izler var bedende. O hâlde neden danteli daha önce keşfetmedi insanlar? Bir kadına dikkatle bakmadılar mı?

Kadife giydiğinde seni daha dişi yapan ne? Pamuk neden aynı etkiyi yaratmıyor? Belki pamuk yürüyüşünü, endamını etkiliyor ama seni baştan çıkarıcı yapmıyor. Kadife kumaşın ilham kaynağı olan çiçeklerin taçyaprakları içindeki kadifemsi güzellik mi bu etkiyi yaratan? Bir çiçeğin ulaştığı güzelliğin zirvesini temsil etmesi mi? Kadifenin yanardöner hâli, ışık ve gölge oyunlarının uyandırdığı gizem mi? Kadifenin ışıltılı dokusunun seni Binbir Gece Masalları'ndan çıkan masalsı bir dilbere dönüştürmesi mi? Şeftali kabuğundaki kadifemsi doku insanın tenini tahriş edebilecekken altındaki nefis tadın varlığını bilmek gibi bir şey olduğundan mı?

Kumaşların büyüsüne kapılmış Akdeniz Sürgünü'nü çeviriyorum.



* Akdeniz Sürgünü / Yazan: Hoda Barakat / Türkçeleştiren: Mustafa İsmail Dönmez / Delidolu Yayınları / 2021 / 168 sayfa / Roman / Yetişkin
 
 


Anaokulu ve ilkokul öğrencileri için tatili eğlenceye dönüştürecek her şey Tudem Tatil Kitabım'da!

Video için 
tıklayın
 
 


Caz çağının 'hırçın kız'ı Dorothy Parker 

Başak Bekişli, Dorothy Parker'ın Yarın Berbat Bir Gün ve Çıplakları Giydir kitaplarını Cumhuriyet Kitap'ta değerlendirdi.


Oburluk çağının 'Turhan'ca anlatımı

Gürer Mut, ''Turhan Selçuk Seçkisi''ni kalemyazar.wordpress.com'da inceledi.

• Emrah Özbay, Carpe Jugulum'u t24.com.tr için yazdı: ''İnsanları vampirlerden koruyan cadıların hikâyesi''

• Çevirmeni Mustafa İsmail Dönmez, Akdeniz Sürgünü'nü arablit.org'a anlattı: ''Mustafa İsmail Dönmez on Translating Hoda Barakat and the Status of Arabic Literature in Turkey''

• Emek Yurdakul, Gölge'yi Cumhuriyet Kitap'a yazdı: ''Bamyan'dan Londra'ya bir sığınma hikâyesi''

• Gürer Mut, ''Hakim'in Yolculuğu'' serisini İyi Kitap için inceledi: ''Umuda yolculuğun hüzünlü tanıklığı''

• Emel Altay, ''Turhan Selçuk Seçkisi''nin ikinci cildi Manzara-i Umumiye'yi İyi Kitap'ta değerlendirdi: ''Manzara-i Umumiye'de işçiler, sermayenin göbeklilerine karşı
''

 Pelin Güneş, Sıkıldım, İki Hafta Yokum'u edebiyathaber'den Mehmet Özçataloğlu'na anlattı: ''Kendilerinden organik taleplerimiz olmayan çocuklarımızı, organik sebzelerle beslemeye çalışıyoruz.''

• Mehmet Özçataloğlu, Selin Beni Terk Etti'yi BirGün Kitap'ta inceledi: 
''Kelebekler uçuşurken''

• Gökhan Yavuz Demir, Gölge'yi İyi Kitap'ta değerlendirdi: ''Gölgesi olmayanlar'' 
 
 
Kitabevlerinden Sorumlu Satış Yöneticimiz Filiz Fidan sizin için seçti:


GÖLGE
Michael Morpurgo

Gölge, umut ve sevgi dolu bir çocuk ile ona arkadaşlık eden bir köpeğin hikâyesini anlatıyor.

''...'alt tarafı bir köpek,' der insan, değil mi... Ama benim gözümde, köpekten ziyade dost o. Bizi bırakmak istemeyen, dostane bir gölge. Gölgenden asla kurtulamazsın.''

Gölge'de, Taliban'ın yaşattığı acılardan kaçmak için ülkelerarası bir yolculuk yapan Emin ve annesinin yaşam mücadelesine tanıklık ediyoruz. Ve pek tabii, aralarına mucizevi bir şekilde katılan Gölge'yle de tanışıyoruz. Hikâyemiz, üç kişinin ağzından anlatılıyor: Emin, İngiliz arkadaşı Matt ve Matt'ın büyükbabasının.

Sayfalar su gibi akıp gidiyor okurken.

Emin ve annesinin verdiği mücadele insanın kalbine dokunuyor. Okurken birçok kere kendimi onların yerine koyduğumu itiraf etmeliyim. Ben bu kadar cesur olabilir miydim, özgürlüğüm uğruna neler yapmayı göze alabilirdim diye düşünüp durdum hep...

Bazı cümleler vardır ki size karakterlerin çaresizliğini, umudunu, sevgisini en derinden hissettirir:
''Ne tuhaf... En azından rüyalarda, birbirlerini hiç tanımayan kişiler bile, asla var olmayacakları yerlerde bir arada olabiliyor...'' İşte bu da tam bu cümlelerden. Bu kısacık cümleyle bile Michael Morpurgo ne kadar iyi bir yazar olduğunu kanıtlıyor bizlere.

''Yani burada gülmek yasak, öyle mi?'' diye karşı çıktım. ''İnsanların ağlamasında sorun yok, ama gülmek yasak. Öyle mi?''

Umarım sizler de hiçbir zaman Emin gibi umudunuzu kaybetmez ve kalbinizde derin izler bırakacak dostluklara sahip olursunuz.

Gölge'yi benim kadar sevmeniz dileğiyle. Herkese iyi okumalar...


Gölge / Yazan: Michael Morpurgo / Türkçeleştiren: İpek Güneş Çıgay / Tudem Yayınları / 2021 / 144 sayfa / Roman / 10 yaş ve üzeri
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen yüzlerce paylaşım arasından birini seçtik. @uzayinkitaplari'na bu güzel fotoğrafı ve değerlendirmesi için teşekkür ediyoruz. 

Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak, biz de merakla bekliyoruz.  
 
 
Yazmasam olmazdı...

Çocukken tam bir kitap kurduydum. Çocuklar için yazılmış romanları okumayı çok severdim. Yerli ve yabancı çocuk romanları ile dünya çocuk klasiklerini okurdum. Özellikle İki Yıl Okul Tatili, Define Adası, Tom Sawyer'ın Maceraları gibi serüvenleri tekrar tekrar okuduğumu hatırlıyorum. Okurken roman kişileri ile kitapları âdeta yaşardım. Karakterler kafamın içinde günlerce dolaşıp dururdu. Sevdiğim kitapların bitmesini hiç istemez; son sayfalara yaklaştıkça hüzünlenirdim. O yıllarda okuduğum kitapların her biri bende iz bırakmıştır. Yazmaya da bende iz bırakan bu kitaplar hakkında defterlerime aldığım notlarla başladım. Kitap okurken beni en çok etkileyen bölümleri başka bir deftere yazardım. Okuduğum kitaplardan ilham alarak öyküler kaleme alırdım. Sevdiğim romanların sevdiğim kişilerini kendi yazdığım hikâyelerde buluştururdum. Bunu bir oyun gibi yapardım aslında ama farkında olmadan yazarlık temrinleri yapıyormuşum meğer. Çocukluk döneminden itibaren yazmayı hiç bırakmadım. Üniversite seçimi yaparken de yazma tutkumun peşinden gittim. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dramatik Yazarlık Bölümünü bitirdikten sonra farklı alanlarda metin yazarlığı yaptım. Bir gün aklıma çocukken okuduğum bir roman geldi. Beni çok etkilemişti, kurgusu da karakterleri de aradan yıllar geçmesine rağmen hâlâ aklımdaydı. Sanırım çocukluk döneminde okunan kitaplar; okuma serüveninin de, hayat deneyiminin de daha az olması sebebiyle okuru daha fazla etkiliyor. Yıllar geçse bile kolay kolay akıllardan çıkmıyor. Sonra çocuk kitabı yazmaya karar verdim. Aradan yıllar geçse bile unutulmayan ''Çocukken okuduğum o kitap ne güzeldi,'' diye hatırlanan bir kitap yazmasam olmazdı...

Figen Gülü
                                                                                                        
 
 
 
HAZİRAN ayında yayımlanan yeni kitaplarımızı
incelemek için tıklayın.
 
HAZİRAN ayında tekrar baskısı yapılan kitaplarımızı incelemek için tıklayın.
 
 
19. Tudem Edebiyat Ödülleri'ne başvurular devam ediyor...
 
2003 yılından bu yana çocuk ve gençlik edebiyatımıza çağdaş ve özgün eserler kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen Tudem Edebiyat Ödülleri, 19. yılında çocuk edebiyatı alanında resimli kitap dalında verilecek.

Yazar ve çizerlerin resimli kitap üretimini teşvik etmek ve resimli kitap türünün gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışma; eserlerini yayımlatma imkânı arayan yazar ve çizerler için de büyük fırsat sunuyor.

19. Tudem Edebiyat Ödülleri'nin seçici kurul üyeleri, çocuk edebiyatımızda resimli kitap kültürünün yerleşmesine ve uluslararası alanda önem kazanmasına büyük emek veren yetkin kişilerden oluşuyor. Aralarında yazar, çizer, grafiker, akademisyen, telif hakları ajans yöneticisi gibi farklı disiplinlerden gelen nitelikli isimlerin görev alacağı Tudem Edebiyat Ödülleri'nin 2021 seçici kurulunda Ayla Çınaroğlu, M. Korkut ÖztekinNazlı Gürkaş, Tülin Kozikoğlu ve Zeynep Özatalay yer alıyor.

Yarışmada birinciye 10.000 TL, ikinciye 7.500 TL, üçüncüye 5.000 TL para ödülünün yanı sıra, İzmirli heykeltıraş Ozan Ünal tarafından tasarlanan ödül heykelleri verilecek.

Son katılım tarihi 1 Kasım 2021 olan 19. Tudem Edebiyat Ödülleri'nde dereceye giren eserlerin Nisan 2022'de duyurulması öngörülüyor; ödüle değer görülen dosyaların, yayın grubumuzun Uçanbalık markası tarafından yayıma hazırlanması planlanıyor.

Tudem Yayın Grubu'nun 37 yıllık yayıncılık birikiminin en değerli meyvelerinden biri olan Tudem Edebiyat Ödülleri, tarafsız duruşu ve nitelikli eserleri ön plana çıkaran yapısıyla edebiyat dünyasının önemli referanslarından biri olma özelliği taşıyor.

Şartname için
tıklayın
Bundan böyle okuduğunuz kitapların ayrıntılarını unutmak yok!

Kitapseverlerin başucu dostu Okuma Günlüğü yeniden raflarda. Üstelik şimdi iki ayrı kapak seçeneğiyle... Tam da yaz okumaları listenizi oluşturduğunuz bugünlerde sakın kaçırmayın!

Ziyaret ettiğiniz kitaplar sizde nasıl izler bırakıyor? Kitapların iç dünyanızdaki yansımalarını yazıya döker misiniz? Peki, bir okuma günlüğü tutmak okuma alışkanlıklarınıza neler katabilir?

Okuma Günlüğü, okuduğunuz kitaba dair unutmak istemediğiniz ayrıntıları, yorumları, anahtar sözcükleri, alıntıları ve sizde uyandırdığı çağrışımları not edip yıllar boyunca saklayabilmeniz için tasarlanan sade ve kullanışlı bir günlük.
    Yaz Tatilinde ''Akıl Fikir Kitabım'' okumak için 10 neden!
     
    • Çünkü yaz tatilinde ne yazsam, ne çizsem, ne tasarlasam, ne anlatsam sorularının cevabı bu kitapta!
    • Bir dikiş makinesi icat edip iletişim sorunlarını çözebilmenin ayrıcalığını yaşamaya ne dersin? O zaman bu kitabı okumalısın!
    • Bu kitapla, bir yarışmaya katılıp yeni bir alfabe oluşturur ve dünya barışını kendi alfabenle yazabilirsin.
    • Hatta bir koşu Mars'a gider gelir ve orada bir uzaylıyla tanışabilirsin. Vaavvvv, çok heyecanlı!
    • Ayrıca çok şanslısın, çünkü bu kitap önyargılarını yıkayacak bir çamaşır makinesi tasarlamana da yardımcı olabilir. 
    • Görme engelliler için kitap seslendirmenin, kimsesiz çocuklara umut ışığı olmanın mutluluğunu yaşayabilirsin.
    • Hayallerin için mücadele etmeyi, çocuk haklarını savunmayı ve şarkı bestelemeyi öğrenebilirsin.
    • Sihirli bir kalem bulup, bir de üstüne bir şehir tasarlayıp doğayı ve hayvanları korumanın dili olabilirsin.
    • Bir filmin içine ışınlanıp mülteci çocuklar için senaryo da yazabilirsin.
    • İnsanların rüyalarını kontrol edebilmenin heyecanını bile yaşarsın! Daha ne olsun!

    Akıl Fikir Kitabım'ı keşfetmek için tıklayın
    #DelidoluTemmuzKeşfi

    Madrid sokaklarında küçük bir kitapçı dükkânı. İspanya İç Savaşı'nın yıkıcı etkileriyle savrulmuş, geçmişin gölgesinde yaşayan Lola ve Matías için bu kitapçı dükkânı, bir zamanlar hayatın onlara ait olduğunu gösteren ve yaşama bağlılıklarını koruyan en önemli araçtır. Geçmişin soldurduğu anılara tutunan Lola, kitapları kendi yaşam amacına dönüştürmüş olan Alice ile tanışır. Bu gizemli kadın gizlice dükkândaki raflara eski kitaplar bırakmaktadır. Birlikte kitap okumaya başlayan biri genç diğeri yaşlı bu iki kadın aracılığıyla yirminci yüzyılın başlarına ve İngiltere'ye doğru gideriz. Onlar Lepiska Saçlı Kız'ı okurken biz de kitabın birleştirdiği yaşamlara tanık oluruz.

    İspanyol yazar Marian IzaguirreBir Zamanlar Hayat Bizimdi'de hikâye içinde hikâye anlatıyor. Gerçekliğin kırılganlığına, savaşların yıkıcılığına karşı insana dair beslenen umuda, insanın yaşlansa da hâlâ sevgiye ihtiyaç duymasına, kısacası naif bir şekilde hayatın bizim olduğu zamanlara dem vuruyor. Eser aynı zamanda, kitaplara ve edebiyata da bir övgü niteliği taşıyor ve kaçılacak hikâyelerden içine sığınılacak hikâyelere götürüyor okurları.

    Bir Zamanlar Hayat Bizimdi'yi keşfetmek için tıklayın.
    Tatilde kitap okumak gibisi yok!

    Bizler için yaz tatili demek, daha çok kitap okumak demek. Hele ki sosyal mesafeli tatilde, emin olun kitaplar en büyük arkadaşınız, yoldaşınız olacak. 

    Yaz boyunca evde, bahçede, parkta, kumsalda, sokaklarda herkes kitap okusun, tatillerini kitaplarla renklendirsin istiyoruz. Telafi eğitiminin ardından pek çok öğrenci yaz okuması listelerini hazırladı bile. Kimileri öğretmenlerinin önerdiği, kimileriyse arkadaşlarının mutlaka oku dediği kitapların tadını çıkaracak tatil boyunca. Peki ya henüz karar vermeyenler? Yaz tatili kitapsız geçer mi hiç? Hayalden kaleler kurmadan, İkiz Gezginler'le İstanbul'da Bodrum'a keşiflerle dolu bir yolculuğa çıkmadan, dünyanın en komik adamı Mort Ziff ile tanışmadan ya da neşe dolu bir yaz kampının tadını çıkarmadan geçer mi şu uzun tatil günleri?

    Bu yaz, hayallerimiz her zamanki gibi yine sınır tanımayacak! Gelin tatilde de kitapların serin gölgesine sığınalım ve edebiyatın dinginleştirici etkisi ile doyasıya bir yaz yaşayalım.

    Hafızlarınızda yer eden o unutulmaz yaz tatillerinizi anımsatacak; macera, heyecan ve eğlence dolu muhteşem yaz kitapları seçkimize göz atmak için tıklayın.

    #TatildeKitapOkumakGibisiYok
    Öyküden tiyatro oyununa...

    Üretken yazar Handan Gökçek'in Katre kitabında yer alan İncir Ağacında Hanife isimli öyküsü, 2017 yılında kurulan Tiyatro Gaia tarafından sahneye taşınıyor.

    Gökçek'in kaleme aldığı oyunun yönetmenliğini ve başrolünü Tiyatro Gaia'nın da kurucusu olan Suzan Acun İlhan üstleniyor.

    İncir Ağacında Hanife, 8 ve 9 Temmuz tarihlerinde Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - Orhan Asena Sahnesi'nde prömiyer yapacak. Oyunu 2021-2022 tiyatro sezonunda pek çok farklı şehirde ve sahnede izlemek de mümkün olacak.

    Tüm sanatseverlere duyurulur...
    Yüreğinin sesinden gidince daha mı kolay kavuşur insan sevdiğine?  
     
    Fabien Toulmé'nin gerçek kişilerden ve yaşanmış olaylardan esin alarak üç ciltlik bir seriye dönüştürdüğü Hakim'in Yolculuğu, sığınacak bir liman bulamadan yitip giden göçmenlere adanmış etkileyici bir grafik roman.

    Sanatçının uzun araştırmaları ve bir buçuk yıla yayılan ikili görüşmeleri sonucu şekillenen anlatısı, okuru Suriye'deki savaş nedeniyle sahip olduğu her şeyi geride bırakıp yeni ve daha ''yaşanabilir'' bir hayat kurma hayaliyle yollara düşen kendi hâlinde bir bahçıvanın mücadelesine tanıklık ettiriyor. Seri, genç adamın Şam'ın güney banliyösünden başlayarak Lübnan, Ürdün, Türkiye, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Macaristan, Avusturya ve İsviçre üzerinden Fransa'nın Aix-en-Provence şehrinde noktalanan zorlu yolculuğunu odağına alıyor.
     
    Toplumsal yansımaları küresel boyutta hissedilen mülteci krizini farklı açılardan ele alan Toulmé, pek çokları için birer ''öteki'' olarak nitelenen mültecilerin yaşadıklarını anlamak ve anlatmak için çaba göstermekle kalmıyor; insanlık onuru gibi önemli bir konuya da dikkat çekiyor.

    ''Hakim'in Yolculuğu'' serisinin kitaplarına indirimli olarak ulaşmak için 
    tıklayın
    Yaz tatilinde Tudem'in seslenen kitaplarına kulak verin...

    Sahilde, parkta, hatta bisiklet sırtında; Tudem'in kitapları dilediğiniz zaman kulağınızda...

    Tudem Yayın Grubu'nun geniş kitlelere ulaşarak klasiğe dönüşen
    eserleri Storytel'in sesli kütüphanesinde keşfedilmeyi bekliyor!

    Yetkin Dikinciler gibi usta oyuncuların yanı sıra deneyimli seslendirme sanatçılarının ya da yazarlarımızın kendi sesinden yayına hazırlanan sesli kitaplarımız, dünyanın her yerindeki Storytel aboneleri tarafından dinlenerek edebiyatın sınırlarını bir kez daha genişletiyor.
    Storytel'deki sesli kitap koleksiyonumuz genişliyor!

    Tudem Yayın Grubu tarafından yayımlanan Çöp Plaza-1, Sisin Sakladıkları, Kapiland'ın Kobayları, Yuan Huan'ın Kulübesi, Almarpa'nın Gizemi, İstanbul Perisi, Kayıp Kitaplıktaki İskelet-1, Mutluluk Sokağı, Bisiklet Yarışçıları, Ama Bu Çocuk Defolu, Süper Gazeteciler-1, Kırmızı Arabanın Hayaleti, Parmak Uçları, Yo-Yo, Hayal Sözleşmesi, Mavi Zamanlar, Sonsuzluk Kütüphanesi, Amber'in Zaman Kapsülü, Kulaksız'ın Romanı, Hayal Küre, Teneke Uygarlığı, Yokyüzler-1 İkiz Gezegenler, Fincan Teyzenin Kurabiyeleri, Parktaki Gergedanlar, Kuş Olsam Evime Uçsam, Balinalar Geldiğinde, Savaş Atı ve Çöplük isimli romanların sesli kitap edisyonlarına Storytel'in kütüphanesinden ulaşabilirsiniz.

    Sesli kitaplarımızı keşfetmek ve kendi sesli kütüphanenizi oluşturmak için Storytel'in web sayfasını ve sosyal medya hesaplarımızı takipte kalın!
    Bu indirim kaçmaz!

    İnternet kitabevimiz www.tudem.com'da temmuz ayı boyunca TUDEM EDEBİYAT, TUDEM BAŞVURU, DELİDOLU, DESEN, UÇANBALIK markalarımıza ait kitaplar yüzde 30, TUDEM EĞİTİM, BLOKTEST, BİLGİKÜPÜ ve UÇANBALIK EĞİTİM markalarımıza ait kitaplar ise yüzde 20 
    indirimde!

    ​Üstelik 50 TL ve üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo!

    Bu büyük fırsatı sakın kaçırmayın!

    Unutmayın, #TatildeKitapOkumakGibisiYok
    Yaz okumaları listenizi Tudem kitabevlerine uğramadan tamamlamayın!

    Tudem Yayın Grubu, İstanbul Beşiktaş ve Kadıköy, Ankara Kızılay ve İzmir Alsancak'ta yer alan kitabevleriyle, her yaştan okurlara renkli ve ''güvenli'' bir alışveriş deneyimi vadediyor!

    Uzman eğitimcilerimiz tarafından özel olarak hazırlanan yeni nesil soru bankaları, deneme sınavı setleri, onbinlerce okura ulaşan edebiyat eserleriyle bini aşkın eğitim ve kültür kitabının aktif olarak satışa sunulduğu Tudem kitabevleri haftanın altı günü hizmet veriyor.

    Tudem kitabevlerinde buluşmak dileğiyle...


    TEMMUZ 2021 - TUDEM KİTABEVLERİ ÇALIŞMA TAKVİMİ

    Tudem Beşiktaş Kitabevi: Hafta içi her gün ve cumartesi / 10.00-18.00
    Tudem Kadıköy Kitabevi: Hafta içi her gün ve cumartesi / 10.00-18.00
    Tudem Kızılay Kitabevi: Hafta içi her gün ve cumartesi  / 10.00-18.00
    Tudem Alsancak Kitabevi: Hafta içi her gün ve cumartesi / 10.00-18.00
    Diskdünya'da siyaset de başka, siyasetçiler de...

    Efsane yazar Sör Terry Pratchett'ın benzersiz yaratımı ''Diskdünya'' serisinin ilk kez Türkçeye çevrilen yeni kitabı Beşinci Fil, siyasetle yoğrulmuş suç dosyalarının kapağını açan, karanlıkta koşan adamların macerasına odaklanan; karlar altında, sıradışı bir hikâye.

    Dünya çapında 100 milyonun üzerinde satan külliyatın yirmi dördüncü halkası olan kitap, ''Bekçi Romanları'' alt serisinin de beşinci serüveni.

    ''Güç iyidir,'' dedi Wolf. ''Ama tüm diğer iyi şeyler gibi, ancak çok fazla kişinin elinde değilse iyi olarak kalır.''

    Güç istenci, evrensel. Oysa güce tapanların elinde, hele de bu kişiler kurtlar sofrası sakinleriyse, güçlü-zayıf demeden güç herkesi yutar geçer. Ama sonunda alfa kurt Samuel Vimes gelir, tüm planlar suya düşer...
    Tudem Tatil Kitabım'la hem eğlen, hem öğren, hem de tatil boyunca kendini geliştir!
      
    Tudem Eğitim'in, ana sınıfına ve 1. sınıfa geçen çocuklar ile ilkokul öğrencileri için hazırladığı tatil kitapları sayesinde bu yaz çok eğlenceli geçecek. 

    Ana sınıfına geçen çocuklar Anaokulu Tatil Kitabım, ilkokul 1. sınıfa geçen çocuklar ise Ana Sınıfı Tatil Kitabım'ın içerdiği keyifli ve eğlenceli aktiviteler, dil becerilerini destekleyen çalışmalar, odaklanmayı kolaylaştıran bölümler, bağlantılarla zenginleşen etkinlikler, merak uyandıran faaliyetler sayesinde yaz tatilinde hem eğlenecek hem öğrenecekler.

    İlkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri için hazırlanan Tudem Tatil Kitabım ise bilim ve teknolojiden yaratıcı yazmaya, sayıların dünyasından gezelim görelim sayfalarına sunduğu çeşitli içeriklerle  tatili eğlenceye dönüştürecek. 

    Kitaplarda öğretim programlarına uygun olarak hazırlanmış tekrar testleri, İngilizce gelişimine yönelik yardımcı sayfalar, keyifle okunan öyküler, eğlenceli oyunlar, alıştırmalar ve bulmacalar bulunuyor.

    Öğrenciler, Tudem Tatil Kitabım'daki matematik, bilim ve teknoloji, ilkler-buluşlar, doğa, sağlık, tarihsel empati sayfalarından çok şey öğrenebilir, drama-oyun bölümündeki aktivitelerle eğlenebilir, alıştırma-bulmaca ve akıl oyunlarıyla kendilerini geliştirebilir. Kitapların sonunda yer alan Tekrar Testleri, öğrencilerin yıl boyunca öğrendikleriyle ilgili tekrar yapmasını ve bilgilerini pekiştirmesini sağlayacak.
    Uçanbalık'tan yepyeni bir ana sınıfı seti!

    Uçanbalık Eğitim, bu yılı yepyeni bir ana sınıfı setiyle karşılıyor. 6 fasikül, 5 eğitim kitabı, 2 kültür kitabı ve 4 diğer eğitim materyali olmak üzere toplam 17 parçadan oluşan Ana Sınıfı Seti, Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Programının yanı sıra güncel uluslararası eğitim yaklaşımlarını ve beyne dayalı öğrenme ilkelerini esas alıyor. 

    Ana sınıfına dair tüm kavram ve kazanımları içeren set, hayal gücünü harekete geçiren ve merak uyandıran sayfalarıyla çocukların odaklanma yeteneğini geliştiriyor, yeni beceriler ve öğrenme deneyimleri kazanmalarına yardımcı oluyor. 

    Sınıfında Ana Sınıfı Seti'ni kullanan öğretmenler, Portfolyo, Gelişim Gözlem Dosyası, Öğretmen Rehberi ve Ajandası, Kavram Kartları, Posterler, Çıkartmalar, Günlük ve Yarım Günlük Planlar gibi materyallerle interaktif içeriklerin yer aldığı akıllı dijital asistan AKAS'a ücretsiz sahip oluyor. Akıllı tahta ve uzaktan eğitime uygun olan AKAS, bu özelliğiyle yeni eğitim öğretim yılında öğretmenlerin kazanımları öğrencilere aktarmasında büyük fayda sağlıyor.  
    Genel yetenekleri ölçme ve değerlendirmede yol gösteren kitaplar...

    BilgiKüpü Genel Yetenek kitapları, alternatif öğrenme yaklaşımlarıyla öğrenci ve öğretmenlerin tercihi oluyor.

    İlköğretim öğrencileri için özel olarak hazırlanan Genel Yetenek kitapları sayesinde sözel, sayısal ve çoklu yetenekler ile şekil yeteneği kolayca ölçülüp değerlendirebiliyor. 

    Sınavlara hazırlıkta yararlanılabilecek alternatif bir kaynak olan bu kitaplar, öğrencilerin bildiklerini sınamasına ve yeni ufuklar keşfetmesine yardımcı oluyor.

     
    İyi Kitap'ın 135. sayısı yayında!

    Her daim ''iyi kitap''ların izini süren İyi Kitap'ın 135. sayısı, pandemi koşulları nedeniyle bir kez daha elektronik ortamda okurlarına ulaşıyor.

    Birbirinden renkli kitaplar ve nitelikli inceleme yazılarıyla dolu Haziran 2021 sayımızda, okurlarımızı her zamanki gibi ''iyi kitap''larla buluşturmaya devam ediyoruz.  
     
    Tudem Yayın Grubu bünyesinde çıkarılan ve ücretsiz olan İyi Kitap'ı 
    www.iyikitap.net
    Dergilik ve Magzter üzerinden okuyabilir, dilerseniz bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

    İyi Kitap'la ilgili güncel bilgilerden haberdar olmak için derginin sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.
     
     
    Copyright © 2021, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
    Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 
     
    TUDEM YAYIN GRUBU
    1476/1 Sokak No:10/51 35220 Alsancak, Konak / İzmir
    Tel: 0(232) 463 46 40 Faks: 0(232) 464 11 73

    www.tudem.com 

     
    İş bu bilgilendirme e-postalarımız 6698 sayılı kanun kapsamında ilgili maddelere uygun olarak yapılmaktadır. 6698 sayılı KVKK Kanunu kapsamında Kişisel Veriler ile İlgili Aydınlatma metnimize www.tudem.com/KVKK adresinden ulaşabilirsiniz.