Mutfaktan gelen kokuları alıyor musunuz? Tudem Yayın Grubu altında yer alan markaların her biri güz döneminde sizi yeni kitaplar, temalar ve türler ile karşılamaya hazırlanıyor. Eğitim yayınlarımızı değişen müfredatlara uygun hale getirmek, kültür yayınlarımızı yeni tür ve yazarlarla zenginleştirmek için çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Attila İlhan’ın ünlü “Ağustos Çıkmazı” şiiri, yaptığı seçimlerin acısını çeken ama başka türlüsü de elinden gelmeyen bir adamın kendine seslenmesi gibidir… “Yaptıklarını affettim, seninle gelemeyeceğim Attilâ İlhan... Beni koyup koyup gitme, n’olursun...” İçinde ağustos kelimesi geçmese de şiirin adı “Ağustos Çıkmazı”dır. Belki de ağustosta seçim yapmak iyi bir fikir değildir… Kumsalda, hamakta, tembel tatil sabahlarında kitap okumaya devam; daha okunacak çok kitap var. İyi okumalar...
 
Tudem yazarları yurtdışındaki okurlarla buluşmaya hazırlanıyor
Tudem Yayın Grubu, markaları altında eserleri yayımlanan yazarları yurtdışındaki okurlarla buluşturmak için yeni bir projeye imza atarak Silva Literary Agency'yi kurdu. Ajans sayesinde farklı coğrafyalardaki çocuklar Tudem bünyesindeki yazarların kitaplarını kendi dillerinde okuyabilecek. 
Devamı...
Eğitimle sporun birlikteliği
başarıyı getirdi

Türkiye Triatlon Federasyonu 2017 yarış sezonunda, Tudem Yayın Grubu sponsorluğunda mücadele eden Mavi Karga Spor Kulübü, 9 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilen Urla Aquatlonu’nda yaş grupları ve takım kategorilerinde madalyaları topladı.
Devamı...

 

Merin Sever, Öncü KadınlarCumhuriyet Kitap Eki'nde değerlendirdi:

"Boyun eğdirilemeyenlerin öncüleri"

 
Yayın Koordinatörümüz Canan Topaloğlu, kitapeki.com'un "Yetişkinlerin dünyasında çocuk edebiyatı" dosyasına konuk oldu:

“Peki biz kitaplarımızda nasıl bir duruşa sahibiz?”
 
Arden Köprülüyan'ın seçimi,
Etkinlik Koordinatörü

Normallik mi? Kimin umurunda!

Yerçekimi kanununa karşı gelen ve olur olmadık zamanda havada süzülmeye başlayan bir çocuğunuz olsa ne yapardınız? Peki, eğer bahsi geçen çocuk siz olsaydınız?..
Çizgili Pijamalı Çocuk’un yazarı John Boyne’nun, farklılıkları yücelterek, benliğimizi esir alan hoşgörüsüzlüğü eleştirdiği, Yanlışlıkla Dünyanın Öbür Ucuna Uçan Çocuk romanı, okurlarına, sekiz yaşındaki Barnaby Brocket’ın ‘yanlışlıkla’ çıktığı bir dünya turuna eşlik ettirerek, akıl almaz bir serüven yaşatıyor.
Genç ve yetişkin okurlara iki boyutlu bir okuma deneyimi sunarak ‘farklı’ duygular tattıran John Boyne, zihinlere fırlattığı soru oklarıyla kitapseverleri düşünsel bir devinime sürüklüyor. Sıra dışı kahramanları, yaratıcı hikâyesi ve çarpıcı kurgusuyla dikkat çeken bu olağanüstü kitap, sorgulamaya dayalı pek çok interaktif etkinliğe ilham vererek normal-anormal kavramları üzerine uzun uzadıya düşündürüyor. Sahi, farklı özelliklere sahip olmamız bizi biz yapmaz mıydı?..

                    
Triffidlerin Günü
İnsanoğlunun bir yandan tüm dünyaya yayılan körlük salgını ve onunla birlikte yükselen ölümcül triffid bitkileriyle mücadele ederken, bir yandan da kendi karakterini ve o güne dek yaptığı hataları tanımasının anlatıldığı, kült bir kıyamet sonrası romanı!
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen yüzlerce paylaşım arasından birini seçtik. @tugcevikitapligi'na bu güzel fotoğraf ve değerlendirme için teşekkür ediyoruz. Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak, biz de merak ediyoruz.
Ağustos ayında raflarda olacak kitaplarımızı incelemek için tıklayınız.
Temmuz ayındaki tekrar baskılarımız ve kitaplarımızla ilgili detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.

Şimdi Koray Avcı Çakman'ın kitaplarını
kuma zamanı

Güçlü anlatım yeteneğiyle çocuk ve gençlik edebiyatımızın üretken yazarlarından Koray Avcı Çakman’ın kitaplarını, Ağustos ayı boyunca "Ayın Yazarı" kampanyasından yararlanıp yüzde 30 indirimli olarak edinmek ister misiniz? Kampanyanın detayları hakkında bilgi edinmek ve yazarın kitaplarını incelemek için tıklayın...
Delidolu ve Desen Yayınları genel yayın yönetmeni Ayşegül Utku Günaydın ile 2017-2018 yayın dönemi hakkında kısa kısa... 

Delidolu güz döneminde ve 2018’de formların iç içe geçtiği, zihin açıcı, ilham verici kitaplar yayımlama gayreti içinde olacak. 
Delidolu’nun, güz dönemindeki en büyük yeniliklerinden biri kurmaca dışı kitaplar yayımlamaya başlayacak olması. Bunu tür üzerinden değil belirlediğimiz bazı temalar üst başlığında yapacağız. 
Devamı...
 
 
Tudem Yayın Grubu
Etkinlik Rehberi yenilendi

Yayımladığı etkinlik rehberleriyle hem okullarda yepyeni bir yazar-okur etkinliği anlayışının yerleşmesine ilham veren hem de sektörüne öncülük eden Tudem Yayın Grubu'nun Etkinlik Rehberi yenilendi. Etkinlik Rehberi’nde bu yıl, 17’si yeni, toplam 64 etkinlik yer alıyor. Rehber, farklı yaş gruplarına ve sınıf seviyelerine göre, eğitim-öğretim programlarıyla bütünleştirilebilecek ve ilişkilendirilebilecek pek çok etkinlik alternatifi sunuyor. Hayata geçirilen etkinlikler çoğu zaman uzun soluklu projelere dönüşerek bütün bir yıla yayılıyor, hatta kitaplaştırılarak veya sergilenerek ölümsüzleşiyor, geniş kitlelerle yayılıyor. Detaylı içeriğiyle olduğu kadar özenli görsel tasarımıyla da dikkat çeken Tudem Yayın Grubu Etkinlik Rehberi'ni incelemek için tıklayın...
Arafta, Man Booker Ödülü'ne aday
Delidolu Yayınları'nın Şubat ayında Amerika ile aynı anda Türkiye'deki okurlarla buluşturduğu Arafta, dünyaca ünlü edebiyat ödülü Man Booker’ın bu yılki uzun listesine girmeye hak kazandı.
George Saunders’ın ilk romanı olan Arafta, 144 eser arasından seçilen 13 romanın bulunduğu listede yer almaya hak kazandı.
Devamı...

 
 
DiskDünya’nın on birinci kitabı, mezardan kalkıp geliyor!
Tüm dünyada milyonlarca satan kült fantezi ve mizah serisi DiskDünya’nın on birinci macerası, ağustos ayında Tırpanlı Adam’la geliyor.
Serinin en sevilen karakterlerinden biri olan Ölüm’ü başrole alan kitap, yine her zamanki kadar komik ve eğlenceli. Ankh-Morpork şehrini ele geçirmeye çalışan kötücül bir yaşam formu tehdit saçıyor.
Emekliliği istenen Ölüm ise, kendisine yeni meşgaleler arıyor. Şehri kurtarmak da, yaşam enerjileri sıfırın da altında olan ilginç ve ölümsüz bir avuç “öteki”ye kalıyor; tabii bir ton absürtlük ve nüktedanlıkla birlikte.
Usta yazar Sör Terry Pratchett’ın büyülü ve ölümsüz cümleleriyle süslenen roman, Diskseverlere yine sesli kahkahalar arttıracak.

 
Desen Yayınları'ndan bir ilk!
Desen Yayınları, ödüllü karikatürist Hicabi Demirci'nin karikatür sanatının inceliklerini ele alan yeni kitabı Çizginin Çizgisi'ni yayımlamaya hazırlanıyor. Karikatür sanatının tarihi, bir karikatüristin gündelik yaşamı ve çizimde nelere dikkat edileceği konuları üzerinde duran eserin en çok dikkat çeken özelliği, her yaştan karikatürsever için çizim tekniklerini içermesi. Adım adım neler yapılması gerektiği konusunda ipuçları veren ve sayfa üzerinde örneklerle gösteren Hicabi Demirci'nin bu yeni kitabı, alanında bir ilk niteliği taşıyor. Çizginin Çizgisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nden, yeme içme alışkanlıklarımıza ve çevre bilincine kadar pek çok konuya da eleştirel bakış açıları sunuyor.    
Uçanbalık Yayın Kataloğu hazır
Tudem Yayın Grubu çatısı altındaki, çocuklara okumayı sevdiren Uçanbalık Yayınları, koleksiyonunda yer alan kitapları bir katalogda topladı. Uçanbalık Yayınları'nın yeni kataloğunda 3-7 yaş arası çocuklara yönelik, masaldan öyküye, tiyatrodan şiire kadar geniş bir koleksiyon yer alıyor.
200’den fazla eserin yer aldığı bu katalogda her kitabın ve serinin özeti, erken öğrenme programına uygun kavramlar, kitaplara dair temalar ve kitapların hitap ettiği yaş grupları ayrıntılarıyla yer alıyor. Bazı sınıf etkinliği önerilerinin de yer aldığı Uçanbalık kataloğunun, kitap ve etkinlik seçiminde hem öğretmenlerimizin hem ailelerin en büyük yardımcısı oması bekleniyor. Uçanbalık Yayınları kataloğunu incelemek için
tıklayın...
Evde 30 Dakika yeni yüzüyle karşınızda 
Tudem Eğitim'in 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin derste öğrendiklerini pekiştirmeleri için hazırladığı ev çalışması seti Evde 30 Dakika yenilendi. Haftada 6, dönemde 96, yılda 192 ev çalışması içeren Evde 30 Dakika setleri, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı için dönemlik değil yıllık olarak hazırlandı. Evde 30 Dakika'daki yenilikler bununla sınırlı değil. Seti satın alan öğrenciler artık, kitabın yanıtlı elektronik kopyasına da sahip olacak. Detaylı bilgi için tıklayın...
Bu defterle dersi takip etmek çok kolay
BlokTest'in ortaokul öğrencileri için öğretim programlarındaki değişikliklere göre hazırladığı Kazanım Defterleri, ders işleme ve not tutma alışkanlıklarını yeniden tanımlıyor. Konuyu özetleyen paragraflar, akılda kalıcı kısa bilgi alanları, öğrencinin neyi not alacağını gösteren rehber içerikler ve serbest notlar için ayrılmış özel bölümlerden oluşan Kazanım Defterleri ile dersi takip etmek kolaylaşıyor. Detaylı bilgi için tıklayın...
Paylaş
Tweet
Paylaş
Tudem Yayın Grubu Bültenine üye olun, bültenimiz e-postanıza gelsin.
Sosyal Medyada TUDEM YAYIN GRUBU
Copyright © 2017, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 

TUDEM YAYIN GRUBU
1476/1 Sokak No:10/51 35220 Alsancak, Konak / İzmir
Tel: 0(232) 463 46 40 Faks: 0(232) 464 11 73

www.tudem.com

Adres listemizden çıkmak için lütfen tıklayın: unsubscribe from this list  
Liste üyeliği tercihlerini değiştirmek için lütfen tıklayın: update subscription preferences