Baharın habercisi Mart ayı yine pek çok yenilik ve değişimle birlikte geldi. Tudem Yayın Grubu bünyesinde bulunan iki eğitim ve dört kültür yayıncılığı markamız, yepyeni kitaplar, yazarlar ve etkinliklerle baharı karşılıyor. Mart, getirdiği yeniliklerin yanında, her şeyden önce bir kutlama ayı bizim için. İlk sayısından bu yana ücretsiz dağıtılan Türkiye’nin tek çocuk ve gençlik kitapları dergisi İyi Kitap’ın dokuzuncu yaşını kutluyoruz. Mart ayında Isparta ve Bursa kitap fuarlarında, kitaplarımızı okurlarla bir araya getirmenin keyfini yaşayacağız. Mart sadece başlangıç! Nisan ayının sürprizlerini hazırlamak için de mutfaktaki çalışmalarımız sürecek. Yaptıklarımızı ve yapacaklarımızın hepsini aylık bültene sığdırmak imkânsız olsa da; iyi okumalar!
16. Tudem Edebiyat Ödülleri için başvurular başladı
2003 yılından bu yana çocuk ve gençlik edebiyatına çağdaş ve özgün eserler kazandırmak amacıyla düzenlenen Tudem Edebiyat Ödülleri’ne başvurular başladı. Tudem Edebiyat Ödülleri 16. yılında hem yetişkin hem çocuk edebiyatı alanlarında verilecek
Devamı...

Ankara ve Karadeniz kitap
fuarlarında Tudem'e yoğun ilgi  

Tudem Yayın Grubu, Şubat ayında Ankara ve Karadeniz kitap fuarlarına katıldı. Tudem Edebiyat, Delidolu, Desen, Uçanbalık, Tudem Eğitim, BlokTest markalarına ait yayınların yanı sıra çocuk ve gençlik kitapları dergisi İyi Kitap'ın okurlarla buluştuğu fuarlarda Tudem standları ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.
Kitapseverler Tudem yazarlarıyla tanışma fırsatı da yakaladı. Ankara 12. Kitap Fuarı'nda Aşkın Güngör, Güldem Şahan, Habib Bektaş, Hicabi Demirci, Hamdullah Köseoğlu, Mehmet Atilla, Miyase Sertbarut ve Pelin Güneş, Karadeniz 4. Kitap Fuarı'nda ise Çiğdem Gündeş, Hicabi Demirci, Koray Avcı Çakman ve Mehmet Atillla okurlarıyla bir araya geldi. 
Beşir Göğüş Ödülü Habib Bektaş'ın
Dil Derneği tarafından düzenlenen "Beşir Göğüş Türk Dilini ve Çocuk Edebiyatını Geliştirme Ödülü"nün bu yılki sahibi Habib Bektaş oldu. Çocuk romanı dalında verilen ödüle, çok sayıda başvuru arasından yazarımız Habib Bektaş'ın Tombik Balık - Denizler Hepimizin kitabı layık görüldü. Bektaş’a ödülü, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılan törenle sunuldu. 


İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı'nda #iyifiyat kampanyası ilgi gördü
Tudem Yayın Grubu, 21-25 Şubat 2018 tarihleri arasında, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı'na katıldı. Türkiye’nin dört bir yanındaki sektör temsilcilerini bir araya getiren fuarda #iyifiyat kampanyasıyla büyük ilgi çeken Tudem Yayın Grubu, pek çok kırtasiyeden bayilik talebi aldı. Fuarda sektör temsilcileriyle önemli temaslar kuran Tudem ekibi, Kırtasiyeciler Odası'nın yönetim kurulu üyelerini de ağırladı.


Adanalı öğrenciler hayallerine koştu
Hayal Sözleşmesi romanıyla geniş bir okur kitlesine ulaşan genç yazar Dilek Yardımcı, Adana Altıneller Koleji’ne konuk oldu. Ortaokul öğrencileri ile “Hayal Et, Gerçekleştir” başlıklı bir hayal kurma oyunu oynayan Yardımcı, gençleri “hayal” ve “hedef” sözcükleri üzerine düşünmeye çağırdı. Kendi deneyimlerinden yola çıkarak hayal kurmanın insan hayatına kattığı güzellikleri göstermeyi hedefleyen yazar, geleceği konusunda kararsızlık yaşayan gençlere yol gösterecek interaktif bir düşünme atölyesi gerçekleştirdi.  
Erken Öğrenme Yayın Koordinatörü Şenay Erdem sizin için seçti:
Anton'un Maceraları serisi
Alman yazar Meike Haberstock’un kaleme aldığı Anton üçlemesinin kahramanı Anton’un maceralarını okurken 7-10 yaş grubu çocukların duygularını, düşünce sistemlerini bütün açıklığıyla gözlemleyebiliyoruz. Serinin ilk kitabı olan Zaman Sihirbazı’nda, sürekli söylenen anne ve henüz "zaman" gibi soyut bir kavramı anlayamayan Anton’un aralarında geçen olaylar oldukça eğlenceli bir dille aktarılıyor. Bu kitapta görüyoruz ki biz yetişkinler “zamanı unutmayı beceremiyoruz” ve o anda gerçekte çocuğun ne hissettiği ile ilgilenmiyoruz çünkü sürekli meşgulüz. Biz böyleyken atladığımız diğer konu ise çocukların bizden çok daha fazla zamanlarının olması! Yapabileceğimiz tek şey, onlarla aynı zaman düzleminde buluşmak! Serinin ikinci kitabı olan Cesaret Ustası’nda Anton, okul gezisinde, çıktığı gece yürüyüşünde korkuyla yüzleşiyor. Yürüyüşte bir yaban domuzuyla karşılaşan Anton hemen düdüğünü çalıyor. Öğretmeninin, bu yaptığı cesurca hareketten dolayı, arkadaşlarının yanında onu takdir etmesi, Anton’un özgüveninin artmasını sağlıyor. Okul çağına ait sosyal duygusal gelişim özelliklerinin rahatça gözlenebileceği bir örnek olan üçüncü kitap Arkadaş Canlısı’nda Anton, her yaşadığı sosyal deneyimle  “Gerçek arkadaşlar nasıl olmalıdır?” sorusuna cevap arıyor. 
"Anton'un Maceraları" serisi, çocuk gelişimine dair bilimsel ve eğitimli bir bakış açısı sunan, öte yandan son derece eğlenceli diliyle beğeni toplayan kitaplardan oluşuyor. Çocuklarıyla birlikte yaratıcı bir okuma serüvenine girmek isteyen ebeveynler için ideal. Keyifli okumalar.
 
Bu yıl 200. yılını kutlayan Frankenstein’ın yaratıcısı Mary Shelley’den sonsuzluk, ölüm ve aşk kavramlarını ele alan kült bir öykü: Ölümlü Ölümsüz
"Zorunlu bir evlilikten doğanlar"
Ekrem Buğra Büte, Evlilikler'i
Milliyet Kitap için inceledi. 
"Farklılıklar ile aynılıkların keşfi”
Mavisel Yener, Ben Bir Kediyim'i Cumhuriyet Kitap'ta değerlendirdi. 
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen yüzlerce paylaşım arasından birini seçtik. @serrafun'a bu güzel fotoğraf ve değerlendirme için teşekkür ediyoruz. Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak, biz de merak ediyoruz.
Şubat ayında yayımlanan kitaplarımızı incelemek için tıklayınız.
Şubat ayındaki tekrar baskılarımızla ilgili detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.

Şimdi Ekşilina'nın
evrenini keşfetme zamanı

Ödüllü genç Alman yazar Finn-Ole Heinrich’in çağdaş dünya edebiyatına kazandırdığı ve çocukların yanı sıra yetişkinler tarafından da ilgiyle okunan "Ekşilina" serisini, Mart ayı boyunca yüzde 30 indirimli olarak edinmek ister misiniz? Kampanyanın detayları hakkında ayrıntılı bilgi almak ve yazarın kitaplarını incelemek için tıklayın...
Tudem Yayın Grubu dünyanın
en önemli çocuk kitapları fuarında

Tudem Yayın Grubu, dünyanın en önemli yayıncılık etkinliklerinden biri olan Uluslararası Bologna Çocuk Kitapları Fuarı’nda, farklı ülkelerden yayıncı, yazar, çizer ve çevirmenlerle bir araya gelmeye hazırlanıyor.
Tudem Yabancı Yayınlar Koordinatörü Canan Topaloğlu, Telif Eserler Yayın Koordinatörü Hülya Dayan ve Silva Literary Agency yetkilisi Aslı Schaeferdiek'in yer aldığı Tudem ekibi, 26-29 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek fuar boyunca telif ajansları, yayınevleri ve birçok sektör temsilcisiyle ikili görüşmeler yapacak. Tudem Yayın Grubu, ilk kez 2008 yılında oluşturulan Türkiye kolektif standında 10 yıldır yer alarak, Türkçe edebiyatın temsil edilmesinde önemli bir görev üstleniyor.

Tudem Beşiktaş Kitabevi'nde çocuklar keşfetmeye devam ediyor!
Atölye Pikolo işbirliğiyle hayata geçirilen Tudem Beşiktaş Kitabevi atölye çalışmalarının bahar programı açıklandı. Deneyimli drama eğitmenleri Aslı Ersoy ve Elif Üngör tarafından gerçekleştirilecek etkinliklerin ilki 10 Mart cumartesi günü “Makro Mikroplar” adıyla düzenlenecek. Bu Kitabı Yalama kitabından yola çıkılarak kurgulanan ve 6-9 yaş arasındaki çocukların ebeveynleriyle birlikte katılacağı atölye, bilimle tasarımı buluşturacak. Tudem Beşiktaş Kitabevi’nde gerçekleştirilecek etkinliğe katılım kuponu, Tudem Beşiktaş ve Kadıköy kitabevlerinden 60,00 TL ve üzeri alışveriş yapanlara armağan ediliyor. Ayrıntılı bilgi için 
tıklayın...


Tudem Yayın Grubu
Isparta 2. Kitap Fuarı'nda

Tudem Yayın Grubu, hayatın farklı renkleri, sözcüklerin büyüsü ve edebiyatın gücüyle 2-11 Mart tarihleri arasında Ispartalı kitapseverlerle buluşuyor.
Sevilen yazarlarımızdan Çiğdem Gündeş, Hamdullah Köseoğlu ve Pelin Güneş’in okurlarıyla bir araya geleceği fuar, Gökkubbe Ulusal Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleniyor.
On gün sürecek bu büyük kitap buluşmasına, yedi markası, bini aşkın kültür ve eğitim yayınıyla katılan Tudem Yayın Grubu, 137 numaralı standında her yaştan kitapseveri ağırlıyor.


 
Bursa için kitap zamanı
Tudem Yayın Grubu, sevilen yazarları ve üç ayrı stantta sergileyeceği bini aşkın kültür ve eğitim kitabıyla, bu yıl 16. kez kapılarını açacak Bursa Kitap Fuarı’na katılmaya hazırlanıyor. 17-25 Mart tarihleri arasında düzenlenecek fuarda, Aytül Akal, Beyza Akyüz, Çiğdem Gündeş, Ferda İzbudak Akıncı, Habib Bektaş, Hanzade Servi, Hicabi Demirci, Koray Avcı Çakman, Mavisel Yener, Mehmet Atilla, Miyase Sertbarut ve Toprak Işık, Bursalı kitapseverlerle bir araya gelecek. Tudem Yayın Grubu, dokuz gün sürecek fuarda TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, Salon 4-504 numaralı Tudem Edebiyat/Uçanbalık, Salon 2-502 numaralı Delidolu/Desen ve Salon 5-301 numaralı Tudem Eğitim/Bloktest stantlarında okurlarla buluşacak.



 
Kapiland'ın kirli oyunları
dünyanın sonunu hazırlıyor

Ödüllü yazar Miyase Sertbarut’un, yüz binleri peşinden sürükleyen “Kapiland” serisi, üçüncü ve en sarsıcı kitabı Kapiland'ın Kıyameti ile tamamlanıyor. Kurguyla gerçeğin iç içe geçtiği bir distopya olan Kapiland’ın Kıyameti, sömürgecilik, nükleer savaş gibi güncel konulara değinerek, hızla felakete sürüklenen dünyanın karanlık geleceğini anlatıyor. Kitap, öyküsüne yön veren “yapay zekâ” karakteri üzerinden insani değerlere göndermelerde bulunurken; iyiliği, kötülüğü, hisleri, vefayı ve ahlakı sorguluyor. Serinin ilk iki kitabı Kapiland'ın Kobayları ve Kapiland'ın Karanlık Yüzü, Maria Brzozowska imzalı yepyeni kapak görselleri ve gözden geçirilmiş yeni baskılarıyla, Kapiland'ın Kıyameti ile birlikte eş zamanlı olarak okurla buluşuyor.   


İlk okuma kitaplığının
olmazsa olmazlarından...

Fransız yazar Olivier de Solminihac ile Japon çizer Junko Nakamura'nın imzasını taşıyan Neye Benzer Gelecek, soru sormayı seven miniklere rehberlik edecek, onları yeni sorular sormaya teşvik edecek sevimli bir hikâye.
Bu zihin açıcı resimli öykü, okurlarını, sekizinci yaşına girdiği gün kafasına "Ben kimim?", "Geleceğim ne olacak?" gibi sorular takılan Lukas adında minik bir kurdun kendini keşif serüvenine ortak ediyor.  


Savaş Atı'nın yazarından
umut dolu bir hikâye...

Bol ödüllü İngiliz yazar Michael Morpurgo yeni romanı Eve Giden Uzun Yol'da, yetimhanede yaşayan George adında 12 yaşında bir çocuğun gizemli ve ilginç maceralarla sınanan yaşam öyküsünü anlatıyor. Kendini bildiğinden beri koruyucu aileler arasında savrulan küçük George'un gerçek bir aileye kavuşma umudunu işleyen Morpurgo, her zamanki gibi zamanın sınırlarını aşan, evrensel bir kitaba imza atıyor. 
 

Hamdullah Köseoğlu'ndan bilinmezliklere dolu
yepyeni bir macera

Çocuk edebiyatımızın üretken kalemlerinden Hamdullah Köseoğlu'nun son kitabı Ormanın Sakladıkları, insanların doğayla olan ilişkisini duyarlı bir yaklaşımla ele alan bir macera. Hayalle gerçeğin iç içe geçtiği, şiirlerle zenginleştirilmiş bir anlatıya sahip olan bu heyecan dolu kitap, uçsuz bucaksız bir ormanda gezintiye çıkan iki yakın arkadaşın başından geçenleri anlatıyor. Okurlarda doğaya saygı bilinci kazandırmaya çalışan Ormanın Sakladıkları, yetişkinlerin dünyasına bir de çocukların gözünden baktırıyor. 
Delidolu'dan yoğun, politik ve mücadeleci bir roman: Uykuyayatanlar
Geçtiğimiz yıl İsviçre edebiyatının gelecek vadeden isimlerinden Dorethee Elmiger'in ilk romanı Cesurlara Davet'i Türkçeye kazandıran Delidolu Yayınları, yazarın Uykuyayatanlar isimli kitabını da Mart ayında okurlarla buluşturmaya hazırlanıyor. Gelir dağılımı, göçmenlik, siyaset, sınırlar, ait olmama gibi günümüzün tartışmalı konularına değinen distopik roman, bunu klasik bir anlatıyla değil çağdaş edebiyatta eşine pek sık rastlanmayan, yepyeni bir biçimde yapıyor. Uykuyayatanlar, farklı okuma deneyimlerini, modern Avrupa edebiyatını, deneysel çalışmaları ve kendilerini zorlamayı seven okurların ilgisini çekecek bir roman. 



Handan Gökçek'ten
örtük anlatımlı öyküler: Katre

İzmir doğumlu yazar Handan Gökçek'in yaşam, varoluş, yabancılaşma ve öteki konularını ele aldığı yeni öykü kitabı Katre, Mart ayında raflardaki yerini alacak.
Öykülerinde metinler arası ilişkiyi sık kullanan Gökçek bu kitabında, örtük anlatımlı öyküleriyle okurları deneyimlerin sınırında gezdiriyor. Kitabın sonunda, iki öykünün tiyatro oyunu da yer alıyor. 
Katre, metin üzerinde çalışma yapan okurlara ve üniversite öğrencilerine de kaynak teşkil edecek nitelikte bir eser. 

Desen Yayınları'nın
kadın seçkisi genişliyor 

Yayınladığı "kadın" temalı kitaplarla dikkat çeken Desen Yayınları, son olarak Mary & Bryan Talbot'ın Babalar ve Kızları adlı eserini okurlarla buluşturuyor.
2012 Costa Biyografi Ödüllü kitabın odak noktası babaların ve kızların birbirleriyle olan iletişimleri.
Cinsiyet çalışmaları alanında ünlü bir akademisyen olan Mary M. Talbot'ın, kendi hayatından da izler taşıyan ve James Joyce'un,  kızı Lucia ile ilişkisini paralel bir öyküyle anlatan Babalar ve Kızları, bir asırlık geçmişi mercek altına alarak günümüze ayna tutuyor.  

David Mckee’nin Dişe Diş'i
Uçanbalık mutfağında!

Geçtiğimiz yıl okurla buluşan Zafer Kimin kitabının yanı sıra rengârenk fil Elmer’in maceralarından tanıdığımız dünyaca ünlü İngiliz yazar ve çizer David McKee, Dişe Diş isimli resimli kitabıyla çocukların karşısına çıkıyor! Önyargı, hoşgörü, farklılıklar, barış gibi evrensel temalar üzerine zekice bir öykü kurgulayan McKee, ormanda anlaşmazlık yaşayan siyah ve beyaz fillerin birbirleriyle olan çatışmalarını vurucu cümleler ve yalın çizgilerle anlatıyor. Çeşitliliği ve farklı olmayı yücelten Dişe Diş, üçüncü bir renk alternatifinin ormanda kabul görme durumunu sorgularken, minikleri tekrar tekrar düşünmeye ve hayatı sorgulamaya davet ediyor.
Miniklerin sevimli dostu Pengu yeniden aramızda!
Selen Somer ve Nurten Deliorman’ın hayat verdikleri Pengu, temizlik alışkanlığını konu edinen yepyeni bir serüvenle geri dönüyor. Okulöncesi çağındaki çocukları hayvanlarla insanların uyum içerisinde yaşadıkları gerçeküstü bir dünyayla tanıştıran Pengu beşinci ve son macerasında kişisel temizliğin sosyal ilişkiler üzerindeki etkilerini anlatan sevimli bir öykü anlatıyor. Banyo yapmaktan hoşlanmayan ve yıkanmamak için her gün türlü bahaneler uyduran Pengu’nun yaşadıkları küçük okurları hem güldürüyor hem de düşündürüyor.

5+5 Deneme Sınavı Seti öğrenci ve öğretmenlerden tam not aldı
Liselere Giriş Sınavı'nın değişmesiyle ortaya çıkan yardımcı kaynak kitabı ihtiyacına çözüm yine Tudem Yayın Grubu'ndan geldi.  
Bloktest'in, Liselere Giriş Sınavı için hazırladığı 5+5 Deneme Sınavı Seti öğrenci ve öğretmenlerden yoğun ilgi gördü. İçerdiği 90'ar soruluk 10 deneme sınavıyla, başarıyı yakalamak için en kapsamlı içeriği sunan set, öğretmenlerden ve seçili liselere girmek isteyen 8. sınıf öğrencilerinden tam not aldı.    
Deneme sınavlarında, Türkçe, Matematik ve Fen Bilimlerinden 20’şer; T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce’den 10’ar adet olmak üzere toplam 90 soru bulunuyor. 10 deneme sınavının 5'i konu ayrımlı, kalan 5'i ise genel sınav olarak hazırlandı. Deneme sınavı kitapçıklarının her biri, “çek kopar” kolaylığı sayesinde ayrılabiliyor, bağımsız olarak uygulanabiliyor. Sette, gerçek sınava benzer şekilde 135 dakika zaman veriliyor ve üç yanlış bir doğruyu götürüyor. Kitapçıkların arka kapağında yer alan konu analizi ve skor tablosu sayesinde öğrenciler doğru-yanlış sayısı, ham puan ve başarı yüzdesini kolayca hesaplayabiliyor.
Ayrıntılı bilgi edinmek için
tıklayın...
Ortaokul öğrencileri Tudem Eğitim'in soru bankalarına güveniyor
Okulda öğrendiklerini pekiştirmek ve sınavlarda başarıyı yakalamak isteyen ortaokul öğrencileri Tudem Eğitim'in Tüm Dersler Soru Bankası ve Kazanım Odaklı Soru Bankası kitaplarını tercih ediyor. Sınıf müfredatında yer alan tüm dersleri tek bir kitapta toplayan Tüm Dersler Soru Bankası kitapları, kaliteli ve özgün sorularıyla test çözmede hız kazandırıyor. Her derse özel hazırlanan Kazanım Odaklı Soru Bankası kitapları ise kazanımların edinilmesi ve pekiştirilmesini kolaylaştırıyor. 


İyi Kitap 9 yaşında!
Türkiye’de çocuk ve gençlik edebiyatı alanında yayımlanan tek dergi olan İyi Kitap, bu ay yayımlanan 102. sayısıyla dokuzuncu yaşını kutluyor. 2009 yılından bu yana kesintisiz yayımlanarak bir edebiyat dergisi için yakalanması zor bir başarıya imza atan İyi Kitap'ın 102. sayısı yine birbirinden güzel kitaplar ve inceleme yazılarıyla dolu. Tudem Yayın Grubu bünyesinde çıkarılan ve ücretsiz olan İyi Kitapwww.iyikitap.net, Issuu ve Magzter üzerinden ücretsiz olarak okuyabilir, dilerseniz pdf olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
İyi Kitap ile ilgili güncel bilgilerden haberdar olmak için ise derginin sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz. 

 
Paylaş
Tweet
Paylaş
Tudem Yayın Grubu Bültenine üye olun, bültenimiz e-postanıza gelsin.
Sosyal Medyada TUDEM YAYIN GRUBU
Copyright © 2017, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 

TUDEM YAYIN GRUBU
1476/1 Sokak No:10/51 35220 Alsancak, Konak / İzmir
Tel: 0(232) 463 46 40 Faks: 0(232) 464 11 73

www.tudem.com

Adres listemizden çıkmak için lütfen tıklayın: unsubscribe from this list  
Liste üyeliği tercihlerini değiştirmek için lütfen tıklayın: update subscription preferences