Sait Faik, Haritada Bir Nokta öyküsünü “yazmasam delirecektim” diye bitirir. Düşle gerçek arasındaki uçurumu gören yazar için, bu ikisinin arasındaki en güzel köprü yazmaktır, tek çaredir. Düşü gerçeğe dönüştürmenin, insanın yüzünü iyiye, güzele döndürmenin tek yolu... Elimiz kalem tutuyorsa yazmalı, her fırsatta okumalı, elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Belki delirmemek, belki küçücük bir şeyi değiştirmek, belki de insanlığı kurtarmak için. Durmadan, yorulmadan üretmeliyiz. Biz de böyle yaptık dostlar! Cemre önce havaya, suya, sonra toprağa düştü. Yeninin, yeniliğin heyecanı doldu içimize. Nerede kitaplar, güzel insanlar varsa yazarlarımızla koştuk oraya vardık. Kolları sıvadık yeni kitaplar, yepyeni kataloglarla bahara hazırlandık. Hepsini bir araya topladık, bu bültenle size ulaştık. İyi okumalar dileriz.

15. Tudem Edebiyat Ödülleri'nin yarışma teması açıklandı!

2003 yılından bu yana çocuk ve gençlik edebiyatına çağdaş ve özgün eserler kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen Tudem Edebiyat Ödülleri, 15. yılında ilk kez yetişkin edebiyatı alanında ve roman dalında verilecek. Son başvuru tarihi 15 Aralık 2017 olan Tudem Edebiyat Ödülleri hakkında detaylı bilgi edinmek ve yarışmaya başvuru koşullarını öğrenmek için tıklayın.

Tudem Yayın Grubu'ndan 
triatlon sporuna destek

Tudem Yayın Grubu, Mavi Karga Spor Kulübü’ne sponsor oldu. Bu yılki yarışlarda Tudem Yayın Grubu’nun özel olarak tasarladığı ve ürettirdiği triatlon formalarıyla kupa mücadelesi verecek olan Mavi Karga Spor Kulübü sporcuları,  2017'nin ilk yarışı olan Marmaris Duatlonu'nda iyi bir performans sergiledi. 

Tudem okullarda!

Tudem Yayın Grubu yazarları dur durak bilmeden okul etkinliklerine devam ediyor! 28 günlük kısacık Şubat ayına toplam 77 okul etkinliği sığdıran yazarlarımız, Keşan’dan Iğdır’a, Van’dan Bartın’a uzanan renkli rotalarda, 23 ayrı il ve ilçede binlerce öğrenciyle bir araya gelme imkânı yakaladılar.
Söyleşi programlarının yanı sıra, origami, düşünme atölyesi gibi farklı çalışmalara imza atarak klasik okur-yazar buluşması sınırlarını yıkan yazarlarımız okurlarına ulaşabilmek, onlarla tanışabilmek adına kilometrelerce yol kat ettiler.
Davet edildikleri her okulda büyük coşkuyla karşılanan ve unutulmaz anılar biriktirme şansına erişen yazarlarımız hız kesmeden Türkiye’nin, hatta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk ve orta dereceli okullarındaki etkinliklerine devam edecekler.

Beşir İstanbul’da yeni dostlar edindi! 

2015 Tudem Edebiyat Birincilik Ödülü sahibi Kuş Olsam Evime Uçsam isimli kitabıyla, okurlarını, Beşir adında mülteci bir çocuğun gözünden, düşler ve umutlar eşliğinde duygu yüklü bir göç yolculuğuna çıkaran Güzin Öztürk, dünyaca ünlü karikatürist Hicabi Demirci ve origami ustası Nazan Tacer ile birlikte SGDD – ASAM, Al-Farah İstanbul Çocuk ve Aile Destek Merkezi’nde Suriyeli mülteci çocuklarla bir araya geldi. Devamı...

Asuman Kafaoğlu, Arafta'yı Cumhuriyet Kitap'a yazdı:
"... Saunders'ın ruhları sistem tarafından sömürülen insanları anlattığını görmüştük. 'Arafta'da yine okuruna, çaresizlik içindeki insan portreleri sunuyor."
Özlem Ateş,
Kardeşim ve Ben'i Gazete Karınca'ya yazdı:

"Kardeşim ve Ben, korkunun bazen birleştirici ve uzlaşıyı sağlayan bir duygu olduğunu örtük bir biçimde anlatmaktadır. 
 
Şirin Etik'in seçimi, Editör
Karamsarlıktan uzak ama insanın içini sızlatan bir grafik roman: Parantez
“İlk yayımlandığı yıl çizgi roman dünyasında adından çokça söz ettiren Parantez, yazarın yirmilerinin başındayken epilepsi ve beyin tümörüyle tanışmasını ve sonrasındaki süreci anlatıyor. Böylece bedeni ve ruhundaki varoluşsal krizleri yansıttığı çizgileriyle bizi de hikayesine ortak ediyor, üstelik bunu hiç dramatize etmeden yapıyor. Ve sonunda, hayata olan inancımızı yeniden tazeliyor.
Parantez, her şeyi topyekûn unutmaya can attığımız bugünlerde, hiçleşmemek için hatırlamanın önemine vurgu yapan, belleğimizde iz bırakacak bir kitap.”
                                                    
Matematik bizimle konuşur mu?
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen binlerce paylaşım arasından birini seçtik. @birkedibinkitap'a bu güzel fotoğraf ve değerlendirme için teşekkür ediyoruz. Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak biz de merak ediyoruz.
Şubat ayında çıkan yeni kitaplarımızı incelemek için tıklayınız.
Şubat ayındaki tekrar baskılarımız ve kitaplarla ilgili detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.

Şimdi Güldem Şahan'ın kitaplarını okuma zamanı!
Uzun bir aradan sonra, savaş mağduru çocuklara ithaf ettiği yeni romanı Topun İki Rengi'yle okurlarının karşısına çıkmaya hazırlanan Güldem Şahan'ın kitaplarını, Mart ayı boyunca "Ayın Yazarı" kampanyasından yararlanıp  %30 indirimli olarak edinmek ister misiniz?
Kampanyanın detayları hakkında bilgi edinmek ve yazarın kitaplarını incelemek için
tıklayın.
Tudem Kadıköy Kitabevi'nden çocuklara davet var!
Geçtiğimiz günlerde, alt katı yazar-çizer söyleşileri, drama ve atölye çalışmaları için yeniden düzenlenen Tudem Kadıköy Kitabevi, Mart ayında küçük kitap kurtlarına yönelik birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Herhangi bir önkoşul aranmaksızın 4-12 yaş grubundaki bütün çocuklara ve ebeveynlerine açık olan yazar-çizer buluşmaları yaratıcı masal atölyesinden origamiye, karikatürden dramaya uzanan zengin bir program seçkisi sunuyor. 
"Çocuklar, her cumartesi Kadıköy'de buluşalım!" sloganıyla Mart ayı boyunca, her cumartesi günü saat 11.00’de, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek Tudem Kadıköy Kitabevi etkinliklerine katılım için 0216 541 39 03 numaralı telefondan kayıt yaptırılması gerekiyor. Etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için 
tıklayın.
Bursa 15. Kitap Fuarı'nda buluşalım!
Tudem Yayın Grubu, 18-26 Mart tarihleri arasında, tüm kitapseverleri Bursa 15. Kitap Fuarı’na davet ediyor. Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, 2. Salon 502, 4. Salon 504 ve 6. Salon 304 numaralı stantlarda okurlarıyla buluşacak olan Tudem Yayın Grubu'nun ayrıntılı fuar programı için tudem.com'u ve sosyal medya hesaplarımızı takip edin.
YAYBİR 6. Olağan Genel Kurulu Toplandı
Tudem Yayın Grubu Genel Müdürü Sinan Çam, 2 Mart 2017 Perşembe günü toplanan Yayıncılar Telif Hakları Lisanslama Meslek Birliği (YAYBİR) 6. Olağan Genel Kurulu’nda, Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. YAYBİR 6. Olağan Genel Kurulu günü saat 14.00’de İstanbul, CVK Park Bosphorus Otelinde gerçekleştirildi. Devamı...
Bahar katalogları yolda!
2017 bahar dönemine girerken, okurlarımız kadar kurum ve kuruluşlar tarafından da ilgiyle karşılanan kataloglarımızı hazırladık. Bu kataloglar, Tudem Yayın Grubu bünyesindeki yayınları tanıtmanın ötesinde, özel içerikler barındıran birer kaynak olma niteliği taşıyor. 
Eğitim ve kültür yayınlarımızın tümünü bir arada görebileceğiniz Genel Katalog Bahar 2017’de, teknik özellikler, satış detayları ve fiyat bilgilerini inceleyebilirsiniz. Tudem Edebiyat’ın bahar yayın döneminde okurlarıyla buluşacak tüm yeni kitaplarını ise Tudem Bahar 2017 Yeni Çıkanlar’da bir araya getirdik. 
Genel Katalog Bahar 2017'yi incelemek ve indirmek için 
https://goo.gl/QJu0C4 linkini, Tudem Bahar 2017 Yeni Çıkanlar'ı incelemek ve indirmek için ise https://goo.gl/22wJnO linkini tıklayın. 
Hayal et ve gerçekleştir, çünkü zaman çok kısa…
Çiçeği burnunda yazar Dilek Yardımcı, ilk romanı "Hayal Sözleşmesi" ile Tudem Yayın Grubu ailesine katılıyor. Mart ayında raflarda yerini alacak olan "Hayal Sözleşmesi", “Hayal et, gerçekleştir” projesiyle, arkadaşlarının hayallerini gerçekleştirmeye çalışan öğrencilerin başlarından geçen komik ve trajik olayları konu edinen bir ilk gençlik romanı.
Baştan sona kahkaha dolu, sürpriz sonuyla okuru şaşırtan bu roman, mizah ve dramı iç içe işlerken sürekli gülümsetiyor. Belirli bir hastalıkla mücadele edenlere hayata yepyeni bir pencereden bakma umudu aşılıyor. Çocukların, birbirlerinin hayallerini gerçekleştirmek üzere çıktıkları yolda dayanışmanın ve arkadaşlığın önemini ele alıyor.

 
Ekşilina için "Evrenin Sonu" yaklaşıyor
35. İstanbul Tüyap Kitap Fuarı’nda, Tudem Yayın Grubu standında ağırlama fırsatını yakaladığımız Alman Gençlik Edebiyatı Ödüllü yazar Finn-Ole Heinrich’in, eşsiz, benzersiz, alışılmadık derecede çarpıcı, sınırsız, mucizevi “Ekşilina’nın Maceraları”, serinin üçüncü kitabı Evrenin Sonu ile tamamlanıyor. Yıkık dökük krallığında, hiç gerçekleşmeyecek büyük bir mucizeyi beklemeye koyulan Ekşilina, er ya da geç yüzleşmek zorunda kalacağı o kaçınılmaz gerçeğe her geçen gün bir adım daha yaklaşıyor. Kalbi kırık, umutları tükenmek üzere. Ama hayat bir şekilde devam ediyor. Yeter ki mücadele duygusunu yitirmesin. Çocukların yanı sıra yetişkinlerin de keyifle okuyabilecekleri serinin son halkası sarsıcı sonuyla kitapseverlerin belleğinde kalıcı izler bırakacak.
 
Kendini zirvede sanırken en dipte bulmak
Çizgili Pijamalı Çocuk kitabının yazarı John Boyne’un uzun süredir merakla beklenen son romanı Zirvenin Dibindeki Çocuk, okurlarını, İkinci Dünya Savaşı’nın gölgesinde yaşanan inanılmaz bir karşılaşma hikâyesine sürüklüyor. Boyne, küçük yaşta hem yetim hem de öksüz kalan, sevgi dolu, masum bir çocuğun, belirli bir hırs, güç ya da yanlış seçimler uğruna nasıl yozlaşabildiğini gözler önüne seriyor. Küçük bir çocuğun zorlu büyüyüş serüvenine tanıklık ettiren bu dokunaklı roman, kendini zirvede sanırken bir anda en dipte bulan sancılı ruhların gölgelerine ayna tutuyor. Gençler kadar yetişkinlerin de bir solukta okuyacakları Zirvenin Dibindeki Çocuk, özgün hikâyesi ve su gibi duru anlatımıyla erdemli bir yaşam sürmenin yaşantımıza kattığı değerlerin önemini vurguluyor.  
Gözetim toplumu üzerine hikâyeler!
Hepimiz izleniyoruz! İzlenmek bizi nasıl etkiliyor? Görünmeyen bir topluluk tarafından izlenirken, onaylanmak için davranışlarımız değişir mi? Bizi kimin izlediğini biliyor muyuz?
Mart ayında Delidolu etiketiyle raflarda yerini alacak olan Gözetleme Listesi on dokuz farklı Amerikalı yazarın gözetleme olgusu üzerine kaleme aldığı öykülerden oluşuyor. Genellikle bugün veya yakın gelecekte geçen, farklı üsluplardaki öyküler, çağmızın en büyük sorunlarından biri üzerinde duruyor: Mahrem olanın ihlali, toplum ahlâkının ve devletlerin bireylerin yaşamları üzerindeki etkisi. 
Evrenin doğuşuna dek uzanan bir yol hikâyesi
Yakın geçmişte, sonsuzluğun büyülü evrenine uğurladığımız Sör Terry Pratchett’ın, dünya çapında 85 milyonun üzerinde satan 41 kitaplık, kültleşmiş “DiskDünya” serisi Eric ile devam ediyor.
Niran Elçi’nin pürüzsüz Türkçesi ve Delidolu’nun özenli baskısıyla okurlarının beğenisine sunulan efsane dizinin dokuzuncu kitabı; Faust’tan İlahi Komedya’ya, Aztekler’den Cehennemin dibine ve hatta evrenin doğuşuna dek uzanan eksantrik bir yol hikâyesine açılıyor. 
Terry Pratchett, mizahın ve ironinin dozunu iyice yükselttiği Eric'te, okurlarını, zamanda ve mekânda akıl almaz yolculuklara sürüklüyor. 

 
Cinsiyet eşitliğine kapı aralayan,
nefes kesici bir mücadele! 

Desen Yayınları, 20. yüzyıldaki en dramatik mücadelelerden birine, kadın-erkek eşitliği ve kadınların oy hakkını savunan Britanya’daki Sufraj hareketine odaklanarak Öncü Kadınlar adlı bir grafik roman yayımlamaya hazırlanıyor.
Mary Talbot’nun tumturaklı dili ve Bryan Talbot’nun ilham verici illüstrasyonlarıyla, bugün hâlâ tüm güncelliğini koruyan kadın hakları konusuna tarihsel bir bakış sunan Kadın Öncüler, Türkiye’de bu konuda yayınlanacak ilk grafik roman olacak.
Cinsiyet eşitliğine kapı aralayan, nefes kesici bir mücadeleyi anlatan Öncü Kadınlar, Nisan ayında Desen Yayınları etiketiyle raflarda yerini alacak.

 
Taşra yaşamından evrensel manzaralar...
Desen Yayınları daha önce Uzak ve Asla Neden Diye Sorma isimli grafik romanlarını yayımladığı Oscar Ödüllü sanatçı Shaun Tan'in, Taşradan Öyküler kitabını Mart ayında Türkiye'deki okurlarıyla buluşturacak.
Sosyal taşlamalarla dolu, hayal gücünü sınırsız kılan 15 resimli öyküden oluşanTaşradan Öyküler'de okurlar harika çizerliğiyle tanıdıkları Shaun Tan'in edebi yeteneğine de tanıklık edecek. Sanatçının sıra dışı çizimlerine bu kez, bazen komik ve absürd, bazen naif ve duygusal anlatılar eşlik ediyor. İnsana ait hallere, gündelik hayata ve onun getirdiği binbir çeşit duruma odaklanan Taşradan Öyküler, okurun görsel okuma becerisini geliştiren, her öyküyü farklı yorumlamaya açık bir eser.
Dev Tavşan gökkuşağının yolunu gözlüyor
Yemek yedikçe büyüyen; evlere, köylere sığamayan Dev Tavşan yeniden küçülebilmek için bir dilek tutup, gökkuşağının altından geçmek zorunda. Peki ya dileği gerçekleşmezse? Can Göknil’in yepyeni resimli kitabı Dev Tavşan, haşarı bir tavşanın izinde, umut dolu bir arayış yolculuğuna çıkarıyor minik okurlarını. Sıcacık çizimleri, naif öyküsü ve mizahi  anlatımıyla kalpleri ısıtan Dev Tavşan’ın maceralarını okuduktan sonra, gökkuşağının altından her geçtiğinizde onun için bir dilek de siz tutmak isteyeceksiniz. 
Tudem Eğitim'den kazanım odaklı yayınlar
Tudem Eğitim, öğretim programlarını esas alan kazanım odaklı yayınlarıyla öğretmenlerimizin yanında yer almaya devam ediyor. Kısa konu anlatımları, çözümlü örnek sorulardan oluşan Hepsi Bir Arada yayınlarının ardından, yeni yayın döneminde her ders için ayrı olarak hazırlanan Soru Bankası yayınları da bire bir kazanımlara göre yeniden düzenleniyor. İlk ve ortaokula yönelik temel dersler için ayrı ayrı hazırlanan yayınların yanı sıra her sınıf için tüm derslere yönelik testlerden oluşan Soru Bankası, değişen tasarımı ve yeni kazanımların yerleşmesine katkı sağlıyor.
BlokTest’ten Dört Dörtlük Deneme Setleri
BlokTest, 1. ve 2. döneme ait 100'er sorudan oluşan 8 sınav, 8 adet optik form, rehberlik ve puan hesaplama cetvelinden oluşşan 4+4 Deneme Sınav Seti ile öğencilere dört dörtlük bir yayın sunuyor. Öğrenciler, yeni öğretim programlarına uygun, özgün ve nitelikli sorularla sınavlara iyi hazırlanıyor.
İyi Kitap'ın Mart 2017 sayısı çıktı!
Sekiz yıldır, okurlarını çocuk ve gençlik edebiyatına emek veren yetkin kalemlerle buluşturan İyi Kitap'ın yeni sayısı yayımlandı. Aylık olarak yayımlanan derginin her sayısında çocuk ve gençlik kitaplarına ilişkin inceleme yazıları yer alıyor. Tudem Yayın Grubu bünyesinde çıkarılan ve ücretsiz olan İyi Kitapwww.iyikitap.net adresinden okuyabilir, dilerseniz pdf olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
Paylaş
Tweet
Paylaş
Sosyal Medyada TUDEM YAYIN GRUBU
Copyright © 2016, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 

TUDEM YAYIN GRUBU
1476/1 Sokak No:10/51 35220 Alsancak, Konak / İzmir
Tel: 0(232) 463 46 40 Faks: 0(232) 464 11 73
www.tudem.com

Adres listemizden çıkmak için lütfen tıklayın: unsubscribe from this list  
Liste üyeliği tercihlerini değiştirmek için lütfen tıklayın: update subscription preferences