Beyza Akyüz

BİYOGRAFİ

Kayısı zamanı, Bolu’da doğdu. Daha doğduğu ilk günden yolculuğa çıktı. Alman Filolojisi okudu. Bitirme tezini karşılaştırmalı edebiyat üzerine hazırladı. TRT’de editör ve danışman olarak çalıştı. Küçük Hezarfen, Canım Kardeşim, Çelebi ve Laklak, Çomar-Tomar-Kömür, Saka gibi sevilen çizgi filmlerin senaristliğini yaptı. Her yaştan dinleyiciye, binbir çeşit mekânda, 2014 yılından bu yana “Şifâhen Masallar” anlatıyor. Kendi anlatı üslubundan yola çıkarak kavramsallaştırdığı “Sükûn Anlatı Ekolü” üzerine uluslararası anlatıcılık atölyeleri düzenliyor. Akdeniz’de dağların ve denizin arasında yer alan dut ağacının altındaki evinde gördüğü acayip rüyaları, toz gibi savrulurken başından geçen efsunlu masalları kâh yazıyor kâh hikâyeleştiriyor.

Beyza Akyüz'le"Komik Felsefe Atölyesi"

Böcek Tepetaklak’ın kılavuzluğunda hayata tersinden bakmanın güzelliklerini keşfettiren Bahçede Ters Giden Bir Şey Var’dan esinle, doğadaki sürekli devinimi ve değişimi gerçeküstü bir boyuta taşıyan eğlenceli bir düşünme oyunu.

PDF İNDİR

Beyza Akyüz'le"Kendi Çizgi Film Karakterini Yarat"

Heyecan dolu hikâyesinin satır aralarında, okurlarını, doğa, kent yaşamı, okul, meslekler gibi konular üzerine düşündüren Uçan Fare ile Hayalet Hayri kitaplarıyla ilişkilendirilmiş etkileşimli bir çizgi film atölyesi.

PDF İNDİR