Haziran ortalarında “Yaz bu sene gelecek mi?” diye meraklanırken, Afrika’dan gelen sıcaklar Tudem’in mutfağının hararetine karıştı. Hem eğitim hem de kültür yayınları açısından Tudem ailesi olarak hummalı bir çalışma içindeyiz. Sonbaharda öğrencilerle ve okurlarla buluşturacağımız kitaplar konusunda çok heyecanlıyız. Gözümüzü güz dönemine diksek de Haziran’da da boş durmadık. Kadıköy Kitap Günleri’nde yazarlarımızı edebiyatseverlerle bir araya getirdik. Desen Yayınları’ndan çıkan, kadın hakları mücadelesinin çok önemli bir aşamasını çizgiyle anlatan Öncü Kadınlar Bir Direniş Hikayesi, kitabı bir mücadele sonucunda sahip olduğumuz her şeyin ne kadar değerli olduğunu bize bir kez daha anımsattı. Yaz aylarını hatırlamaya ve alışmamaya ayıralım. İyi okumalar…
Tudem yazarları Uçanbalık Erken Öğrenme Seti için seslendirdi
Uçanbalık Yayınları'nın 60+ ay çocukları için hazırladığı Erken Öğrenme Seti'nin içinde yer alan 8 adet kültür kitabı, yazarlarının sesiyle çocuklara ulaşıyor. Setin içinde yer alan kültür kitaplarından Şiirler Kitabı Mavisel Yener ve Aytül Akal, Dans Eden Dinozorlar Mavisel Yener, Sıska Kedimin Doğum Günü ile Ben Minicik Bir Bebektim 1 ve 2  Aytül Akal, Pengu Deniz Kıyısında Bir Gün Selen Somer, Uyku Ağacı Seza Kutlar Aksoy tarafından seslendirildi. Anonim tekerleme ve bilmecelerden oluşan Tekerlemeler ve Bilmeceler kitabını ise Arzu Suriçi seslendirdi. Yazarları tarafından seslendirilen kitaplar okurlara CD ortamında sunulacak. Hikâyeleri yazarlarının sesinden dinleme olanağı sunan Uçanbalık Erken Öğrenme Seti, çocuklara okumayı sevdirecek. 
9. Kadıköy Kitap Günleri'nin ardından
Tarihi Haydarpaşa Garı'nda 3-11 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Kadıköy Kitap Günleri'nde pek çok rekora imza atıldı. Tudem Yayın Grubu'nun zengin bir etkinlik ve imza programıyla katılım gösterdiği fuarı dokuz gün boyunca yaklaşık 325 bin kişi ziyaret etti. Aralarında Aşkın Güngör, Ayla Çınaroğlu, Aytül Akal, Betül Avunç, Çiğdem Gündeş, Güldem Şahan, Habib Bektaş, Hicabi Demirci, Nazan Tacer, Seza Kutlar Aksoy ve Toprak Işık'ın da bulunduğu bine yakın yazar ve çizerin imza programı düzenlediği fuarda, 2 milyonu aşkın kitap satıldı. Tudem Yayın Grubu'nun Duygu Asena Sokak'ta yer alan standı okurların akınına uğrarken, Tudem yazarlarına tahsis edilen atölye vagonunda gerçekleştirilen etkinliklere katılabilmek için çocuklar birbirleriyle yarıştı. 

Saint Joseph Lisesi'nden
Miyase Sertbarut'a ödül

İstanbul Özel Saint Joseph Fransız Lisesi'nin, Nevşehir Merkez Göre Ortaokulu ile birlikte yürüttüğü "Birlikte Okumak" isimli edebiyat projesine katılan öğrenciler, Miyase Sertbarut'un Kimsin Sen? isimli kitabını 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının en sevilen kitabı seçti. Toplamda beş eserin yarıştığı ve Miyase Sertbarut'un ödüle değer görüldüğü yarışma, İstanbullu ve Nevşehirli öğrenciler arasında bir edebi dostluk köprüsü kurulmasını sağladı. Sonuçların açıklanmasının ardından 9 Haziran Cuma günü Saint Joseph Fransız Lisesi'nin özel davetlisi olarak İstanbul'a giden Miyase Sertbarut, öğrencilerle buluşarak keyifli bir söyleşi programı düzenledi. 


Banu Tuna, Öncü KadınlarHürriyet Kitap Sanat'a yazdı:

"Dünyanın bütün kadınları birleşin."
Mehmet Atilla,yeni kitabı Paramparça'yı Gazete 9 Eylül'den Engin Yavuz'a anlattı:

"Paramparça’yı okuyanlardan aldığım ilk tepkiler, insana ilişkin umudumu ve güvenimi tazelememi sağladı. Yanılmadığımı görmek isterim."
 
Cemil Denizer'in seçimi,
Grafik Tasarımcı / İllüstratör

Harap edilmiş bir dünyanın ortasında

Ansızın korkunç bir parlama olur çaresiz uyanırsınız, ardından kimliği bilinmez bir korku hızlıca bedeninizi sarar. Neden mi? Çünkü bitkiler artık akıllı ve saldırgandır. Şansınız görebilen az sayıda insandan biri olmanızdır.
Triffidlerin Günü, liderlik ve merhametin sınırlarında sizi harap edilmiş bir dünyanın ortasına bırakıyor.
Bilginin alt sınırlarında hayatı yeniden inşa etmenin imkansızlığı yaşanırken bitkilerle olan amansız mücadele de gözler önüne seriliyor.

Okumak için bahaneler...
Klasik mi?  Kesinlikle.
Heyecanlı mı? Evet.
Düşündürücü mü? Oldukça!
Sürükleyici mi? Hem de nasıl...
                      

20. yüzyılın başındaki en dramatik mücadelelerden birine odaklanan Öncü Kadınlar, erkek egemen bir toplumda süregelen sınıflaşmaya, şiddete ve ayrımcılığa meydan okuyan kadınların, toplumsal cinsiyet normlarının ve geleneklerinin değişmesi için verdiği amansız savaşı sinematografik bir akışla anlatıyor.
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen binlerce paylaşım arasından birini seçtik. @mintykitap'a bu güzel fotoğraf ve değerlendirme için teşekkür ediyoruz. Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak, biz de merak ediyoruz.
Haziran ayında çıkan yeni kitaplarımızı incelemek için tıklayınız.
Haziran ayındaki tekrar baskılarımız ve kitaplarımızla ilgili detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.

Şimdi Mavisel Yener'in kitaplarını okuma zamanı
Çocuk edebiyatının Nobel’i sayılan Hans Christian Andersen Ödülü’nün 2018 yılı Türkiye adayı olarak gösterilen Mavisel Yener’in  kitaplarını, Temmuz ayı boyunca "Ayın Yazarı" kampanyasından yararlanıp %30 indirimli olarak edinmek ister misiniz? Kampanyanın detayları hakkında bilgi edinmek ve yazarın kitaplarını incelemek için tıklayın...
Mavi Karga Spor Kulubü
Urla Aquatlonu'nda   

Türkiye Triatlon Şampiyonası'nda Tudem Yayın Grubu sponsorluğunda mücadele eden Mavi Karga Spor Kulübü, 9 Temmuz Pazar günü İzmir'de gerçekleştirilecek Urla Aquatlonu için gün sayıyor. Minik, Elit, Genç, Yıldız, Yaş Grupları, Takım Yarışları ve Halk Aquatlonu kategorilerinde gerçekleşecek yarışmada Mavi Karga Spor Kulübü sporcuları kupa için yarışacak. 
Cennetin Sahipleri Tudem Edebiyat mutfağında
Resimli kitaplarından tanıdığımız çok yönlü sanatçı Şafak Okdemir’in uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni romanı Cennetin Sahipleri, okurlarıyla buluşmak için gün sayıyor. Tudem Edebiyat Ödüllü yazar-çizerin yıllardır hayalini kurduğu düşü nihayet gerçeğe dönüşüyor. Gözlerden uzak, doğayla iç içe, büyüleyici bir cenneti, kendi cennetini ve bu eşsiz cennetin sahiplerini kâğıda döken Okdemir’e, yazın serüveni boyunca, elinde kalemiyle minik fare Tanci eşlik ediyor. Görsel kompoziyonlar yaratmadaki ustalığını bu kez su gibi duru bir metin oluşturmada konuşturan Şafak Okdemir, kişisel anılarından yola çıkarak kitaplaştırdığı bu romanında, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan bir cennetin ve onun sahiplerinin sesi, nefesi oluyor. 
"Alışmayın, Okuyun!"
İnsanlara edebiyat ve sanat aracılığıyla dokundukça dünyanın olumlu anlamda değişeceğine inanan Delidolu Yayınları, okurlarına yeni bir mottoyla sesleniyor: "Alışmayın, Okuyun." 
Delidolu'nun yeni mottosu tüketmeye, gözetlenmeye, parçalanmaya, inkâra, yozlaşmaya, itaat etmeye kısacası çağımızın dayatmalarına bir başkaldırı niteliği taşıyor. “Normal” olarak addedilenin dışında, farklı ve değişik olana kucak açan ama aynı zamanda doluluğa, yani bilgiye, akla, yetkinliğe ve birikime önem veren bir yayıncılık anlayışına sahip olduklarını belirten Delidolu Yayın Yönetmeni Dr. Ayşegül Utku Günaydın, "Alışmayın, Okuyun" mottosunun da bu anlayışın ürünü olduğunu söylüyor. 

 
Öncü Kadınlar raflarda!
Yayımlanır yayımlanmaz edebiyat çevrelerinin ve ulusal basının ilgi odağına dönüşen Mary ve Bryan Talbot imzalı Öncü Kadınlar, son ayların en çok satan grafik romanlardan biri olarak dikkat çekiyor. Gazete kitap eklerinin olumlu eleştirilerle yücelttiği, köşe yazarlarının adından övgüyle bahsederek merak uyandırdığı bu ilham verici kitap, kadın haklarını savunan pek çok sivil toplum kuruluşundan da ilgi görüyor. 20. yüzyılın en dramatik direnişlerden birine odaklanarak toplumsal ayrımcılığa karşı örgütlenen kadınların verdiği büyük mücadeleyi gözler önüne seren Öncü Kadınlar, Türkiye'de bu konuda yayımlanmış ilk grafik roman olma özelliğini taşıyor. Kitap bu yönüyle kadın hakları üzerine araştırma yapan akademisyenlere, öğrencilere, sosyologlara ve diğer birçok profesyonele panoramik bir tarih kesiti sunuyor.   
Banu Aksoy ve Yıldıray Karakiya'dan eğlenceli mi eğlenceli bir kitap!
Bilin bakalım bahçeye ne ekmiştik? Maymun kahkahası çiçeği? Gergedan boynuzu tohumu? Ebegümeci? Bir Dolap Kitap’tan tanıdığımız, kitapkurdu, origami sanatçısı, yazar ve Cincüce Bobin Hizmetleri kurucusu Banu Aksoy, bitkilerin renkli dünyasında geçen resimli öyküsü Bahçeye Ne Ektik’le Uçanbalık Yayınları’nda!
Kitapların büyülü evreniyle yeni tanışan miniklerin kıkır kıkır gülecekleri bu eğlenceli çalışma, göz alıcı resimleri, şaşırtan soruları ve çekirdek aile etrafında akıp giden sıcacık hikâyesiyle keyifli bir okuma deneyimi sunuyor. Sahi, bahçeye ne ekmiştik?..
8. sınıf "All in One" seti yenilendi 
Tudem Eğitim'in 8. sınıflar için yeni ders kitabıyla uyumlu All in One yardımcı İngilizce seti hazır! İngilizce öğrenmeyi çok kolay hale getiren All in One seti 10 fasikül, çıkartmalar, posterler, çözüm kitapçığı ve 1 DVD'den oluşuyor. 450 yeni kelimeyle zenginleştirilen sete yazma ve konuşma etkinlikleri de eklendi. All in One sayesinde öğrencilerin İngilizce kazanımları kalıcı hale gelecek. Sette yer alan kelimeleri içeren, bu yıl ilk kez hazırlanan "Mini Dictionary"yi de Tudem bayilerinden edinebilirsiniz. 
Yıl içinde öğrendiklerinizi
tatilde pekiştirin 

BlokTest'in ortaokul öğrencileri için hazırladığı 10x20 Kazanım Pekiştirme Denemeleri Setleri sadece yıl içinde değil yaz tatilinde de öğrencilerin en çok tercih ettiği yayınlar arasında yer alıyor.
Her derse özel, 20'şer sorudan oluşan 10 farklı deneme sınavının yer aldığı 10x20 Deneme Setleri, okul döneminde edinilen kazanımların pekiştirilmesini sağlıyor. 
Paylaş
Tweet
Paylaş
Tudem Yayın Grubu Bültenine üye olun, bültenimiz e-postanıza gelsin.
Sosyal Medyada TUDEM YAYIN GRUBU
Copyright © 2017, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 

TUDEM YAYIN GRUBU
1476/1 Sokak No:10/51 35220 Alsancak, Konak / İzmir
Tel: 0(232) 463 46 40 Faks: 0(232) 464 11 73
www.tudem.com

Adres listemizden çıkmak için lütfen tıklayın: unsubscribe from this list  
Liste üyeliği tercihlerini değiştirmek için lütfen tıklayın: update subscription preferences