İlkbahar hoş geldi! Güneş, yağmurdan fırsat buldukça kendini gösterdi. Ağaçlar, sözcükler, yüzler, hayat çiçek açtı. Aşk tazelendi, her şekilde ve her yerde! Biz de yeni kataloglarımız ve öğretmenlerimiz için hazırladığımız kitap rehberlerimizle, kucağımızda yeni kitaplar, kafalarımızda yeni fikirler, projelerle karşıladık baharı. Mevsime yaraşır bir yenilenmeyle Cağaloğlu'ndaki kitabevimizi Beşiktaş'a taşıdık. Nisan demek, tüm yayın dünyası için İzmir Kitap Fuarı demek! Memleketin dört yanından gelen dostları İzmir'de, evimizde ağırlamak demek. Yepyeni kitaplarla, kıymetli yazarlarla, her yaştan okurla buluşmak demek. İçimiz kıpır kıpır. İçeride ya da dışarıda, mümkünde ya da ütopyada hiçbir şey bitmedi, umudu yitirmek yok! Bahar geldi ve her şey yeni başlıyor! İyi okumalar.
tudem.com yenilendi!
Tudem Yayın Grubu'nun tüm markaları ve yayınlarını bir arada toplayan web sitesi yeni yüzüyle okurlarına ulaşmaya başladı. Tasarımı, alt yapısı ve sunum formatları değişen sitede artık aradığınız bir kitabı bulmak çok kolay! Markalara, türlere, yaş gruplarına, hatta temalara göre çok detaylı olarak filtrelenebilen kitapların yanı sıra, seri ve setlere özel bölümler bulunuyor.
Tudem Beşiktaş Kitabevi açıldı!
Tudem Yayın Grubu, on yılı aşkın süredir Cağaloğlu’nda faaliyet gösterdiği İstanbul Avrupa yakasındaki kitabevini, kentin değişmekte olan kültür-sanat duraklarına uyum sağlamak ve daha çok okuruna ulaşmak adına Beşiktaş’a taşıdı. Tudem Beşiktaş Kitabevi, İstanbullu kitapseverlerin uğrak yeri olan ilçenin en işlek yerlerinden Ihlamurdere Caddesi’nde, 67 numarada hizmet vermeye başladı.
Devamı...

Kitap rehberlerimiz yenilendi!
Editörlerimiz tarafından ilkokul ve ortaokul öğretmenlerimiz için hazırlanan Kitap Rehberleri, yeni kitaplar ve öğretim programlarına uygun güncellemelerle yenilendi. Kitap Rehberi'nde her kitapla ilgili temel bilgiler, kitabın özeti, yazarının kısa özgeçmişinin yanı sıra, öğretim programıyla ilişkilendirilen kazanımlar, tartışma konuları içeren sınıf etkinlikleri yer alıyor.

Bursa Kitap Fuarı'nda
Tudem'e yoğun ilgi 

Tudem Yayın Grubu, bu yıl 15'incisi gerçekleştirilen Bursa Kitap Fuarı'nda açtığı üç ayrı stantta okurlarıyla buluştu. Tudem Yayın Grubu bünyesindeki Tudem Edebiyat, Delidolu, Desen, Uçanbalık, Tudem Eğitim ve BlokTest markalarına ait yayınlarla Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Dergisi İyi Kitap'ın okurlarıyla buluştuğu fuarda Tudem standları ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. 
Fuarda Bursalı kitapseverler Tudem yazarlarıyla tanışma fırsatı da yakaladı. Aytül Akal, Ferda İzbudak Akıncı, Habib Bektaş, Hanzade Servi, Koray Avcı Çakman, Mavisel Yener, Miyase Sertbarut ve Toprak Işık, 15. Bursa Kitap Fuarı'nda düzenlenen imza etkinliklerinde okurlarıyla bir araya geldi.

"Kayıp Kitaplıktaki iskelet" ile
Efes'teki gizli hazineyi buldular

"Kayıp Kitaplıktaki İskelet" serisini okuyan Alanya ÖHEP Hamdullah Emin Paşa Ortaokulu öğrencileri kitabın atmosferini yaşamak için Efes Antik Kenti'ne geldiler. 
Antik kenti gezerken "Kayıp Kitaplıktaki İskelet" serisinin gizemini çözmeye çalışan öğrenciler, öğretmenlerinin kitaptan yola çıkarak kurguladığı "gizli hazineyi bulma" oyununda heyecan dolu anlar yaşadı.
Öğrenciler, oyunun sonunda büyük bir sürprizle karşılaştı. Serinin yazarlarından Mavisel Yener, Celsus Kütüphanesi'nde onları bekliyordu. Yener, öğrencilere serinin Nisan ayında yayımlanacak üçüncü kitabı "Fare Sarayı"ndan bir bölüm okudu.

Hazal Çamur Arafta'yı BirGün Gazetesi'ne yazdı:
"... Saunders çok büyük bir yazar. Gerçek anlamda yaşayan en iyi öykücülerden biri. Üstelik tek bir öyküde, ironik kalemiyle, size aynı anda pek çok duyguyu yaşatabilen, iki arada bir derede bırakan bir usta. Ama şimdi onu bildiği alan olan öyküde değil, ilk romanıyla görüyoruz."
Güzella Bayındır, Kuş Olsam Evime Uçsam
İleri Haber
'e yazdı:

"Güzin Öztürk’ün Kuş Olsam Evime Uçsam romanının kahramanı; Beşir. Onun gözüyle savaşa, mülteci kamplarına, başka bir ülkede sürgün yaşamaya, kendi yaşıtı çocuklarla ve büyüklerle olan ilişkilerine tanık oluyoruz."
 
Ayşegül Utku Günaydın'ın seçimi, Editör
John Cheever'dan bir öykü derlemesi: Güz Nehri
“Güz Nehri ve Daha Önce Derlenmemiş Diğer Hikâyeler, Amerika’nın önde gelen yazarlarından, Pulitzer ödüllü John Cheever’ın ilk dönem hikâyelerinden oluşan bir derleme. Büyük Buhran sonrası ekonomik çöküşü, fabrikaları, işsiz insanları, kolay para peşindekileri, umutları, bunların yıkılışını, pişmanlıkları, hayal kırıklıklarını anlatıyor Cheever. Yarış pistlerindeki simsarlardan, lokanta garsonlarından, kasvetli pansiyonlardan, gece kulüplerinden söz ediyor. Amerika taşralarından manzaralar görüyoruz bu hikâyelerde. Küçük tutkuların, hayal kırıklıklarının bireyin yaşamına etkileri ele alınıyor. Dönemin ruhunu çok iyi yansıtan Güz Nehri, yazarın Pulitzer’e uzanan edebiyat yolculuğunu keşfetmek için bir rehber niteliği taşıyor.”
                                        
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen binlerce paylaşım arasından birini seçtik. @bookslover_13'e bu güzel fotoğraf ve değerlendirme için teşekkür ediyoruz. Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak, biz de merak ediyoruz.
Mart ayında çıkan yeni kitaplarımızı incelemek için tıklayınız.
Mart ayındaki tekrar baskılarımız ve kitaplarla ilgili detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.

Şimdi Seza Kutlar Aksoy'un
kitaplarını okuma zamanı!

Çocuk ve gençlik edebiyatımızın sevilen yazarı, 2011 Alma Ödülü adayı Seza Kutlar Aksoy’un kitaplarını, Nisan ayı boyunca "Ayın Yazarı" kampanyasından yararlanıp %30 indirimli olarak edinmek ister misiniz?
Kampanyanın detayları hakkında bilgi edinmek ve yazarın kitaplarını incelemek için
tıklayın...
Tudem'in fuar programı yine dopdolu
Tudem Yayın Grubu'nun 22. İzmir Kitap Fuarı ajandasında 72 imza etkinliği, 1 panel, 6 söyleşi yer alıyor. Toplam 9 gün sürecek fuar boyunca 23 yazarımız, 7 markamız, binlerce kitabımızla çocuk, genç ve yetişkin olmak üzere her yaştan okurumuzla buluşmak için gün sayıyoruz. Fuar programımız için tıklayın...
Loren Edizel İzmir'e geliyor
Bu yıl 22. kez gerçekleştirilecek olan İzmir Kitap Fuarı'nın yabancı konukları arasında Delidolu Yayınları yazarı Loren Edizel de yer alıyor. İzmir doğumlu Levanten yazar Loren Edizel, fuarda kentin çokkültürlü kimliğinden ilham alarak kurguladığı ve edebiyat çevreleri tarafından büyük beğeniyle karşılanan ilk romanı 
İzmir Hayaletleri'ni imzalayacak. Edizel, fuar kapsamında düzenlenen bir panele katılacak. Delidolu Yayınları standında gerçekleştirilecek imza etkinliklerinin yanı sıra Yakın Kitabevi'ndeki okuma atölyesi ve imza gününde okurlarıyla buluşacak. Detaylı bilgi için tıklayın...
Tudem Yayın Grubu dünyanın
en önemli çocuk kitapları fuarında

Tudem Yayın Grubu, dünyanın en önemli yayıncılık etkinliklerinden biri olan Uluslararası Bologna Çocuk Kitapları Fuarı’nda, farklı ülkelerden yayıncı, yazar, çizer ve çevirmenlerle bir araya gelmeye hazırlanıyor.
Tudem Yayın Grubu Genel Müdürü Sinan Çam ve Genel Yayın Yönetmeni İlke Aykanat Çam'ın önderlik ettiği, yayın koordinatörlerinin yanı sıra editörlerin de yer aldığı Tudem ekibi, 3-6 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek fuar boyunca telif ajansları, yayınevleri ve birçok sektör temsilcisi ile ikili görüşmeler yapacak.
Tudem Yayın Grubu, ilk kez 2008 yılında oluşturulan Türkiye kolektif standında dokuz yıldır yer alarak, Türkçe edebiyatın temsil edilmesinde önemli bir görev üstleniyor.
Tudem Kadıköy Kitabevi,
Nisan'da etkinliklerle renklenecek

Mart ayında başlattığı etkinliklerle baharı coşkuyla karşılayan Tudem Kadıköy Kitabevi, Nisan ayında da küçük kitap kurtlarına yönelik birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 
Herhangi bir önkoşul aranmaksızın 4-12 yaş grubundaki bütün çocuklara ve ebeveynlerine açık olan yazar-çizer buluşmaları, yaratıcı masal atölyesinden origamiye, karikatürden dramaya uzanan zengin bir program seçkisi sunuyor. 
"Çocuklar, her cumartesi Kadıköy'de buluşalım!" sloganıyla Nisan ayı boyunca, cumartesi günleri ücretsiz olarak gerçekleştirilecek Tudem Kadıköy Kitabevi etkinliklerine katılım için 0216 541 93 03 numaralı telefondan kayıt yaptırılması gerekiyor. Etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için 
tıklayın.
Kayıp Kitaplıktaki İskelet 3'te heyecanın dozu artıyor
Çocuk ve gençlik edebiyatımızın sevilen yazarları Aytül Akal ve Mavisel Yener'in, yayımlandığı günden bu yana on binlerce çocuk tarafından ilgiyle okunan "Kayıp Kitaplıktaki İskelet" serisi kaldığı yerden devam ediyor.  
Dünya çocuk edebiyatının en başarılı kitaplarının yer aldığı uluslararası antolojiye seçilen Kayıp Kitaplıktaki İskelet’in üçüncü macerası Fare Sarayı'nda heyecan doruk noktasına ulaşıyor. Tarih, gizem ve merak dolu yeni serüvende, Ceylan ve dostları bu defa Efes Antik Kenti’nin arkeloğunu kaçıran tarihi eser kaçakçılarının peşine düşüyor. 
Mavisel Yener ve Aytül Akal, okurlarını tarih, gizem ve merak dolu bir serüvene davet ederken kültür bilincini ve insani değerleri sorgulamaya yöneltiyor. 
Tudem Modern Klasikler koleksiyonu genişliyor
Tüm zamanların en çok okunan Tudem kitaplarının koleksiyon baskılarının yayımlandığı Tudem Modern Klasikler’e dört yeni kitap ekleniyor. 2016 yılının sonlarına doğru kitapseverlerin beğenisine sunulan Sisin Sakladıkları, Mavi Zamanlar, Savaş Atı ve Çizgili Pijamalı Çocuk kitapları ile büyük ilgi gören dizi Süper Gazeteciler ve İkiz Gezginler İstanbul’dan Bodrum’a, Babam ve Ben, Hitler Oyuncağımı Çaldı ile devam ediyor. 
 
Tombik Balık dayanışmayı ve sevgiyi öğreniyor
Edebiyatımızın usta kalemlerinden Habib Bektaş, suyu sevmeyen bir balığın mutluluğu arama öyküsünü kaleme aldığı Tombik Balık’ın ikinci kitabı Denizler Hepimizin'de günümüzün en önemli sorunlarından biri olan mültecilik olgusuna dikkat çekiyor.
İlk kitapta mutluluğun nasıl bir şey olduğunu keşfetmeye çalışan Tombik Balık'ın Ege sularındaki macerası ikinci kitapta da devam ediyor. Bu kez mültecilerin dramına tanık olan Tombik Balık ve arkadaşı Benli, dayanışmanın ve sevginin ne demek olduğunu öğreniyor. Kitap insanlar yüzünden değişmek zorunda kalan balıklar dünyasında, birlikte yaşam, farklılıkların kabulü, umut, barış ve yaşama sevinci gibi konuları ele alıyor.

 
Alışveriş ve paranın işleyişine dair sevimli bir öykü
Masalsı diliyle dikkat çeken Fransız yazar Roger Judenne, Bir Altın Hikâyesi isimli kitabıyla ilk kez Türkçede.
Küçük bir kasabada mütevazı bir yaşam süren kasaba sakinlerinin hayatı, birbirlerinden veresiye alışveriş yapmalarıyla karışır. Oduncu doktora, terzi kadın marangoza borçlanınca işin rengi değişir. Böylece, kasabadaki alışverişin belkemiğini oluşturan takas sistemi büyük bir çıkmaza girerek altının halk arasındaki yolculuğu başlar.
Komşuluk ilişkileri, dayanışma, hoşgörü ve yardımlaşma konularına odaklanarak, alışveriş kültürünün oluşumu ile ilgili eğlenceli bir hikâye anlatan Bir Altın Hikâyesi, mesleklere vurgu yapan eğlenceli öyküsünün yanı sıra göz alıcı çizimleriyle keyifli bir ilk okuma deneyimi vadediyor.


 
Özgür Çocuklar iş başında!
Birbirlerini hiç tanımayan çocukların gördüğü ortak rüyaların bir anlamı olmalı! Çocuk istismarına karşı direniş sergileyen sınır tanımaz bir topluluk olan Özgür Çocuklar’ın lideri Barış büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalır. Liderlik mi yoksa Özgür Çocuklar mı? Sıradan bir hayatı olan sıradan bir çocuğa göre bu ifadeler oldukça sıra dışı gibi görünse de, sonrasında yaşananlar alabildiğine fantastik ve komik! Çeviri eserleri ve ödüllü öyküleriyle tanınan Kerem Işık’ın kaleme aldığı Özgür Çocuklar, sürükleyici öyküsü ile çarpıcı bir dayanışma ve birliktelik mesajı verirken, hoşgörülü olunduğu sürece farklılıkların bir zenginlik kaynağı olduğuna dikkat çeken sarsıcı bir ilk roman. 
Mehmet Atilla'dan 80 dönemi üzerine çarpıcı bir roman
İS KAN DİL adlı kitabıyla tanıdığımız Mehmet Atilla'nın yeni romanı Paramparça, Nisan ayında Delidolu etiketiyle raflarda yerini alacak. 80 dönemini ve darbe sonrası bir kaçağın hikâyesini anlatan roman, Deriner ailesinin evine yapılan bir baskınla açılıyor. O sırada evde olmayan Uzay adlı üniversite öğrencisi, annesinin zoruyla Bodrum’a kaçmıştır. Amacı Kos üzerinden yurtdışına kaçmaktır. Küçük bir sandal ayarlanana kadar bir ay kadar Turgutreis’te yaşar. Bu süre içinde âşık olur, parçalanmış ilişkilere, çeşitli sırların açığa çıkmasına vesile olur. Anlatıcının sürekli değiştiği ve bir üst akıl olarak sol vicdanın sesini duyduğumuz Paramparça, dönem üzerinden güçlü bir aşkı ve parçalanmış ilişkileri, savrulmuş yaşamları ele alıyor. 
Tiffany Sızı serisi tamamlanıyor
Fantastik edebiyatın kült yazarı Sör Terry Pratchett’ın, dünya çapında 85 milyonun üzerinde satan 41 kitaplık “DiskDünya” serisi Geceye Bürüneceğim ile devam ediyor. Serinin beğenilen alt dizilerinden olan Tiffany Sızı serisi de böylelikle tamamlanıyor. Daha önce Küçük Özgür Adamlar, Gökyüzü Dolu Şapka, Kış Ustası ve Çobanın Tacı ile eğlenceye eğlence katan serinin son kitabı Geceye Bürüneceğim'de kudretli bir cadı olma yolunda, önündeki engelleri tek tek aşmak zorunda kalan Tiffany’nin karşısında bu kez pis kokulu Sinsi Adam var. Yalnız Tiffany’nin değil, tüm cadıların dünyasını yok etmeye çalışan Sinsi Adam, Tebeşir’i sallıyor. Geceye Bürüneceğim, DiskDünya’nın alevler içindeki toplumsal hafızasına, ta çocukluğa kadar inen sağlam bir çentik atıyor.
Grafik romanlar okullarda
Geçtiğimiz 10 yıla bakınca, çocuk çizgi romanlarıyla grafik romanlarının yeniden altın çağını yaşadığını görüyoruz. Grafik romanlara gösterilen ilgil eğitim dünyasına olumlu yansıyor.
Öğretim yöntemleriyle ilgili yeni fikirler keşfetmek isteyen eğitimciler, öğrencilerin farklı öğrenme biçimlerini göz önünde bulundurarak onları kitapların zengin dünyasına çekmek için yeni yollar buluyorlar. İşte bu noktada grafik romanlardaki görsel öğeler imdada yetişiyor. İnsanlar görsel öğelere karşı daha duyarlı olduğu için, grafik romanlar bilgiyi can alıcı şekilde sunmaya olanak veriyor.
Devamı...
Bilin bakalım zafer kimin?
Dünyaca ünlü İngiliz yazar ve çizer David McKee’nin çağdaş bir resimli kitap klasiğine dönüşen Zafer Kimin? isimli kitabı Uçanbalık etiketiyle raflarda! 
Dünyadaki her yeri işgal etmekle kafayı bozmuş bir ülke ve o ülkenin generalinin hikâyesini ele alan Zafer Kimin?, çocuklara anlatılması zor iki kavramı, savaş ve barışı incelikli bir yoldan aktarmayı başarıyor. 
Kazanım Odaklı Soru Bankası örnek kitabınızı aldınız mı?
Tudem Eğitim'in Kazanım Odaklı Soru Bankaları 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı'nda öğrencilerle buluşmadan önce öğretmenlerin beğenisine sunuluyor. Nisan ayından itibaren öğretmenlere özel olarak, örnek kitap halinde okullara ulaştırılan soru bankaları, eğitim camiasında beğeni topluyor.
BlokTest Kazanım Defterleri'ne öğretmenlerden tam puan!
Kazanım Defterleri, öğretim programlarındaki değişikliklere uygun olarak güncellendi.  Yarı hazır defter olarak satışa sunulan defterler, öğretmenler için tamamı dolu olarak hazırlanıyor. Yeni eğitim öğretim yılı için hazırlanan Kazanım Defterlerinin örneklerine şimdiden ulaşan ve bunları inceleme fırsatı bulan öğretmenler, BlokTest'e tam puan veriyor.
İyi Kitap'ın Nisan 2017 sayısı çıktı!
Sekiz yıldır, okurlarını çocuk ve gençlik edebiyatına emek veren yetkin kalemlerle buluşturan İyi Kitap'ın yeni sayısı yayımlandı. Aylık olarak yayımlanan derginin her sayısında çocuk ve gençlik kitaplarına ilişkin inceleme yazıları yer alıyor.
Tudem Yayın Grubu bünyesinde çıkarılan ve ücretsiz olan İyi Kitapwww.iyikitap.net adresinden okuyabilir, dilerseniz pdf olarak bilgisayarınıza
indirebilirsiniz.
Paylaş
Tweet
Paylaş
Sosyal Medyada TUDEM YAYIN GRUBU
Copyright © 2017, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 

TUDEM YAYIN GRUBU
1476/1 Sokak No:10/51 35220 Alsancak, Konak / İzmir
Tel: 0(232) 463 46 40 Faks: 0(232) 464 11 73
www.tudem.com

Adres listemizden çıkmak için lütfen tıklayın: unsubscribe from this list  
Liste üyeliği tercihlerini değiştirmek için lütfen tıklayın: update subscription preferences