Haziran ayına geldik… Tam da bahar çılgınlığının, yazın neşesi ve rehavetiyle buluşma noktası. Her şeyin gözümüze daha sevimli, daha güzel göründüğü mevsim. Güneş ruhlara nasıl da iyi geliyor! Tıpkı kitaplar gibi… Biz de kitapların sarıp sarmalayan iyileştirici etkisinin herkese bulaşması için yollara düştük… Hatay, Malatya, Gaziantep ve Kocaeli’deki kitap fuarlarında okurlarımızla buluştuk. Tudem ailesini ve bayileri bir araya getiren 24. Bayi Toplantısı şevkimizi daha da artırdı. Yaz rehaveti bize uğrayacak gibi görünmüyor. 60 ay ve üstü çocuklar için uzun ve bilimsel bir çalışmayla hazırladığımız Uçanbalık Erken Öğrenme Seti ile yepyeni bir alana “merhaba” dedik. Haziran ayında mutfağımızdan hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap eden yeni kitaplar çıkacak. Tatile gidip bütün bir kış okumak için sabırsızlandığı kitaplara rahatça gömülmek için yaz mevsimini bekleyen herkese iyi okumalar…
Tudem Yayın Grubu 24. Bayi Toplantısı gerçekleştirildi
Tudem Yayın Grubu, Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren bayileriyle, 18-21 Mayıs tarihleri arasında, 24. Bayi Toplantısı'nda bir araya geldi. Sheraton Çeşme Hotel Resort & Spa’da gerçekleştirilen toplantıya 400’ün üzerinde davetli katıldı.
24. Tudem Bayi Toplantısı yeni ürün tanıtımları, eğitim toplantıları ve fikir alışverişlerinin yapıldığı sohbet ortamıyla oldukça yoğun bir programa sahipti. 10 farklı oturumun gerçekleştiği toplantıda, 100’den fazla yeni yayın tanıtıldı, satış ve pazarlama eğitimleri verildi ve sürpriz hediyeler dağıtıldı. Bayiler tarafından verimli bir organizasyon olarak değerlendirilen Tudem Yayın Grubu 24. Bayi Toplantısı, yayın dünyasında da ilgiyle karşılandı.
Fotoğraflarla 24. Bayi Toplantısı 
Mayıs ayı kitap fuarlarında
Tudem yoğun ilgi gördü

Tudem Yayın Grubu, Mayıs ayında Türkiye'nin farklı illerinde gerçekleştirilen kitap fuarlarında okurlarıyla buluştu. Tudem Edebiyat, Delidolu, Desen, Uçanbalık, Tudem Eğitim, BlokTest markalarına ait yayınların ve İyi Kitap Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Dergisi'nin okurlarıyla buluştuğu Malatya, Gaziantep, Hatay ve Kocaeli kitap fuarlarında Tudem standları ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.
Kitapseverler Tudem yazarlarıyla tanışma fırsatı da yakaladı. Malatya Anadolu Kültür ve Kitap Fuarı'nda Hamdullah Köseoğlu ve Habib Bektaş, 2. Gaziantep Kitap Fuarı'nda Ferda İzbudak Akıncı, 9. Kocaeli Kitap Fuarı'nda Aşkın Güngör, Çiğdem Gündeş, Güldem Şahan, Pelin Güneş ve Toprak Işık, 1. Hatay Kitap Fuarı'nda ise Habib Bektaş okurlarıyla bir araya geldi. 
Dimitris Sotakis Tudem Beşiktaş Kitabevi’ndeydi
2011’de Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü’ne değer görülen Yunan yazar Dimitris Sotakis, İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (İTEF) 2017 kapsamında, Delidolu Yayınları işbirliğiyle Türkiye’deki okurlarıyla buluştu. 7 Mayıs Pazar günü 16.00-18.00 saatleri arasında Tudem Beşiktaş Kitabevi’nde düzenlenen imza gününde kitapseverlerle bir araya gelen Sotakis, yayımlandığı günden bu yana ilgiyle karşılanan romanı
Soluğun Mucizesi’nin yanı sıra, yeni kitabı Bir Süpermarketin Hikâyesi’ni imzaladı. Renkli kişiliği ve mütevazı davranışlarıyla dikkat çeken yazar, okurlarıyla sohbet edip fotoğraf çektirdi. İmza programının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dimitris Sotakis yazar kimliği ve yeni romanı ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.  

2020 yılına mektup yazdılar

Amber’in Zaman Kapsülü kitabıyla Tudem Edebiyat Birincilik Ödülü’ne değer görülen genç yazar Figen Gülü, 25 Mayıs Perşembe günü FMV Nişantaşı Işık Ortaokulu 5.sınıf öğrencileriyle keyifli bir etkinlikte buluştu. Zaman kapsülü fikrinin ortaya çıkış hikâyesiyle başlayan ve Türkiye ve dünyadan çeşitli örneklerin paylaşılmasıyla devam eden etkinlik, katılımcıların kendi zaman kapsüllerini hazırlayıp el birliğiyle toprağa gömmeleriyle sona erdi. 5.sınıf öğrencileri, üç yıl sonra, ortaokuldan mezun olacakları 2020 yılında geri açmak üzere hazırladıkları zaman kapsüllerini çeşitli kişisel nesnelerle, geleceğe yazılmış mektuplarla ve kartpostallarla doldurdu. İki ayrı zaman kapsülünün oluşturulduğu etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler zaman kapsüllerini toprağa gömmek için kazmalara ve küreklere sarıldı.


Mehmet Çetin Taşçı, Taşradan Öyküler, Asla Neden Diye Sorma ve Uzak'ı Gaia Dergi'ye yazdı:

"Shaun Tan ve günlük gerçekliğin masalsı yüzleri."
Dimitris Sotakis,yeni kitabı Bir Süpermarketin Hikâyesi'ni Kayıp Rıhtım editörlerine anlattı.

"Kendimi ya da onu değil, 'biz'i, bir topluluk olarak insanları yazmaya çalışıyorum."
 
Burak Tuna'nın seçimi, Görsel Yönetmen
Başlamak cesaret ister!
"İçin için yanmakta olan bir kömür havzasının üzerine kurulu bir yerleşkede renksiz hayatlar sürdüren iki kız kardeş, bir zamanlar buralara hayat veren, varlığı şaibeli bir nehri aramaya koyulurlar. Zamanın çorak topraklar üzerinde alabildiğine genişlediği ve bir kara delik gibi geleceğe dair umutları, heyecanları yuttuğu bu yerde geçmişe dair her şey bir şekilde -belki de özenle- silinmiştir. Kahramanlarımız Margarete ve Fritzi’nin arayışı nehir bağlamında kişisel arayışlardır aslında çünkü anneleri de, hatta bütün anneler çekip gitmiştir. Bütün bu ıssızlığın ortasında polisler aksatmadan devriye gezmektedir şükürler olsun ama ne için kim bilir? Cesurlara Davet oldukça deneysel ve minimalist bir metin. Belirsizlik hissinin öne çıktığı sembolik bir anlatıma sahip. Dorothee Elmiger dağınık gibi görünen fakat incelikli/dengeli bir kurgunun içinde okura vermek istediklerini sanki yeni bir şekilde bir araya getiriyor ve sunuyor. Bu kitabı okumanın keyfi de tam burada."                         

Oscar ödüllü sanatçı Shaun Tan, Taşradan Öyküler'de, sosyal taşlamalarla dolu, hayal gücünü sınırsız kılan 15 resimli öyküyle insanın varoluşuna dair tuhaflıkları kendine has inceliğiyle açığa çıkarıyor.

 
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen binlerce paylaşım arasından birini seçtik. @hilibon'a bu güzel fotoğraf ve değerlendirme için teşekkür ediyoruz. Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak, biz de merak ediyoruz.
Mayıs ayında çıkan yeni kitaplarımızı incelemek için tıklayınız.
Mayıs ayındaki tekrar baskılarımız ve kitaplarımızla ilgili detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.

Şimdi John Boyne'un kitaplarını okuma zamanı
Eserleri 50’yi aşkın dile çevrilen ve aldığı uluslararası ödüllerle çağdaş dünya edebiyatının yıldızları arasında yer alan İrlandalı yazar John Boyne'un kitaplarını, Haziran ayı boyunca "Ayın Yazarı" kampanyasından yararlanıp %30 indirimli olarak edinmek ister misiniz? Kampanyanın detayları hakkında bilgi edinmek ve yazarın kitaplarını incelemek için tıklayın...
Kadıköy Kitap Günleri'nde buluşalım
Tudem Yayın Grubu, 3-11 Haziran tarihleri arasında, tarihi Haydarpaşa Garı’nda gerçekleştirilen 9.Kadıköy Kitap Günleri'nde İstanbul'daki okurlarıyla bir araya geliyor. Aşkın Güngör, Ayla Çınaroğlu, Aytül Akal, Betül Avunç, Çiğdem Gündeş, Güldem Şahan, Habib Bektaş, Hicabi Demirci, Nazan Tacer, Seza Kutlar Aksoy ve Toprak Işık'ın imza, söyleşi ve atölye çalışmalarının yer aldığı fuar programımızı incelemek için
tıklayın...
Kayıp Kitaplıktaki İskelet okurlarına müjde
Çocuk ve gençlik edebiyatımızın sevilen yazarları Aytül Akal ile Mavisel Yener'in birlikte kaleme aldıkları, yayımlandığı günden bu yana on binlerce çocuk tarafından ilgiyle okunan  "Kayıp Kitaplıktaki İskelet" serisinin artık bir internet sitesi var. 
Kayıp Kitaplıktaki İskelet- 1 ve Yaşayan Ölüler'in ardından geçtiğimiz ay yayımlanan Fare Sarayı ile üç kitaba ulaşan seri hakkında merak edilen her şey www.kayipkitapliktakiiskelet.tudem.com'da. 
"Kayıp Kitaplıktaki İskelet" serisinde yer alan kitapların tanıtımından tadımlıklarına, kitaplar hakkında yazılan eleştiri yazılarından öğretmenlere yönelik içeriklere, fotoğraf galerisinden video ve bloga kadar geniş bir içerik sunan sitede, okurlardan gelen fotoğraf ve yorumlara da yer veriliyor.
Tom Gates sınıfın birincisi olursa…
Duyduk duymadık demeyin! İngiliz yazar-çizer Liz Pichon’ın tüm dünyada 36 dile çevrilen ve pek çok saygın ödül kazanan “Tom Gates” serisinin 9. kitabı yine kahkaha dolu!
Haşarı dostumuz eğlencenin dozunu katladığı yeni macerasında bu kez inanması güç(!) iki büyük hedefle karşımızda:  Hem sınıf birincisi hem de okul meclisi üyesi olmak. Peki ya bunun için kendisini TONLARCA pekiştirme dersi ve ödev beklediğini söylesek…
Tom, inan ki işin çooooook zor. Neyse ki muzip olduğun kadar zeki bir çocuksun da bizi bu hedefleri gerçekleştirebileceğine (neredeyse) inandıracaksın.  

 
Ejderha kuklası yapmanın püf noktaları bu kitapta!
Kâğıdı hayallerinizle buluşturacağınız origami serüveninizde, deneyimli eğitmen Nazan Tacer’in rehberliğinde, yaratıcılığınızı ve ellerinizi konuşturma sırası artık sizde! Bundan böyle kâğıttan civciv, tilki veya yılan katlamak hiç de zor olmayacak.
Renkli kâğıtları katlayın, kesin, kıvırın, yapıştırın. Hareketli anonim origami örneklerini birer birer hayata geçirip, kâğıttan kulak sallayan tavşan, konuşan balık, ejderha ve daha pek çok kukla yapabilmek için tek yapmanız gereken Nazan Tacer’in Origami Kuklalar kitabına sahip olmak. 
Shikasta, Delidolu'nun mutfağında...
Delidolu Yayınları, Nobel ödüllü yazar Dorris Lessing'in bilimkurgu serisi "Argos'taki Kanopus Arşivleri"ni yeni çevirileriyle okurlarıyla buluşturuyor. Lessing'in alışılmışın dışında bir üslupla yazdığı, her biri bağımsız okunabilecek beş kitaptan oluşan serinin ilk halkası Shikasta, Delidolu mutfağında yayına hazırlanıyor. Kitap, Shikasta gezegenini ön plana alarak yazı öncesi dünya tarihine odaklanıyor ve bunu yaparken de Eski Ahit'ten sufizme kadar birçok kaynaktan esinleniyor. Geçmişten günümüze ilerleyerek, sonunda büyük bir yıkıma ve kıyamete dek varıyor. Ele aldığı konularla okura ciddi ve girift bir metin sunan Shikasta, hem Lessing'in kendi külliyatının hem de dünya edebiyatının önemli bir parçası.
DiskDünya’nın kapıları beyazperde için açılıyor!
Terry Pratchett’ın kült yaratımı DiskDünya’nın eğlenceli ve sinematografik kitabı Hareketli Resimler, Hollywood dünyasını ve sinema tarihini merceği altına alıyor, ortaya harika bir parodi çıkarıyor.
Siyah-beyaz filmlerin, yiğitçe dövüşen kahramanların, konuşan köpeklerin ve titreşen amansız devlerin dünyasında, “normal” olan şey bulmak zaten normalden de zor!
Serinin onuncu kitabı olan Hareketli Resimler, haziran ayında raflarda. 41 kitaplık külliyatın farklı altserilerini ve tüm kitapların sıralamasını bulabileceğiniz “DiskDünya Okuma Rehberi” ise
burada...
Karikatürün incelikleri bu kitapta!
Desen Yayınları, ödüllü karikatürist Hicabi Demirci'nin karikatür sanatının inceliklerini ele alan yeni kitabı Çizginin Çizgisi'ni yayımlamaya hazırlanıyor. Karikatür sanatının tarihi, bir karikatüristin gündelik yaşamı ve çizimde nelere dikkat edileceği konuları üzerinde duran eserin en çok dikkat çeken özelliği, her yaştan karikatürsever için çizim tekniklerini içermesi. Adım adım neler yapılması gerektiği konusunda ipuçları veren ve sayfa üzerinde örneklerle gösteren Hicabi Demirci'nin bu yeni kitabı, alanında bir ilk niteliği taşıyor. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nden, yeme içme alışkanlıklarımıza ve çevre bilincine kadar pek çok konuya da eleştirel bakış açıları sunuyor. 
Erken öğrenmenin anahtarı Uçanbalık'ta
Tudem Yayın Grubu çatısı altındaki, çocuklara okumayı sevdiren Uçanbalık Yayınları, şimdi de koleksiyonunu bir adım öteye taşıyarak 60+ ay çocuklar için hazırlanan Erken Öğrenme Seti ile “merhaba” diyor.
Uçanbalık Erken Öğrenme Seti'ni daha yakından tanımak için 
tıklayın...
 
Yerinde durmayan babalara muzip bir armağan
Flamingolarla hatıra  fotoğrafı çektirip, penguenleri taklit eden bir babanız mı var!? İtiraf etmeliyiz ki bu durum çok tuhaf ama bir o kadar da eğlenceli! Kim deve taklidi yaparak hayvanat bahçesinin kapısına dek dörtnala koşan bir babası olsun istemez ki? 
Babanız her ne kadar nazik, hatta sevecen biri olursa olsun, hayvanat bahçesine götürmeden önce bir kere daha düşünün. Bu gezi düşündüğünüz kadar kolay olmayabilir...
Çok sevilen
Babam Uyumak Bilmiyor kitabının yaratıcılarından, içi içine sığmayan, yerinde durmak bilmeyen babalara olağanüstü bir Babalar Günü armağanı: Babam Yerinde Durmuyor.
Tudem Eğitim'den tatili eğlenceye dönüştüren setler
Öğretim programlarıyla uyumlu, nitelikli ve özgün yayınlarıyla öğrenci, öğretmen ve velilerin tercihi olan Tudem Eğitim, yaz tatili için özel olarak hazırladığı "Tatil Setleri" ile tatili eğlenceye dönüştürüyor. İlkokul öğrencileri için hazırlanan "Tudem Tatil Setleri", renkli ve çok yönlü içeriğiyle öğrencilere kendini geliştirme imkânı sunuyor. Bilim ve teknolojiden yemek tariflerine, akıl oyunlarından çiziktir sayfalarına kadar çok çeşitli içerikler sunan "Tudem Tatil Setleri", Tüm Dersler Test Eki, İngilizce Eki, keyifle okunan öykü ve masalların yer aldığı Okumayı Seviyorum Eki, Anne Baba Kitapçığı ve ödül çıkartmalarından oluşuyor. Setlerin içinde yaz tatilindeki 12 hafta için ayrı ayrı düzenlenmiş, hem eğlendirici hem de öğretici fasiküller yer alıyor. "Tudem Tatil Setleri"ni daha yakından tanımak için tıklayın...
İyi Kitap'ın Haziran 2017 sayısı çıktı!
Sekiz yıldır, okurlarını çocuk ve gençlik edebiyatına emek veren yetkin kalemlerle buluşturan İyi Kitap'ın yeni sayısı yayımlandı. Aylık olarak yayımlanan derginin her sayısında çocuk ve gençlik kitaplarına ilişkin inceleme yazıları yer alıyor.
Tudem Yayın Grubu bünyesinde çıkarılan ve ücretsiz olan İyi Kitapwww.iyikitap.net adresinden okuyabilir, dilerseniz pdf olarak bilgisayarınıza
indirebilirsiniz.
Paylaş
Tweet
Paylaş
Tudem Yayın Grubu Bültenine üye olun, bültenimiz e-postanıza gelsin.
Sosyal Medyada TUDEM YAYIN GRUBU
Copyright © 2017, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 

TUDEM YAYIN GRUBU
1476/1 Sokak No:10/51 35220 Alsancak, Konak / İzmir
Tel: 0(232) 463 46 40 Faks: 0(232) 464 11 73
www.tudem.com

Adres listemizden çıkmak için lütfen tıklayın: unsubscribe from this list  
Liste üyeliği tercihlerini değiştirmek için lütfen tıklayın: update subscription preferences